3 °C Budapest

Megtörténhet a lehetetlen - nők kezében...

Pénzcentrum
2007. június 20. 16:00

Bár jelenleg elképzelhetetlennek látszik, a brit Centre for Economics and Business Reserch kutatása szerint alig több mint egy évtizeden belül megfordulhat a nemek aránya a leggazdagabb britek között. A lehetetlen bekövetkezését 2020-ra jósolják, amikor is a jelenlegi 92 női milliomos helyett a CEBR állítása szerint több mint 500 hölgy büszkélkedhet majd a címmel.

A változás oka a kutatócsoport szerint főként a nők hozzáállásában keresendő, akik egyre inkább a férfiaktól függetlenedve szereznek vagyont. Míg a korábbiakban az volt jellemző, hogy egy nő csak válás útján, vagy mint valamely gazdag üzletember örököse kerülhetett fel a listára, addig manapság egyre többen vannak, akik a saját erejükből teremtenek milliókat.

A nők körében tapasztalható egyre magasabb végzettség és az attitűdváltás a kutatók szerint oda vezethet, hogy 2025-ben már a nők fogják birtokolni a brit magánvagyon 60 százalékát.

A leggazdagabb britek listáját készítő szakember azonban cáfolja a CEBR állítását, úgy vélekedik, hogy a nők továbbra is főként a velük kapcsolatban álló férfiakon keresztül gazdagodhatnak meg. Ellenvéleményét alátámasztja, hogy piacvezető cégek körében nagyon alacsony a női vezérigazgatók száma, és egyéb fontos pozíciókban is csupán kevesen tevékenykednek.

A legnagyobb különbség azonban mégsem a középosztály felett, hanem a legszegényebbek között tapasztalható, a női alkalmazott megszaporodása a kevéssé jövedelmező ágazatokban arra vezethető vissza, hogy a vezető pozíciókat férfiakkal töltik meg. Ennek fényében már kevéssé látszik valószínűnek, hogy a nemek harcából az anyagi javak területén a nők kerülnének ki győztesen.

Fedezetlen hitelezés infláció idején

Az infláció miatt nominálisan növekvő fogyasztás hozzájárulhatott a személyihitel-kihelyezés bővüléséhez, de a magasabb kamatkörnyezet keresletmérséklő hatása is egyre inkább érezhető.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 9. 11:17
Egy álláskereső portálon keres teljes munkaidőre újságíró-hírkesztőt az Indamedia legnagyobb lapja,...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Holdblog  |  2022. december 9. 04:59
Befektetéspszichológiai egypercesek. Cikksorozatomban azokat a torzításokat mutatom be, amelyekkel n...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 9. 12:30