14 °C Budapest

Tartós befektetési számla a Budapest Banknál: megtakarítás kamatadó nélkül

2010. február 8. 11:32

Mától elérhető a tartós befektetési számla (TBSZ) a Budapest Banknál. A bank mind betéti, mind értékpapír formában kínálja az új, kamatadómentes megtakarítást lehetővé tevő konstrukciót.

2010 februárjától a Budapest Banknál is elérhető a tartós befektetési számla, amelynek igénybe vételével a 3-5 évre befektetők részben vagy teljes egészében mentesülnek a pénzügyi befektetésekből származó jövedelmekre kirótt, 20%-os kamatadó alól. A TBSZ-t a Budapest Bank mind betéti, mind befektetési formában kínálja ügyfeleinek.

A betéti megtakarítási formát előnyben részesítők a Budapest Bank Tartós Befektetési Betétszámláját vehetik igénybe. A betétszámla előnye, hogy már a TBSZ szerződés megkötésétől kezdődően a futamidő alatt folyamatosan - akár több mint öt évig - látra szóló kamatozással kedvező kamatot biztosít. A kamat a szolgáltatás indításakor 5% (EBKM: 5%). A Budapest Bank garanciát vállal arra, hogy a futamidő alatt a kamat változásait külön rendelkezés nélkül hozzáigazítja az MNB alapkamat változásaihoz. A bank ugyancsak lehetővé teszi, hogy ügyfelei a TBSZ betétszámlán igény szerint fix kamatozású lekötéseket is elkülönítsenek.

Az értékpapírszámla-alapú TBSZ segítségével szinte a bank által forgalmazott teljes értékpapír-paletta megvásárolható, a legkisebb árfolyam-ingadozású konstrukcióktól a nagy hozampotenciálú, kockázatosabb befektetésekig. Az értékpapír alapú befektetések a TBSZ teljes futamideje alatt szabadon választhatók és váltogathatók.

"A tartós befektetési számla előnye az adókedvezmény mellett, hogy tudatos, hosszú távú megtakarításra ösztönöz" - mondta Fatér Gyula, a Budapest Bank igazgatótanácsi tagja, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Úgy gondoljuk, hogy a TBSZ-t nyitó ügyfelek közül sokan nagyobb összegeket is el fognak helyezni a számlán, az ügyfelek számának tekintetében pedig a Budapest Banknál a következő időszakban akár tízezres nagyságrendet is elképzelhetőnek tartunk" - tette hozzá a szakértő, aki azt is elmondta, a kamatszint utóbbi hónapokban tapasztalt gyors csökkenése az értékpapír alapú TBSZ felé fordíthatja sok ügyfél érdeklődését.

Mindkét TBSZ számlára jellemző, hogy a gyűjtőévben (azaz a számla megnyitásának évében) folyamatosan hozzá lehet tenni a megtakarításhoz, egészen a gyűjtőév végéig. A következő évben a jogszabályi rendelkezések alapján új szerződés megkötésével lehet új megtakarítást elhelyezni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?