Óriási ütemben gazdagodunk

Pénzcentrum
2007. június 28. 15:00

A világ milliomosainak száma egy friss elemzés adatai szerint 8,3 százalékkal emelkedett az elmúlt év során, vagyis mintegy 9,5 millióan rendelkeznek több mint 1 millió dollár értékű pénzügyi eszközökkel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó Capgemini csoport, valamint az amerikai Merill Lynch befektetési bank szerint az erős világgazdasági növekedés és a magas részvénypiaci nyereség indokolta a "magas egyéni nettó vagyonnal" (MENV) rendelkezők klubjának kiszélesítését.

A klub tagjainak kezében lévő pénzügyi eszközök összértéke elérte a 37,2 ezer milliárd dollárt, amely 2005-höz képest 11,4 százalékos emelkedést jelent. A legnagyobb számban Szingapúr, India, Indonézia, valamint Oroszország adta az új milliomosokat.

Az extra-MENV tagok (akiknek pénzügyi eszközei több mint 30 millió dollárt érnek) száma 11,3 százalékkal emelkedett 2006 során, ők mintegy 95 ezren lehetnek.

A Capgemini és a Merril Lynch gazdagság kritériuma szerint csak olyanok kerülhettek be a körbe, akiknek legalább 1 millió dollárjuk fekszik valamilyen pénzügyi eszközben, például készpénzben, részvényben, kötvényben, vagy befektetési alapban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ez azt jelenti, hogy nem vették figyelembe az ingatlanvagyont, a privát gyűjteményeket (antik műtárgyak, festmények vagy érmék).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?