21 °C Budapest

Luxusautót két lakás áráért - meglepően pörög a biznisz

Pénzcentrum
2007. június 22. 15:00

4 évvel ezelőtt, amikor a Mecedes bevezette az amerikai piacra a luxusmárkájának számító Maybachet, az autóipar felhördült a hírre, mert elképzelhetetlennek tartotta, hogy a nem kevesebb mint 300 ezer dollárba (55,5 millió forintba) kerülő autócsodának helye lesz az amerikai piacon.

Ma a Maybach 62S nem kevesebb mint 400 ezer dollárért van forgalomban és időközben több versenytárs is megjelent az igazi luxusautók piacán, többek között a Volkswagen Csoporthoz tartozó Bentley, Bugatti és Lamborghini, de a vásárlók számára elérhető vált a BMW Csoport Rolls-Royce-a is.

A verseny természetesen ebben a szegmensben rendkívül nagy, mert már túllépjük a presztízsérték felső határát, így a vásárlói döntéseket sokkal nehezebb befolyásolni. A leggazdagabb 10 százalék körében az olyan vagyontárgyak, mint egy autó visszaminősülnek használati eszközzé, amelyet időnként lecserélünk, de különösebb gondot nem okoz a döntés meghozatala.

A luxuskategóriára ezért jellemző, hogy megpróbál maximálisan alkalmazkodni a vevői igényekhez, ezért akár komplex változtatásokat is hajlandó végrehajtani az gyártósorra kerülő gépjárműveken, ha a vevő arra igényt tart.

Így már egyáltalán nem meglepő, hogy a legtöbb forgalomba kerülő Ferrariba legalább 20-50 ezer dollár értékben építenek be személyre szabott szolgáltatásokat, olyan összegben, amelyből itthon több család számára is autót lehetne juttatni.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?