Tartós befektetési számla a Budapest Banknál: megtakarítás kamatadó nélkül

2010. február 8. 11:32

Mától elérhető a tartós befektetési számla (TBSZ) a Budapest Banknál. A bank mind betéti, mind értékpapír formában kínálja az új, kamatadómentes megtakarítást lehetővé tevő konstrukciót.

2010 februárjától a Budapest Banknál is elérhető a tartós befektetési számla, amelynek igénybe vételével a 3-5 évre befektetők részben vagy teljes egészében mentesülnek a pénzügyi befektetésekből származó jövedelmekre kirótt, 20%-os kamatadó alól. A TBSZ-t a Budapest Bank mind betéti, mind befektetési formában kínálja ügyfeleinek.

A betéti megtakarítási formát előnyben részesítők a Budapest Bank Tartós Befektetési Betétszámláját vehetik igénybe. A betétszámla előnye, hogy már a TBSZ szerződés megkötésétől kezdődően a futamidő alatt folyamatosan - akár több mint öt évig - látra szóló kamatozással kedvező kamatot biztosít. A kamat a szolgáltatás indításakor 5% (EBKM: 5%). A Budapest Bank garanciát vállal arra, hogy a futamidő alatt a kamat változásait külön rendelkezés nélkül hozzáigazítja az MNB alapkamat változásaihoz. A bank ugyancsak lehetővé teszi, hogy ügyfelei a TBSZ betétszámlán igény szerint fix kamatozású lekötéseket is elkülönítsenek.

Az értékpapírszámla-alapú TBSZ segítségével szinte a bank által forgalmazott teljes értékpapír-paletta megvásárolható, a legkisebb árfolyam-ingadozású konstrukcióktól a nagy hozampotenciálú, kockázatosabb befektetésekig. Az értékpapír alapú befektetések a TBSZ teljes futamideje alatt szabadon választhatók és váltogathatók.

"A tartós befektetési számla előnye az adókedvezmény mellett, hogy tudatos, hosszú távú megtakarításra ösztönöz" - mondta Fatér Gyula, a Budapest Bank igazgatótanácsi tagja, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Úgy gondoljuk, hogy a TBSZ-t nyitó ügyfelek közül sokan nagyobb összegeket is el fognak helyezni a számlán, az ügyfelek számának tekintetében pedig a Budapest Banknál a következő időszakban akár tízezres nagyságrendet is elképzelhetőnek tartunk" - tette hozzá a szakértő, aki azt is elmondta, a kamatszint utóbbi hónapokban tapasztalt gyors csökkenése az értékpapír alapú TBSZ felé fordíthatja sok ügyfél érdeklődését.

Mindkét TBSZ számlára jellemző, hogy a gyűjtőévben (azaz a számla megnyitásának évében) folyamatosan hozzá lehet tenni a megtakarításhoz, egészen a gyűjtőév végéig. A következő évben a jogszabályi rendelkezések alapján új szerződés megkötésével lehet új megtakarítást elhelyezni.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?