13 °C Budapest

Zárt végűvé alakult a Raiffeisen Ingatlan Alap

2009. április 2. 15:15

Az Átalakulási Tájékoztatójában és a 2009. február 26-án közzétett Átalakulási Hirdetményben rögzítetteknek megfelelően 2009. április 2-i hatállyal 4 éves futamidejű, tőke- és hozamgarantált zárt végű alappá alakult a Raiffeisen Ingatlan Alap. Az átalakulás a törvényi előírásoknak megfelelően, a befektetők biztonságának maximális szem előtt tartásával történt.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 1212-13 lajstromszámon vette nyilvántartásba a zárt végű Raiffeisen Ingatlan Alapot. A nyilvántartásban történő átsorolásra azután kerülhetett sor, hogy az Alapkezelő teljesítette a törvényben és az Átalakulási Tájékoztatóban előírt feltételeket, így

• 2009. február 26-án a PSZÁF jóváhagyta az Alap Átalakulási Tájékoztatóját és engedélyezte a befektetési jegyek átalakulást követő folyamatos forgalmazása megszüntetésének és szabályozott piacra történő bevezetésének alapját képező átalakulási tájékoztató és átalakulási hirdetmény közzétételét, és

• az Átalakulás napját (2009. április 02.) megelőzően az Alap befektetési jegyeire vonatkozóan kezdeményezett valamennyi érvényes és fennálló (vissza nem vont) visszaváltási megbízás elszámolása és pénzügyi rendezése megtörtént.

A befektetési jegyek visszaváltására nyitva álló időszak 2009. március 25-vel, a befektetési jegyek vételére nyitva álló időszak pedig 2009. március 27-vel lezárult. A befektetők által - nettó értelemben - visszaváltott befektetési jegyek száma 22 837 828 622 db, a visszaváltási megbízások és a vételi megbízások elszámolásának alapjául szolgáló 2009. március 30-i árfolyam: 1,501372, a visszaváltott befektetési jegyek értéke a visszaváltott darabszám és a 2009. március 30-i árfolyam alapján: 34,3 Milliárd Ft.

A visszaváltások finanszírozásának biztosítására a Raiffeisen Bank Zrt. 2009. március 27-én 34,6 Milliárd Ft értékben kezdeményezett befektetési jegy vételi megbízást. A visszaváltási megbízásokat az Alapkezelő 2009. április 1-ig rendezte.

A zártkörűen működő Raiffeisen Ingatlan Alap 44,4 Milliárd forintos vagyonnal működik tovább, a nem Raiffeisen Bank Zrt. által birtokolt befektetési jegyek értéke 9,8 Milliárd Ft. A zártvégű Ingatlan Alapra vonatkozóan a Raiffeisen Bank tőke- és minimális hozamra szóló garanciát nyújt, ennek alapja az átalakulás napján érvényes egy befektetési jegyre jutó nettó eszközérték (1,503854). A hozamgarancia a befektetési jegyeken elért bruttó, azaz bármely kamat- és árfolyamnyereség-adó levonása előtti hozamra vonatkozik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Raiffeisen Bank Zrt. által garantált minimális hozam éves 6% (az alap teljes 4 éves futamidejére 26,25%, EHM 6%). Az Alap hozama azonban meghaladhatja a garantált minimális hozamot, ugyanis az Alap hozamát az ingatlan portfoliója után befolyó bérleti díj bevétel és az ingatlanok esetleges felértékelődéséből származó, az ingatlanok értékesítésével realizált hozam határozza meg.

A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. ezzel teljesítette a 2008. november 21-én közzétett intézkedési tervben vállalt lépéseket, úgymint

• az Alap PSZÁF általi felfüggesztésének megszüntetését követő 90 forgalmazási napon belül a befektetők érdekeinek védelmében nem értékesít ingatlant az Alap ingatlan értékelője által meghatározott értékesítési érték alatt;
• elkészíti az Alap zártvégűvé alakulásához a Törvényben előírt Tájékoztatót;
• tőke és hozamgaranciát biztosít a zártvégűvé alakult Alap befektetői számára; és ha kell
• biztosítja az Alap Átalakulásához szükséges finanszírozást.

Forrás: Raiffeisen Bank Zrt. és Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 25. 18:05
A népszer szerkeszt-riporter közel hat év után döntött így.
Holdblog  |  2022. szeptember 25. 11:50
Archívumunkból (2017) Amikor 25 évvel ezeltt a kis Hajdú-Bihar megyei város melletti tanyánkon megsz...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 22. 17:18
A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 22. 13:34
A magyarok többsége 2022. második negyedévében már végig fix kamatozású lakáshitelt igényelt: az érd...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07