22 °C Budapest

Citibank: Jövő Befektetési Terv havi 10 ezer forinttól

2010. március 6. 18:02

A Jövő Befektetési Tervvel havi rendszeres kis összegű - akár 10 ezer forintos havi hozzájárulással is - elérhetővé válnak az ügyfelek számára a banknál forgalmazott befektetési alapok jegyeinek egy kiválasztott köre.


Batara Sianturi

"Folyamatosan bővítjük a különböző befektetési eszközosztályokhoz tartozó termékkínálatunkat, hogy megkönnyítsük ügyfeleink számára, hogy kockázatviselési lehetőségeik, rövid, illetve hosszú távú pénzügyi céljaik elérését támogató portfóliókat tudjanak összeállítani a Citibank saját termékeiből, illetve az általunk forgalmazott termékekből. Jelenleg 12 hazai, illetve külföldi alapkezelő közel 170 befektetési alapjának jegyeit vásárolhatják meg nálunk az ügyfelek" - mondta Batara Sianturi, a Citibank Magyarország vezérigazgatója.

Omar Baig, a lakossági bank vezetője hozzátette: "Célunk az, hogy lehetővé tegyük ügyfeleink számára, hogy havi rendszerességgel félretett alacsonyabb összegekkel is hozzáférhessenek olyan termékekhez, amelyekkel potenciálisan magasabb hozamot tudnak elérni hosszabb távon. A Jövő Befektetési Tervvel azt kívánjuk elérni, hogy minél több ügyfél megismerhesse és választhassa ezt a rendkívül egyszerű és rugalmas módját a hosszú távú befektetésnek."

A Jövő Befektetési Terv előnyei:
- a havi befektetési összeget és az ehhez kapcsolódó teljes célösszeget az ügyfél határozza meg, megtakarítási képességének és jövőbeni céljainak függvényében,
- az ügyfelek - anyagi helyzetük változásától függően - növelhetik vagy csökkenthetik a havi befektetési összeget,
- a havi befektetési összeg ellenében az ügyfél havi rendszerességgel a választott befektetési alap befektetési jegyeiből vásárol, a hozam a választott befektetési alap teljesítményétől függ,
- a szolgáltatás nem szakad meg akkor sem, amennyiben valamely hónapban - vagy legfeljebb két egymást követő hónapban - az ügyfélnek nem áll rendelkezésére a szükséges befizetendő összeg,
- a választott befektetési alap utólag megváltoztatható,
- a befektetés összegéhez az ügyfél bármikor hozzáférhet részben vagy egészben, ráadásul a szerződéskötéstől számított 3 év elteltével díjmentesen.

A legkisebb befektetési összeg havi 10 ezer forint, és a szolgáltatás futamideje 10 év, azonban az ügyfél bármikor dönthet havi befektetései leállításáról.

A Jövő Befektetési Terv szolgáltatást a Citibank fiókjaiban, a befektetési bankárok segítségével igényelhetik az ügyfelek. Az igénybevételhez mindössze egyszer szükséges szerződést kötniük a bankkal, a részletes igényfelmérést és a kockázatviselő képesség felmérését követően.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 07:01
Archívumunkból (2018) Spin-off A vállalati tranzakciók különös világot képviselnek. A tanácsadók és...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24