Zárt végűvé alakult a Raiffeisen Ingatlan Alap

2009. április 2. 15:15

Az Átalakulási Tájékoztatójában és a 2009. február 26-án közzétett Átalakulási Hirdetményben rögzítetteknek megfelelően 2009. április 2-i hatállyal 4 éves futamidejű, tőke- és hozamgarantált zárt végű alappá alakult a Raiffeisen Ingatlan Alap. Az átalakulás a törvényi előírásoknak megfelelően, a befektetők biztonságának maximális szem előtt tartásával történt.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 1212-13 lajstromszámon vette nyilvántartásba a zárt végű Raiffeisen Ingatlan Alapot. A nyilvántartásban történő átsorolásra azután kerülhetett sor, hogy az Alapkezelő teljesítette a törvényben és az Átalakulási Tájékoztatóban előírt feltételeket, így

• 2009. február 26-án a PSZÁF jóváhagyta az Alap Átalakulási Tájékoztatóját és engedélyezte a befektetési jegyek átalakulást követő folyamatos forgalmazása megszüntetésének és szabályozott piacra történő bevezetésének alapját képező átalakulási tájékoztató és átalakulási hirdetmény közzétételét, és

• az Átalakulás napját (2009. április 02.) megelőzően az Alap befektetési jegyeire vonatkozóan kezdeményezett valamennyi érvényes és fennálló (vissza nem vont) visszaváltási megbízás elszámolása és pénzügyi rendezése megtörtént.

A befektetési jegyek visszaváltására nyitva álló időszak 2009. március 25-vel, a befektetési jegyek vételére nyitva álló időszak pedig 2009. március 27-vel lezárult. A befektetők által - nettó értelemben - visszaváltott befektetési jegyek száma 22 837 828 622 db, a visszaváltási megbízások és a vételi megbízások elszámolásának alapjául szolgáló 2009. március 30-i árfolyam: 1,501372, a visszaváltott befektetési jegyek értéke a visszaváltott darabszám és a 2009. március 30-i árfolyam alapján: 34,3 Milliárd Ft.

A visszaváltások finanszírozásának biztosítására a Raiffeisen Bank Zrt. 2009. március 27-én 34,6 Milliárd Ft értékben kezdeményezett befektetési jegy vételi megbízást. A visszaváltási megbízásokat az Alapkezelő 2009. április 1-ig rendezte.

A zártkörűen működő Raiffeisen Ingatlan Alap 44,4 Milliárd forintos vagyonnal működik tovább, a nem Raiffeisen Bank Zrt. által birtokolt befektetési jegyek értéke 9,8 Milliárd Ft. A zártvégű Ingatlan Alapra vonatkozóan a Raiffeisen Bank tőke- és minimális hozamra szóló garanciát nyújt, ennek alapja az átalakulás napján érvényes egy befektetési jegyre jutó nettó eszközérték (1,503854). A hozamgarancia a befektetési jegyeken elért bruttó, azaz bármely kamat- és árfolyamnyereség-adó levonása előtti hozamra vonatkozik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Raiffeisen Bank Zrt. által garantált minimális hozam éves 6% (az alap teljes 4 éves futamidejére 26,25%, EHM 6%). Az Alap hozama azonban meghaladhatja a garantált minimális hozamot, ugyanis az Alap hozamát az ingatlan portfoliója után befolyó bérleti díj bevétel és az ingatlanok esetleges felértékelődéséből származó, az ingatlanok értékesítésével realizált hozam határozza meg.

A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. ezzel teljesítette a 2008. november 21-én közzétett intézkedési tervben vállalt lépéseket, úgymint

• az Alap PSZÁF általi felfüggesztésének megszüntetését követő 90 forgalmazási napon belül a befektetők érdekeinek védelmében nem értékesít ingatlant az Alap ingatlan értékelője által meghatározott értékesítési érték alatt;
• elkészíti az Alap zártvégűvé alakulásához a Törvényben előírt Tájékoztatót;
• tőke és hozamgaranciát biztosít a zártvégűvé alakult Alap befektetői számára; és ha kell
• biztosítja az Alap Átalakulásához szükséges finanszírozást.

Forrás: Raiffeisen Bank Zrt. és Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 23. 19:42
Előkerült egy videó, amelyben Varga Zs. András, a Kúria elnöke két évvel ezelőtt személyesen is rekl...
Holdblog  |  2024. február 23. 19:01
HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molró...
Bankmonitor  |  2024. február 23. 15:14
Ma már szinte mindenki tudja, hogy léteznek akár teljesen ingyenes bankszámlák is, a költségtényező...
ChikansPlanet  |  2024. február 23. 13:42
A kakaóbab termőterületeinek csökkenése egy olyan probléma, amelyről sokat hallani manapság. A körny...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm