Tényleg milliomossá válhatsz az új életedben?

Pénzcentrum
2007. április 10. 12:00

Second Life 2003-ban nyitotta meg virtuális kapuit a Második élet, vagyis közismertebb nevén a Second Life online életszimulátor. Az eltelt négy év során kapott már hideget, meleget, azonban egy biztos, népszerűsége a játékosok körében töretlen, sőt egyre inkább növekszik.

Belépő az álomvilágba

A világ internet-felhasználóinak nagy része már ismeri a virtuális világot, vagy hallott róla. Egy szó mint száz, egyre nehezebb elkerülni az életszimulátort, lassan mindenütt belebotlunk.

A jelenleg fél Magyarországnyi lakossággal (5 291 520) büszkélkedő virtuális országba bekerülni egyáltalán nem nehéz, mindössze kis angoltudásra, és internetkapcsolatra van szükség. Ami az utóbbit illeti, nem árt, ha a kapcsolat szélessávú, ugyanis a játékélményt, illetve a valóságérzetet nagy mértékben rontja, ha egy-egy helyszín betöltésére órákat kell várni, vagy épp nagy nehezen kialakított kinézetünk csak nagy nehezen jelenik meg.

Tehát aki be akar szállni a körbe, annak nem kell mást tennie, minthogy böngészőjével ellátogat a Second Life (SL) oldalára, s ott regisztrálja magát. Aki nem akar fizetni, annak nem kell aggódnia, egy ingyenes fiók mindenkinek jár (más kérdés, hogy ezzel még saját tulajdonunk sem lehet). Aki azonban plusz szolgáltatásokat akar elérni, annak lehetősége van előfizetéses felhasználói fiók nyitására.

Azt, hogy kit, esetleg mit szeretnénk megszemélyesíteni, szabadon megválaszthatjuk, az SL-ben ugyanis nem csupán nők és férfiak élnek, hanem egyéb, különleges teremtmények is. Virtuális énünk az úgynevezett avatarunk lesz, akinek testét, ruházatát kedvünk szerint alakítgathatjuk. Ingyenes felhasználói fiók esetén 0 egyenlegű számlával nyitunk, kivéve, ha megadunk valamilyen fizetési metódust, amelyet fel lehet használni. Ekkor 250 linden dollár ütheti virtuális énünk markát.

Ahhoz, hogy valaki prémium kategóriába essen, már fizetni kell, méghozzá lehet választani, hogy havonta, negyedévente, vagy évente kívánjuk könnyebbé tenni számlánkat (ami a vicc kedvéért szintén lehet virtuális, pl. Paypal). Hogy miért éri meg a prémium előfizetés? Mert csak ilyen előfizetés esetén birtokolhat avatarunk földet, ingatlant, ami a későbbiekben gazdagságunk kulcsa lehet.


Second Life felhasználóvá kizárólag a saját bevallása szerint felnőttek válhatnak. A 18 éven aluliak sem maradhatnak azonban virtuális én nélkül, ugyanis számukra az úgynevezett Teen Grid nyújthat megoldást. A felnőtt Second Life-ban az átlagos felhasználó 33 éves, míg a tini hálózatban 15.

Nem meglepő módon a legtöbben az Egyesül Államokból "teleportálnak" a Second Life utcáira, de hazánk is előkelő helyet foglal el, mi a 25. helyen állunk az SL felhasználók tekintetében.


Hogyan törhetsz fel?

A gazdagság kulcsa

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 3. 11:24
A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új e...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
Holdblog  |  2022. december 3. 06:55
Adventi ábrát mutatunk. Igazi angolszász-európai kontinentális törésvonal bontakozott ki a Statista...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16