12 °C Budapest

FBI ügynökök a virtuális kaszinókban - újra virágzik a szerencsejáték?

Pénzcentrum
2007. április 5. 12:05

A Second Life virtuális világába menekült az amerikai online szerencsejáték piac, miután a tavalyi évben törvényben tiltották meg a tevékenység folytatását. A kaszinók vándorlása azonban felkeltette az FBI érdeklődését, így hamarosan velük is találkozhatnak majd a virtuális szerencsejátékot űzők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Linden Labs, a Second Life üzemeltetője már kikérte néhány szakember véleményét arról, hogy a tavaly bevezetett törvény hatálya a virtuális világra is kiterjed-e, akik arra a véleményre jutottak, hogy a Linden Labs nem végez szerencsejátékkal kapcsolatos tevékenységet, a virtuális világban tevékenykedők tetteiért pedig nem tartozik felelősséggel.

Emellett a játékban szereplő valuta virtuális ezért annak nincs valós értéke. Az ellenkező véleményen lévő szakértők ezzel szemben úgy gondolják, hogy a 2 milliárdos pénzforgalommal rendelkező valuta, amelynek átváltási árfolyama szerint 1 USA dollár egyenlő 267 Linden dollár, olyasvalami, amit értéknek kell tekinteni.

Az utóbb említett szakértői csoport véleménye szerint az, hogy a hatóság mindezidáig nem adott választ a Liden Labs kérdéseire, amelyek a virtuális világ kaszinóinak legalitására vonatkoztak, azt mutatja, hogy némileg enyhült az online szerencsejátékok a tavalyi évben még oly szigorú megítélése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?