Kamatvágás után is 5,98%-ot ad az AXA VIP betétszámla

2010. március 30. 13:32

Az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe 2010. április 30-ig 5,98%-os kamatot (EBKM: 6,15%) fizet a VIP Betétszámlán újonnan elhelyezett, 5 és 30 millió forint közötti látra szóló betétekre. Ezzel - a tegnap 5,5%-ra lecsökkentett MNB alapkamat mellett - továbbra is valószínűleg az AXA adja a legmagasabb kamatot az átlag fölötti összeget lekötetlen bankbetétben elhelyező magánszemélyek számára.

A VIP Betétszámlán elhelyezett 5 millió forint alatti betétekre az AXA KamatHozó betétszámlájával megegyező feltételek vonatkoznak, azaz félmillió forintig évi 2,5%-ot, míg az 500 ezer és 5 millió forint közötti összegekre jelenleg 5,00% (EBKM 5,12%) kamatot fizet a bank. A betétszámla lépcsős (küszöbös) kamatozású, tehát az egy-egy értékhatár fölött elérhető kamat a betét teljes összegére jár. A kamatokat a bank naponta számítja és havonta írja jóvá.

Mivel az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe direktbankként működik, a VIP Betétszámlára készpénzbefizetés helyett banki átutalással vagy postai készpénz-átutalási megbízással (sárga csekk) helyezhető el pénz. A direktbankokra jellemző módon a számlanyitás, a számlavezetés, valamint a megtakarításokhoz történő hozzáférés ingyenes, és ingyenes a VIP Betétszámláról két, előre megadott célszámlára történő átutalás is.

A VIP Betétszámlán elhelyezett forintösszegeket a Belga Letét és Pénzügyi Eszközvédelmi Alap biztosítja, 100 ezer euró értékhatárig. Ez a jelenlegi forint/euró árfolyam mellett több mint duplája a hazai - az Országos Betétbiztosítási Alap által biztosított - 13 millió forintos betétbiztosításnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?