8 °C Budapest

Ígéretes részvények egy kosárban

Pénzcentrum
2008. július 21. 12:00

A "feltörekvő Európa", Közel-Kelet, valamint Afrika részvénypiacaiba fektet a Budapest Bank (GE Money Bank) új, privát banki ügyfeleknek szánt befektetési alapja. Az EMEA országok különböző gazdasági ágazataiba fektető GE Money EMEA Részvény Alap a hosszabb távon tervező, magasabb hozam reményében az átlagosnál magasabb kockázatot vállalni hajlandó befektetők számára készült.

"Elsősorban a szofisztikáltabb, minél szélesebb spektrumú befektetési lehetőségeket kereső privát banki ügyfeleink igényeit felismerve indítottuk el az EMEA országok részvényeibe fektető alapot. Ezek az alapok a kockázatkerülő befektetéseknél szokásos kamatokhoz képest lényegesen kedvezőbb hozamlehetőséget kínálnak hosszú távon.

Aki pénzének reálértékét nemcsak megőrizni, hanem némi kockázatvállalás mellett növelni is szeretné, annak a jelenlegi tőkepiaci bizonytalanság közepette is érdemes részvénybefektetésekben gondolkodnia. Örömünkre szolgál, hogy ügyfeleink mindössze 5 nap alatt 2 308 999 euró összegben jegyeztek az alapból." - mondta Konkoly Miklós, a Budapest Bank privát banki szolgáltatásának vezetője.

Kiemelkedő hozamlehetőség - jelentős kockázatmegoszlás

A GE Money EMEA Részvény Alap a jegyzési időszak alatt összegyűjtött több mint fél milliárd forintot és a forgalmazás során beáramló tőkét az EMEA (feltörekvő Európa: Magyarország, Csehország, Lengyelország, Törökország és Oroszország, a Közel-Kelet és Afrika) országainak részvényeibe fekteti.

Az EMEA Részvény Alap úgynevezett "tiszta részvény" alap, azaz a befektető vagyonának legalább 90%-át részvényekbe fekteti, ezzel biztosítva, hogy a befektetők maximálisan részesedhessenek az EMEA részvénypiacok hozamából. Az alap befektetései különböző országok és eltérő gazdasági ágazatok között oszlanak meg, továbbá a részvényeket az országoktól függően más-más devizáért lehet megvásárolni.

Az alap befektetési politikája ezzel a több száz részvényt felölelő portfolióval kívánja biztosítani az egyoldalú - országokkal, ágazatokkal, részvényekkel, devizákkal kapcsolatos - kockázatok kiszűrését, és a minél kiegyensúlyozottabb teljesítményt. Befektetéseinek köszönhetően az alap hozama és kockázata csak minimális mértékben kötődik a magyar, illetve a közép-európai gazdaságok teljesítményéhez és kockázatához.

A GE Money EMEA Részvény Alap befektetéseinek régiók szerinti megoszlása

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A GE Money EMEA Részvény Alap befektetéseinek ágazatok szerinti megoszlása

"Az EMEA részvényalapot azon az ügyfeleinknek szánjuk, akik megtakarításaikat hosszú távra kívánják befektetni a feltörekvő országok részvénypiacaiba, és az elérhető magasabb hozam érdekében vállalják befektetésük értékének a részvénypiacok árfolyammozgásától függő átmeneti, akár nagyobb mértékű ingadozását is." - mondta Konkoly Miklós, a Budapest Bank Money Plus üzletágának vezetője.

A GE Money EMEA Részvény Alap már jegyezhető a Money Plus ügyfelek számára a Budapest Bank (GE Money Bank) országos fiókhálózatában. Az alap határozatlan futamidejű, a felhalmozott osztalékokat és kamatokat az alap automatikusan újra befekteti, így a befektetőknek nem kell foglalkozniuk az osztalékfizetési napokkal és a lejáratokkal. A Money Plus ügyfelek a kondíciós listában meghatározott feltételekkel bármikor csatlakozhatnak az alap befektetőinek táborához, és szükség esetén befektetési jegyeiket vissza is válthatják.

Az alap portfólió menedzsere

A GE Money EMEA Részvény Alapért felelős portfólió menedzser, Pintér András 2008 júniusában érkezett a Budapest Alapkezelő Zrt.-hez. Előtte az IE Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél dolgozott, ahol az alapkezelő által kezelt portfóliók részvénybefektetéseit kezelte, illetve az anyabanki vagyonkezelő csoport által menedzselt luxemburgi bejegyzésű EMEA részvényalapra vonatkozó befektetési tanácsadási tevékenységet látta el. Az említett EMEA alap kapcsán - mind a makrogazdasági folyamatokat, mind a tőzsdéken forgó vállalatokat illetően - többéves tapasztalatot szerzett a közép-európai, közel-keleti és afrikai részvénypiacokkal kapcsolatban. A befektetéselemzői vizsgák közül az európai uniós EFFAS és VAP vizsgával rendelkezik.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 16:14
Sok hazai és külföldi szerkesztőség képviselőjét nem engedték be a CPAC 2024 konzervatív konferenciá...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem