14 °C Budapest

Pénzlekötés kis fortéllyal - megmutatjuk, hol kapod a legtöbbet!

Pénzcentrum
2007. szeptember 14. 05:55

Pénzlekötés szeptemberben - 800 ezren maradt az állóvíz Kissé újraéledőben van az akciós betétek piaca, míg a hagyományos, de "normál" kamattal rendelkező lekötések esetében az ajánlatok szinte kővé merevedtek, a jegybanki alapkamat változatlansága ismét állóvízzé változtatta a júliusban némi pezsgést mutató piacot.


Ez egyrészről akár jó hírnek is számíthat, hiszen a szakértők további monetáris enyhítésre, vagyis a Magyar Nemzeti Bank által megállapított irányadó ráta, s ezzel együtt a banki betéti kamatok, további csökkenésére számítanak. Tehát azok, akik még most szeretnék ilyen formában lekötni megtakarításaikat, jobban járhatnak, ha idejében döntenek és nem várnak még néhány hetet a cselekvéssel.


Havonta elkészülő körképünkben, az összehasonlíthatóság kedvéért újra a következő összegeket vizsgáltuk: 800 ezer Ft, 3 millió és 8 millió Ft, melyeket 1, 3, 6, illetve 12 hónapra igyekszünk minél jobb kamat mellett lekötni.


A hazai bankok kínálatának elemzésekor a következő bankok ajánlatait hasonlítjuk össze: OTP, K&H, MKB, CIB, Citibank Budapest Bank, Erste Bank, UniCredit Bank, IEB, Volksbank és Raiffeisen.


A kamatok minden esetben a 365 napos évvel számított EBKM-et jelölik. Az összeállítás elkészítésekor továbbra sem vesszük figyelembe a kezelési költségeket, ezek ugyanis nem magához a lekötéshez, hanem a bankszámlához kötődnek. Minden esetben a bruttó, kamatadó előtti értékeket vettük figyelembe. (Az adatok forrását a bankok honlapjai képezik, az adatgyűjtés szeptember 13-án történt.)


A táblázatok kapcsán mindenképpen ki kell emelni, hogy a fent leírtaknak megfelelően nem a kifejezetten akciós ajánlatokat gyűjtöttük össze, ám amennyiben az adott összeg és futamidő dimenziójában valamely bank akciós kamatot kínál, akkor azt az értéket szerepeltettük az összehasonlításban, hiszen arra voltunk kíváncsiak, most mennyiért köthetnénk le pénzünket.


Még az állóvíz is megfagyott


A következő táblázat 800 ezer forint lekötése esetén tartalmazza a legjobb banki ajánlatokat:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A nyolcszáz ezer forintra vonatkozó ajánlatokon végigtekintve elmondhatjuk, hogy egyetlen változás történt csak: a CIB 7-ről 7,50 százalékra emelte a 3 hónapra vonatkozó akciós kamatokat. Ez azonban egyetlen esetben sem változtatta meg a különböző szegmensekben jellemző erőviszonyokat, legalábbis, ami a 800 forintos lekötési összeget jelenti.


 

Öt millió forint pluszban azért lendíthet a kamatokon...

Ha a 3 millió forintos megtakarításra adott ajánlatok háza táján nézünk alaposabban, azt Citibank esetében tapasztalhatjuk a legnagyobb változást: a pénzintézet ugyanis most 7 százalékot ad a pénzüket három hónapra lekötő ügyfeleknek. Egyéb változásról azonban nem tudunk számot adni.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 20:00
A magyar reklámipar egyik legendájáról, a négy évvel ezelőtt elhunyt Sas István reklámfilmesről, rek...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?