Mennyi lesz az euró? Most beváltsam, vagy lekössem?

Pénzcentrum
2009. március 16. 05:55

Deviza lekötött betétek: a dobogósok ajánlatai! Az elmúlt hetekben sokan foglalkoztak a forint jövőjével, vajon hogyan alakulnak az árfolyamok az előttünk álló időszakban. Ezúttal a hazai pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedtük egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk az olvasóknak abban a kérdésben, hogy beváltani, vagy lekötni érdemes az eurónkat!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az euró kapcsán a napokban több figyelemreméltó árfolyamelemzés is napvilágot látott. A jegybanki intézkedések a múlt hét végére erősítették a forintot, de egyes előrejelzések az év későbbi szakaszában a 330-as euró szintet sem tartják kizártnak.

A bankok között fokozódik a verseny a deviza lekötésekért, egymást érik az akciós ajánlatok. Hogy ne vesszünk el a kondíciók útvesztőjében a példa kedvéért kiragadtuk a 3 hónapos lekötési ajánlatokat. 

A piacon a legkedvezőbb ajánlatot 6 %-kal az FHB és a K&H adta, előbbinél 300 euró, utóbbinál napi MNB árfolyamon számolva 500 dollárral megegyező értékű eurót lehet minimum lekötni.

Az FHB akciós ajánlata március 1-től visszavonásig érvényes, a maximálisan elhelyezhető összeg nem korlátozott. Amennyiben az ügyfél idő előtt felbontja a lekötést, úgy csak 0,15 %-ot fizetnek az elhelyezett összegre.

Akció! 12 %-ot fizetnek a forintra, 6 %-ot az euróra!

Lekötést bármelyik bankfiókban, vagy telebankon és netbankon keresztül is lehet kezdeményezni.

A K&H Üdvözlet betét kamata kizárólag bankon kívüli forrásból származó új betéti összegre vonatkozik. A bank a lekötés napját megelőző naptári hónap utolsó banki munkanapján számított záró egyenlegéhez képest vizsgálja az új betétet.

Betétfeltörés a K&H-nál! Levelet kapnak az ügyfelek!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 6 %-os kamatláb csak egy futamidőre szól, a kamat az ügyfél választásától függően a betéttel együtt újra lekötésre, vagy jóváírásra kerül a betétlekötési számlán. A K&H üdvözlet deviza betét a személyesen vagy telefonon keresztül köthető le.

Az Allianz Bank az egyes devizabetétekre szintén magas éves kamatokat kínál. Az általunk vizsgált futamidőre 4,7 %, de 6 hónapra 6 %-os kamatot fizetnek.

Szépen hozott az Allianznak az Új Európa

A részletekről a bank kondíciós listája nyújt felvilágosítást.

OTP, UniCredit, Erste Bank, CIB

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?