Pénzlekötés kis fortéllyal - megmutatjuk, hol kapod a legtöbbet!

Pénzcentrum
2007. szeptember 14. 05:55

Pénzlekötés szeptemberben - 800 ezren maradt az állóvíz Kissé újraéledőben van az akciós betétek piaca, míg a hagyományos, de "normál" kamattal rendelkező lekötések esetében az ajánlatok szinte kővé merevedtek, a jegybanki alapkamat változatlansága ismét állóvízzé változtatta a júliusban némi pezsgést mutató piacot.


Ez egyrészről akár jó hírnek is számíthat, hiszen a szakértők további monetáris enyhítésre, vagyis a Magyar Nemzeti Bank által megállapított irányadó ráta, s ezzel együtt a banki betéti kamatok, további csökkenésére számítanak. Tehát azok, akik még most szeretnék ilyen formában lekötni megtakarításaikat, jobban járhatnak, ha idejében döntenek és nem várnak még néhány hetet a cselekvéssel.


Havonta elkészülő körképünkben, az összehasonlíthatóság kedvéért újra a következő összegeket vizsgáltuk: 800 ezer Ft, 3 millió és 8 millió Ft, melyeket 1, 3, 6, illetve 12 hónapra igyekszünk minél jobb kamat mellett lekötni.


A hazai bankok kínálatának elemzésekor a következő bankok ajánlatait hasonlítjuk össze: OTP, K&H, MKB, CIB, Citibank Budapest Bank, Erste Bank, UniCredit Bank, IEB, Volksbank és Raiffeisen.


A kamatok minden esetben a 365 napos évvel számított EBKM-et jelölik. Az összeállítás elkészítésekor továbbra sem vesszük figyelembe a kezelési költségeket, ezek ugyanis nem magához a lekötéshez, hanem a bankszámlához kötődnek. Minden esetben a bruttó, kamatadó előtti értékeket vettük figyelembe. (Az adatok forrását a bankok honlapjai képezik, az adatgyűjtés szeptember 13-án történt.)


A táblázatok kapcsán mindenképpen ki kell emelni, hogy a fent leírtaknak megfelelően nem a kifejezetten akciós ajánlatokat gyűjtöttük össze, ám amennyiben az adott összeg és futamidő dimenziójában valamely bank akciós kamatot kínál, akkor azt az értéket szerepeltettük az összehasonlításban, hiszen arra voltunk kíváncsiak, most mennyiért köthetnénk le pénzünket.


Még az állóvíz is megfagyott


A következő táblázat 800 ezer forint lekötése esetén tartalmazza a legjobb banki ajánlatokat:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nyolcszáz ezer forintra vonatkozó ajánlatokon végigtekintve elmondhatjuk, hogy egyetlen változás történt csak: a CIB 7-ről 7,50 százalékra emelte a 3 hónapra vonatkozó akciós kamatokat. Ez azonban egyetlen esetben sem változtatta meg a különböző szegmensekben jellemző erőviszonyokat, legalábbis, ami a 800 forintos lekötési összeget jelenti.


 

Öt millió forint pluszban azért lendíthet a kamatokon...

Ha a 3 millió forintos megtakarításra adott ajánlatok háza táján nézünk alaposabban, azt Citibank esetében tapasztalhatjuk a legnagyobb változást: a pénzintézet ugyanis most 7 százalékot ad a pénzüket három hónapra lekötő ügyfeleknek. Egyéb változásról azonban nem tudunk számot adni.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. február 26. 18:45
Bankkártya nélkül nem érdemes bankszámláról beszélni, ez szükséges a kártyás vásárlásokhoz, illetve...
MEDIA1  |  2024. február 26. 16:09
Varga Zs. András, a Kúria elnöke feloldotta a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóirat fe...
Holdblog  |  2024. február 26. 12:01
Az infláció jelentős aggodalom és vita tárgyát képezi mind közgazdasági, mind pénzügyi körökben (is)...
Buxelliott  |  2024. február 26. 08:41
Az elmúlt két évben óriási infláció volt Magyarországon. Sokan találkoztak azzal a helyzettel, hogy...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem