12 °C Budapest

Te csak vásárolj, az Android majd fizet!

Pénzcentrum
2008. szeptember 26. 11:00

A Visa és a Google fejlesztő mérnökei közösen dolgoznak azon a mobilfizetési lehetőségen, mely alkalmassá tenné a rövidesen megvásárolható Android operációs rendszerrel ellátott mobiltelefonokat a vásárlásra. A mobiltelefonok szerepe a következő években a kommunikációs feladatokon túl bővül a fizetési eszköztárral is. A néhány éve vágyálomnak tűnő elképzelés rövidesen valósággá válhat.

A mobil adatforgalom világszerte fokozatosan növekszik és számos nagyvállalat úgy gondolja, hogy innen már csak egy lépés a hitelkártya funkció beépítése a készülékekbe. A "fizess a mobiltelefonoddal" koncepció mielőbbi bevezetésének értelmében közös fejlesztésbe kezdett a Visa és a Google.

A bejelentésre azon a sajtótájékoztatón került sor, melynek keretében az októberben piacra kerülő Google Android operációs rendszerrel ellátott készüléket mutatták be. A szolgáltatás lehetővé teszi majd a vásárlóknak, hogy az üzletekben mobiltelefonnal egyenlítsék ki a számlájukat, miközben a bank értesítést küld a feleknek a tranzakció végrehajtásáról.

A szolgáltatást eleinte a Google map program támogatja majd, mely megmutatja a fogyasztóknak, hogy hol találnak a közelben elfogadóval ellátott üzletet. A Visa szerint a szolgáltatás olyan népszerű lesz, mint a hitelkártya, vagy az elektronikus bankolás. Elsőként majd azok az Android felhasználók érhetik el a szolgáltatást, akik a JPMorgan Chase által kibocsátott Visa kártyával is rendelkeznek.

A gyakorlati alkalmazást nehezíti, hogy az üzletekben a kártyaleolvasó mintájára elfogadó egységeket kell majd kialakítani. Az együttműködéshez csatlakozik a Nokia is, mely a világ legnagyobb készülékgyártó vállalata. A Visa a tengerentúlon is tárgyalásokat folytat a gyártókkal és a szolgáltatókkal, de lépésről-lépésre kell haladni és a legóvatosabb becslések szerint is még évekig eltarthat a rendszer kiépítése.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06