"Válság van? Akkor tegyünk félre!"

Pénzcentrum
2008. október 29. 09:30

Ha válság van, az emberek testközelből érzik a "veszélyt", s ilyenkor sokkal többen gondolnak a jövőjükre, mint egy nyugodt időszakban, Ezt igazolja egy tengerentúli felmérés is.

Egészen pontosan a jövő gazdasági helyzetének bizonytalansága vezet rá nagyon sok amerikait arra, hogy fokozzák megtakarításaikat, illetve minél gyorsabban fizessék vissza hiteleket. A szeptemberben levezényelt felmérés szerint a First Command Financial Services felmérése szerint a tengerentúli lakosok az előző hónaphoz képest sokkal kevésbé érzik magukat biztonságban, ahogyan a gazdaság is lassulásnak indul.

Az elmúlt 3 hónapban a tőzsdék 30 százalékos zuhanása következtében az emberek egyre inkább aggódnak megtakarításaik miatt, a veszteség nagyon sokakat ráébresztett arra, hogy egyáltalán nem olyan biztos a pénzügyi helyzetük, mint azt hitték.

Az amerikaiak kevesebb mint harmada érez magas fokú elégedettséget pénzügyeivel kapcsolatosan, s csupán 26 százalék nyilatkozott úgy, hogy jövőre javulni fog a helyzete. A válaszadó családok kétharmada aggódik a jövő miatt, s a többség aggasztónak ítéli meg a részvény- és ingatlanpiaci trendeket is.

Minden rosszban van valami jó, a felmérés szerint a válaszadók nagy része változtatott fogyasztási, megtakarítási szokásain, egyre többen törekszenek arra, hogy visszafizessék hiteleiket, illetve hogy növeljék megtakarításaikat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A rövidtávon lekötött pénzek átlagosan 901 dollárra (182 ezer forint) emelkedtek szeptemberben az augusztusi 756 dolláros (153 ezer forint) értékről. Nyugdíj-típusú megtakarításokba pedig 863 dollárt (175 ezer forint) tettek a kilencedik hónapban, ami az előző havi adathoz képest 54 százalékos emelkedést jelent.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm