6 °C Budapest

A változékony befektetési környezethez igazodó alapokat indít a Generali Alapkezelő

Pénzcentrum
2008. június 17. 12:32

A Generali Alapkezelő június közepétől öt új, köztük egy, a hazai piacon újdonságnak számító befektetési alappal bővíti termékportfolióját. A nyíltvégű alapok a közép-kelet-európai-, a nemzetközi fejlődő piaci-, és az infrastrukturális részvények, valamint - Magyarországon elsőként - az újonnan tőzsdére lépő vállalatok papírjainak árfolyam-erősödéséből, illetve a jelentős növekedés előtt álló társaságok értékpapírjainak hozamából kínálnak részesedést a befektetőknek. Az abszolút hozam elérését célzó alap kihasználja mind a negatív, mind a pozitív tőkepiaci helyzetből adódó lehetőségeket. A Generali Alapkezelő új befektetési alapjai június 30-ig jegyezhetők.

A Generali Alapkezelő az új alapok befektetési politikáját a jelenlegi, globális szinten is változékony befektetési környezethez igazította. A Generali IPO Részvényalap - a hazai piacon elsőként - olyan vállalatok részvényeinek hozamából kínál részesedést, amelyek először jelennek meg tőzsdén és ily módon vonnak be forrásokat, vagy tőzsdei jelenlétük csupán néhány évre tekint vissza. A Generali IPO Részvényalap esetében az alapkezelő nem korlátozza a befektetési célpontok körét, sem földrajzi, sem iparági szempontból, a portfolió kialakításánál azonban törekszik majd az egyes eszközök erős diverzifikációjára.

"Az elmúlt négy-öt évben számos részvénykibocsátás volt a környező országok tőzsdéin, s az újonnan bevezetett papírok teljesítménye az első egy-két évben jelentősen meghaladta a tőzsdeindexek alakulását, ami jól mutatja, hogy negatív piaci környezetben is érdemes ígéretes növekedési potenciállal rendelkező cégekbe fektetni. Példaként említhetem a VISA, illetve a New World Resources cseh bányavállalat idén tavasszal lebonyolított kibocsátásait: előbbi március közepén, 44 dolláros árfolyamon kibocsátott papírjai május közepén már 80 dollárt értek, míg a cseh társaság május elején 445 korona áron értékesített részvényei május végén már 535 koronáért cseréltek gazdát." - emelte ki Schuszter Péter, a társaság elnök-vezérigazgatója.

Szintén a megváltozott befektetési környezethez illeszkedik a Generali Alapkezelő abszolút hozam elérésére irányuló stratégiával rendelkező alapja, amely esetében az alapkezelő a részvénypiaci befektetések mellett, deviza- illetve árupiaci invesztíciókat is végrehajthat, és saját tőkéje kétszereséig tőkeáttételes pozíciókat is felvehet. A Generali Abszolút Hozam Származtatott Alap azon vállalatok részvényeit célozza meg, amelyek jelentősen felülteljesíthetik a globális részvénypiacok éves hozamát. Alapvető célpontok a fundamentálisan alulértékelt vállalatok, a felvásárlás vagy összeolvadás előtt álló társaságok részvényei, valamint a hosszú távú trendjüktől piaci fejlemények miatt eltérő árazású vállalatok.

A közép-kelet-európai országok infrastrukturális fejlődéséből profitáló vállalatok - az ingatlan-, az út- és közmű-, valamint a közlekedésfejlesztésben résztvevő társaságok - papírjait célozza meg a Generali Infrastrukturális Részvényalap, amelynek portfoliójában a részvényhányad a 95%-ot is elérheti.

"A térség infrastrukturális fejlődésének dinamikája lényegesen meghaladja a fejlett országokét. Az infrastruktúra fejlesztésében érdekelt vállalatok tőzsdei árának hosszú távon közelednie kell az általuk létrehozott beruházások értékéhez, vagyis az egy részvényre jutó nettó eszközértékhez." ¬- mutatott rá a Generali Infrastrukturális Részvényalap bevezetése kapcsán Pillár Zsolt, az alapkezelő igazgatósági tagja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Elsősorban Latin-Amerika, Afrika, valamint a Közel- és Távol-Kelet fejlődő részvénypiacain helyezi el tőkéjét a Generali Fejlődő Piaci Részvényalap, amely azonban nem egyedi részvényekbe fekteti saját tőkéjét, hanem az egyes országok tőzsdei teljesítményét reprezentáló befektetési alapokkal tölti fel a portfolióját. A Generali Alapkezelő a földrajzi diverzifikáció, továbbá az alap portfoliójában a részvények és kötvények kitettségének változtatása révén törekszik a pozitív eredmény elérésére.

A 2001-ben elindított Generali Gold zártkörű befektetési alapját az alapkezelő nyilvános alappá alakítja, s a jövőben Generali Gold Közép-kelet-európai Részvényalap néven forgalmazza majd. Az alap portfoliójában magasabb arányban szerepelnek a reálgazdaság teljesítményét követő, és hosszú távon jellemzően magasabb reálhozamot biztosító értékpapírtípusok, elsősorban a részvények. A Generali Gold Közép-kelet-európai Részvényalap befektetési célpontja a tágabban értelmezett közép-, kelet- és dél-európai régió, portfoliójában a magyar részvények mellett döntően cseh és lengyel részvényeket vásárol majd.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm