Egy zsák pénzzel kopogtak be a magyar borászhoz...

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 08:16

Hazánkban ugyan messze nem vert még gyökeret az általunk többször részletesen bemutatott borbefektetés, akik azonban nyitottak az alternatív hozamtermelő megoldásra, azok számára itthon is többféle lehetőség kínálkozik - írja a Világgazdaság.

A presztízsborok iránt egyre nagyobb a hazai kereslet, a Gutmann Magyarország vezérigazgatója azonban a lapnak elmondta, hogy számos privátbanki ügyfelük nem csupán élvezeti szempontból, hanem sokkal inkább spekulatív célból keresi a jó borokat.

A magyar boraukciók többnyire nem önállóan, hanem más rendezvények programelemeiként, alkalomszerűen szerveződnek, a jelentős értékű tételek így továbbra is a hagyományos műkincsaukciós városokban, leginkább Londonban érhetnek el hasznot hozó leütési árat.

A presztízsborok iránti spekulatív kereslet az egyedi palackok megvásárlása és későbbi eladása mellett egy-egy kiemelt pincészet jónak tartott évjáratának teljes egészben történő felvásárlása irányába mutat.

Volt már olyan, hogy neves magyar borászt is kerestek már meg, és egy teljes évjáratát felvásárolták azelőtt, hogy a piacra került volna.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?