11 °C Budapest

Ígéretes részvények egy kosárban

Pénzcentrum
2008. július 21. 12:00

A "feltörekvő Európa", Közel-Kelet, valamint Afrika részvénypiacaiba fektet a Budapest Bank (GE Money Bank) új, privát banki ügyfeleknek szánt befektetési alapja. Az EMEA országok különböző gazdasági ágazataiba fektető GE Money EMEA Részvény Alap a hosszabb távon tervező, magasabb hozam reményében az átlagosnál magasabb kockázatot vállalni hajlandó befektetők számára készült.

"Elsősorban a szofisztikáltabb, minél szélesebb spektrumú befektetési lehetőségeket kereső privát banki ügyfeleink igényeit felismerve indítottuk el az EMEA országok részvényeibe fektető alapot. Ezek az alapok a kockázatkerülő befektetéseknél szokásos kamatokhoz képest lényegesen kedvezőbb hozamlehetőséget kínálnak hosszú távon.

Aki pénzének reálértékét nemcsak megőrizni, hanem némi kockázatvállalás mellett növelni is szeretné, annak a jelenlegi tőkepiaci bizonytalanság közepette is érdemes részvénybefektetésekben gondolkodnia. Örömünkre szolgál, hogy ügyfeleink mindössze 5 nap alatt 2 308 999 euró összegben jegyeztek az alapból." - mondta Konkoly Miklós, a Budapest Bank privát banki szolgáltatásának vezetője.

Kiemelkedő hozamlehetőség - jelentős kockázatmegoszlás

A GE Money EMEA Részvény Alap a jegyzési időszak alatt összegyűjtött több mint fél milliárd forintot és a forgalmazás során beáramló tőkét az EMEA (feltörekvő Európa: Magyarország, Csehország, Lengyelország, Törökország és Oroszország, a Közel-Kelet és Afrika) országainak részvényeibe fekteti.

Az EMEA Részvény Alap úgynevezett "tiszta részvény" alap, azaz a befektető vagyonának legalább 90%-át részvényekbe fekteti, ezzel biztosítva, hogy a befektetők maximálisan részesedhessenek az EMEA részvénypiacok hozamából. Az alap befektetései különböző országok és eltérő gazdasági ágazatok között oszlanak meg, továbbá a részvényeket az országoktól függően más-más devizáért lehet megvásárolni.

Az alap befektetési politikája ezzel a több száz részvényt felölelő portfolióval kívánja biztosítani az egyoldalú - országokkal, ágazatokkal, részvényekkel, devizákkal kapcsolatos - kockázatok kiszűrését, és a minél kiegyensúlyozottabb teljesítményt. Befektetéseinek köszönhetően az alap hozama és kockázata csak minimális mértékben kötődik a magyar, illetve a közép-európai gazdaságok teljesítményéhez és kockázatához.

A GE Money EMEA Részvény Alap befektetéseinek régiók szerinti megoszlása

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A GE Money EMEA Részvény Alap befektetéseinek ágazatok szerinti megoszlása

"Az EMEA részvényalapot azon az ügyfeleinknek szánjuk, akik megtakarításaikat hosszú távra kívánják befektetni a feltörekvő országok részvénypiacaiba, és az elérhető magasabb hozam érdekében vállalják befektetésük értékének a részvénypiacok árfolyammozgásától függő átmeneti, akár nagyobb mértékű ingadozását is." - mondta Konkoly Miklós, a Budapest Bank Money Plus üzletágának vezetője.

A GE Money EMEA Részvény Alap már jegyezhető a Money Plus ügyfelek számára a Budapest Bank (GE Money Bank) országos fiókhálózatában. Az alap határozatlan futamidejű, a felhalmozott osztalékokat és kamatokat az alap automatikusan újra befekteti, így a befektetőknek nem kell foglalkozniuk az osztalékfizetési napokkal és a lejáratokkal. A Money Plus ügyfelek a kondíciós listában meghatározott feltételekkel bármikor csatlakozhatnak az alap befektetőinek táborához, és szükség esetén befektetési jegyeiket vissza is válthatják.

Az alap portfólió menedzsere

A GE Money EMEA Részvény Alapért felelős portfólió menedzser, Pintér András 2008 júniusában érkezett a Budapest Alapkezelő Zrt.-hez. Előtte az IE Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél dolgozott, ahol az alapkezelő által kezelt portfóliók részvénybefektetéseit kezelte, illetve az anyabanki vagyonkezelő csoport által menedzselt luxemburgi bejegyzésű EMEA részvényalapra vonatkozó befektetési tanácsadási tevékenységet látta el. Az említett EMEA alap kapcsán - mind a makrogazdasági folyamatokat, mind a tőzsdéken forgó vállalatokat illetően - többéves tapasztalatot szerzett a közép-európai, közel-keleti és afrikai részvénypiacokkal kapcsolatban. A befektetéselemzői vizsgák közül az európai uniós EFFAS és VAP vizsgával rendelkezik.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 18:33
A Google szerint a PestiSrácok szerződést szegett azzal, hogy megkerülve a YouTube szabályait a néhá...
Kiszámoló  |  2023. március 24. 17:08
Kovács Tamás Egy névtelenséget kérő Wise alkalmazott küldte ezt a levelet a blogban is említett fize...
Buxelliott  |  2023. március 24. 15:56
Feljöttünk várakozás szerint az ellenálláshoz, ahonnan lefordul a piac. A folytásra még mindkét lehe...
MNB Intézet  |  2023. március 24. 11:44
Az SVB esete ismét rávilágít arra, hogy a bankok megmentése ellentmondásos kormányzati döntés lehet,...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?