13 °C Budapest

Luxusautót két lakás áráért - meglepően pörög a biznisz

Pénzcentrum
2007. június 22. 15:00

4 évvel ezelőtt, amikor a Mecedes bevezette az amerikai piacra a luxusmárkájának számító Maybachet, az autóipar felhördült a hírre, mert elképzelhetetlennek tartotta, hogy a nem kevesebb mint 300 ezer dollárba (55,5 millió forintba) kerülő autócsodának helye lesz az amerikai piacon.

Ma a Maybach 62S nem kevesebb mint 400 ezer dollárért van forgalomban és időközben több versenytárs is megjelent az igazi luxusautók piacán, többek között a Volkswagen Csoporthoz tartozó Bentley, Bugatti és Lamborghini, de a vásárlók számára elérhető vált a BMW Csoport Rolls-Royce-a is.

A verseny természetesen ebben a szegmensben rendkívül nagy, mert már túllépjük a presztízsérték felső határát, így a vásárlói döntéseket sokkal nehezebb befolyásolni. A leggazdagabb 10 százalék körében az olyan vagyontárgyak, mint egy autó visszaminősülnek használati eszközzé, amelyet időnként lecserélünk, de különösebb gondot nem okoz a döntés meghozatala.

A luxuskategóriára ezért jellemző, hogy megpróbál maximálisan alkalmazkodni a vevői igényekhez, ezért akár komplex változtatásokat is hajlandó végrehajtani az gyártósorra kerülő gépjárműveken, ha a vevő arra igényt tart.

Így már egyáltalán nem meglepő, hogy a legtöbb forgalomba kerülő Ferrariba legalább 20-50 ezer dollár értékben építenek be személyre szabott szolgáltatásokat, olyan összegben, amelyből itthon több család számára is autót lehetne juttatni.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?