Címke: blue chip (20 cikk)

Pénzcentrum/MTI | 2010. november 30. 20:02

Rangos nemzetközi elismerésben részesült a NET Média Zrt.

A Portfolio.hu és a Pénzcentrum.hu kiadója, a NET Média Zrt. mellett további hét magyar cég is felkerült 2010-ben a Deloitte Fast 500-as listájára, amely az európai, közel-keleti és afrikai térség leggyorsabban növekedő állami vagy magánkézben lévő vállalatait rangsorolja 24 országban.

Pénzcentrum | 2010. május 29. 07:00

Záráskor nyit az Erste Market

Erste Market néven a hazai piacon egyedülálló szolgáltatással, a tőzsdei kereskedési idő meghosszabbításával lépett piacra az Erste Befektetési Zrt. A szolgáltatás lényege, hogy a Budapesti Értéktőzsde kereskedési ideje után 16.45 és 22.00 óra között is adhatók megbízások a parketten forgó blue chipekre és a legnagyobb hazai forgalmú részvényekre, valamint az Erste certifikátokra. A szolgáltatás indulásáról, annak lényegéről kérdeztük Ráner Géza ügyvezető igazgatót.

Pénzcentrum | 2008. november 7. 13:00

Céges elbocsátások: a java még csak most jön?

A nehéz gazdasági helyzet közepedte két amerikai blue-chip vállalat is bejelentette a múlt héten, hogy bizony komoly leépítésekre lehet számítani. Ezzel tovább fokozódik a félelem, miszerint a Wall Street-en tapasztalt tömeges kirúgások csak az előjelei voltak egy országszerte tapasztalható sokkal komolyabb leépítési hullámnak...

Pénzcentrum | 2008. november 5. 14:00

Miért nem lesz 2009 a nagy gazdasági világválság éve?

A kérdésfeltevés és az arra adott egyik lehetséges válasz a CNN Money oldalán az Egyesült Államok jövőjét latolgatja, és meglehetősen optimistán láttatja a helyzetet, 50 közgazdász konszenzusán keresztül. Szerintük 2009 második negyedévében véget érhet a recesszió.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 4. 12:00

Tippek álláskereséshez: Te is találhatsz munkát ismerősön keresztül!

Bizony a kapcsolati tőke nagyon fontos tényező manapság, ismerősök nélkül ugyanis már szinte lehetetlenség, vagy legalábbis jóval bonyolultabb feladat egy-egy állást megszerezni. Sokaknak sikerül még az iskolaévek alatt, később a munkahelyi kapcsolatok által, még szerencsésebbeknek már a szülőkön keresztül annyi, és olyan befolyással bíró ismerősre szert tenni, akik a későbbiekben segítségükre lehetnek például munkakeresés idején, azonban ezeket a kapcsolatokat bizony ápolni is kell. Erre pedig kitűnő módot kínálnak a közösségi oldalak, azon belül is az úgynevezett business networkök, melyek kifejezetten szakmai kapcsolatok építését szolgálják.

Pénzcentrum | 2008. január 17. 14:00

Itt az új divat, ami 30 százalékot is hozhat évente a konyhára

A bor méltán népszerű ital szerte a világban, azonban alternatív befektetési formaként sem utolsó a rangsorban, különösen, hogy egyre növekszik népszerűsége, alacsony kockázat mellett akár évi 30 százalékos hozamot is el lehet érni vele, legalábbis szakértők szerint.

Pénzcentrum | 2007. október 15. 15:00

Sikeres volt a Budapest Hozamtár Alap jegyzése

Kiemelkedően teljesítette a Budapest Alapkezelő elemzőinek várakozásait a Budapest Hozamtár Alap. A tőkevédett alapot a jegyzési időszak végéig 4 milliárd forint felett jegyezték a befektetők. Az opciós struktúrán keresztül 20 nemzetközi blue chip részvénybe fektető alapot az amerikai jelzálogkötvény-piacon kirobbant bizonytalanságra válaszul indította a Budapest Alapkezelő.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 5. 14:16

Új alap a tőkevédelem jegyében: Budapest Hozamtár Alap

Az elmúlt hetekben a befektetők akarva vagy akaratlanul, de kénytelenek voltak egyre többször találkozni egy kifejezéssel, melynek korábban jóval kisebb figyelmet szenteltek: subprime. A tőzsdei befektetőkön eluralkodott a bizonytalanság. A fentiek hatására a Budapest Alapkezelő a biztonságos növekedést szem előtt tartva, új nyíltvégű, a befektetők igényeihez rugalmasan alkalmazkodó alapot indított el. A Budapest Hozamtár Alap a kockázatkerülő befektetéseknél szokásos kamatokhoz képest lényegesen kedvezőbb hozamlehetőséget kínál, mindezt a biztonság maximális figyelembevételével, tőkevédelemmel. Minden évben, egy kiemelt úgynevezett Tőkevédett napon az alap "eltárolja" az addig elért teljesítményét, amely alá a következő tőkevédett napokon és egyben az alap lejáratakor már nem süllyedhet az alap befektetési jegyeinek árfolyama. A magyar piacon több szempontból is unikumnak számító, futamidőben egyénre szabható tőkevédett befektetési alap 10 ezer forint névértékű befektetési jegyei disz...

Pénzcentrum | 2007. augusztus 10. 14:00

Lakáshitel: nagyobb a baj, mint gondolták...

Az önrész és jövedelemigazolás nélküli hitelek sorsát szorosan figyelemmel kísértük az elmúlt hetekben, most azonban megcáfolódni látszik a piaci szakértők állítása, az amerikai politikusoknak pedig sokkal inkább reménye, hogy a subprime piacon uralkodó válság nem érinti majd a teljes jelzáloghitel-piacot.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 9. 15:00

Süllyesztőben a pénzük, választani is tudni kell

Általában nem szokták eleget hangsúlyozni szakemberek, hogy a befektetési alapok kellő diverzifikációt nyújthatnak, miközben megfelelő szakmai ismeretekkel rendelkező alapkezelők gondoskodnak befektetéseinkről. Persze nem minden arany, ami fénylik, vagyis érdemes figyelnünk arra, hogy melyik alapra tesszük le a voksunkat.

Pénzcentrum | 2007. május 14. 11:00

Itt a tuti befektetés! - borban a hozam

Egyre inkább terjedőben vannak a boralapok, bár az is igaz, hogy még csupán gyerekcipőben járnak ezek az instrumentumok.