15 °C Budapest

Mobilról is befizethetőek a sárga csekkek!

2009. február 27. 12:45

A Pannon, a T-Mobile, az FHB Kereskedelmi Bank és az MPP közös fejlesztésének köszönhetően február 27-étől a MobilFizetés szolgáltatás segítségével egyszerűen, sorban állás, internet-hozzáférés nélkül, mobiltelefon segítségével akár útközben is befizethetők a sárga csekkek.

Február 27-én új megoldással, a Mobil Sárga Csekk funkcióval bővül a Pannon, a T-Mobile, az FHB Kereskedelmi Bank és az MPP által közösen kifejlesztett, a két mobilszolgáltatónál megrendelhető MobilFizetés szolgáltatás. A szolgáltatás segítségével könnyen és gyorsan, mobiltelefonnal fizethetők be a közüzemi számlák, az azokhoz megküldött csekkek.

A csekkek a szolgáltatásra szerződött ügyfelek számára biztosított dinamikus SIM kártyára telepített MobilFizetés alkalmazással, az ügyfél MobilFizetés bankszámlájának terhére egyszerűen és biztonságosan fizethetők be. A telefonkészülék szolgáltatótól függően Pannon/ T-Mobile menüpontjában a MobilFizetés > CsekkFizetés/ SárgaCsekk menüpontot választva megadhatóak a fizetendő sárga csekken feltüntetett adatok (a kedvezményezett neve, számlaszáma, a fizetendő összeg és a közlemény). A fizetés teljesen biztonságos, hiszen a csekk befizetéséhez a MobilFizetésben megszokott módon az mSzámla kiválasztása és a hozzá tartozó, az ügyfél által ismert mKód megadása szükséges.

Egyszerűbbé teszi a tranzakciókat, hogy az ügyfelek a gyakran használt adatokat előre elmenthetik telefonjukban, így rendszeres befizetés esetén például csak az aktuális számlaösszeget kell beírniuk. A korábban elmentett adatok tetszőlegesen módosíthatók, törölhetők, használatukkal így még több időt lehet spórolni.

A mobilos csekkfizetést a MobilFizetésre szerződött T-Mobile és Pannon ügyfelek MobilFizetés bankszámlájuk terhére vehetik igénybe.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Mobil Sárga Csekk és a MobilFizetés szolgáltatás mindenkori banki díjszabásáról az FHB Bank vonatkozó Hirdetménye ad tájékoztatást. A szolgáltatás használata során küldött SMS-ek díja 20 Ft/SMS. További információk a 06 40 200 115-ös telefonszámon hívható MobilFizetés ügyfélszolgálaton, valamint telekommunikációs témát érintően a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálatán érhetők el (T-Mobile: 1430, 06-1 265 9210, Pannon: 1220).

A Pannon, a T-Mobile és az FHB Bank 2008 októberében vezette be a MobilFizetés szolgáltatást, mely lehetővé teszi, hogy a két mobilszolgáltató ügyfelei egy, hazánkban merőben új, kényelmes, biztonságos és innovatív fizetési módszert vegyenek igénybe. A MobilFizetés szolgáltatás a Pannon és a T-Mobile előfizetői számára - a szolgáltatás keretében nyitott bankszámla, valamint az ahhoz opcionálisan kapcsolódó hitelkeret terhére. - különböző pénzügyi műveletek mobiltelefonos intézését, illetve szolgáltatások és termékek megvásárlását teszi lehetővé. A MobilFizetés elfogadóhelyeinek száma, a kifizethető termékek és szolgáltatások köre folyamatosan bővül, amelyről a szolgáltatók és a MobilFizetést elfogadó Partnerek rendszeresen tájékoztatják az ügyfeleket.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 09:59
Perintfalvi Rita katolikus teológus immár jogerősen is sajtópert nyert a Mandiner című, a kormánypár...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem