Itt a tuti befektetés! - borban a hozam

Pénzcentrum
2007. május 14. 11:00

Egyre inkább terjedőben vannak a boralapok, bár az is igaz, hogy még csupán gyerekcipőben járnak ezek az instrumentumok - olvasható a Napi Gazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ugyanakkor igen szép hozamokat lehet realizálni a borokkal, így például nyolc évvel ezelőtt egy 1982-es évjáratú bordeaux-i Chateu Lafleur-ből egy palackhoz 350 dollárért lehetett hozzájutni, míg ma már 40 ezer dollárt kínálnak érte a nemzetközi piacon.

A Fine Wine Fund egyike a három londoni boralapnak, az alapító tulajdonos, Miles Davis szerint a tavalyi év 10 éves távlatban a legjobb hozamokat produkálta a borbefektetők számára.

Mahesh Kumar a "Borbefektetés a portfolió diverzifikálására" című könyve alapján a borok jóval kisebb volatilitás mellett túlteljesítették a Dow Jonest, valamint az FTSE 100-ast is.

A London International Vintners Exchange (Liv-ex) egy 2000-ben indított elektronikus kereskedési és információs platform borkereskedők számára. A Liv-ex 100-as index a platformon belül kereskedett 100 blue chip bor árfolyamát képezi le. Az index a tavalyi év során 49,7 százalékot emelkedett, az idei év első négy hónapja során pedig 21,1 százalékot.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06