14 °C Budapest

Zárt végűvé alakult a Raiffeisen Ingatlan Alap

2009. április 2. 15:15

Az Átalakulási Tájékoztatójában és a 2009. február 26-án közzétett Átalakulási Hirdetményben rögzítetteknek megfelelően 2009. április 2-i hatállyal 4 éves futamidejű, tőke- és hozamgarantált zárt végű alappá alakult a Raiffeisen Ingatlan Alap. Az átalakulás a törvényi előírásoknak megfelelően, a befektetők biztonságának maximális szem előtt tartásával történt.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 1212-13 lajstromszámon vette nyilvántartásba a zárt végű Raiffeisen Ingatlan Alapot. A nyilvántartásban történő átsorolásra azután kerülhetett sor, hogy az Alapkezelő teljesítette a törvényben és az Átalakulási Tájékoztatóban előírt feltételeket, így

• 2009. február 26-án a PSZÁF jóváhagyta az Alap Átalakulási Tájékoztatóját és engedélyezte a befektetési jegyek átalakulást követő folyamatos forgalmazása megszüntetésének és szabályozott piacra történő bevezetésének alapját képező átalakulási tájékoztató és átalakulási hirdetmény közzétételét, és

• az Átalakulás napját (2009. április 02.) megelőzően az Alap befektetési jegyeire vonatkozóan kezdeményezett valamennyi érvényes és fennálló (vissza nem vont) visszaváltási megbízás elszámolása és pénzügyi rendezése megtörtént.

A befektetési jegyek visszaváltására nyitva álló időszak 2009. március 25-vel, a befektetési jegyek vételére nyitva álló időszak pedig 2009. március 27-vel lezárult. A befektetők által - nettó értelemben - visszaváltott befektetési jegyek száma 22 837 828 622 db, a visszaváltási megbízások és a vételi megbízások elszámolásának alapjául szolgáló 2009. március 30-i árfolyam: 1,501372, a visszaváltott befektetési jegyek értéke a visszaváltott darabszám és a 2009. március 30-i árfolyam alapján: 34,3 Milliárd Ft.

A visszaváltások finanszírozásának biztosítására a Raiffeisen Bank Zrt. 2009. március 27-én 34,6 Milliárd Ft értékben kezdeményezett befektetési jegy vételi megbízást. A visszaváltási megbízásokat az Alapkezelő 2009. április 1-ig rendezte.

A zártkörűen működő Raiffeisen Ingatlan Alap 44,4 Milliárd forintos vagyonnal működik tovább, a nem Raiffeisen Bank Zrt. által birtokolt befektetési jegyek értéke 9,8 Milliárd Ft. A zártvégű Ingatlan Alapra vonatkozóan a Raiffeisen Bank tőke- és minimális hozamra szóló garanciát nyújt, ennek alapja az átalakulás napján érvényes egy befektetési jegyre jutó nettó eszközérték (1,503854). A hozamgarancia a befektetési jegyeken elért bruttó, azaz bármely kamat- és árfolyamnyereség-adó levonása előtti hozamra vonatkozik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Raiffeisen Bank Zrt. által garantált minimális hozam éves 6% (az alap teljes 4 éves futamidejére 26,25%, EHM 6%). Az Alap hozama azonban meghaladhatja a garantált minimális hozamot, ugyanis az Alap hozamát az ingatlan portfoliója után befolyó bérleti díj bevétel és az ingatlanok esetleges felértékelődéséből származó, az ingatlanok értékesítésével realizált hozam határozza meg.

A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. ezzel teljesítette a 2008. november 21-én közzétett intézkedési tervben vállalt lépéseket, úgymint

• az Alap PSZÁF általi felfüggesztésének megszüntetését követő 90 forgalmazási napon belül a befektetők érdekeinek védelmében nem értékesít ingatlant az Alap ingatlan értékelője által meghatározott értékesítési érték alatt;
• elkészíti az Alap zártvégűvé alakulásához a Törvényben előírt Tájékoztatót;
• tőke és hozamgaranciát biztosít a zártvégűvé alakult Alap befektetői számára; és ha kell
• biztosítja az Alap Átalakulásához szükséges finanszírozást.

Forrás: Raiffeisen Bank Zrt. és Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 16:17
Az EP Kreml-barát üzenetek terjesztésével vádolja a Fideszt és az Orbán-kormányt, és azonnali intézk...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem