6 °C Budapest

FBI ügynökök a virtuális kaszinókban - újra virágzik a szerencsejáték?

Pénzcentrum
2007. április 5. 12:05

A Second Life virtuális világába menekült az amerikai online szerencsejáték piac, miután a tavalyi évben törvényben tiltották meg a tevékenység folytatását. A kaszinók vándorlása azonban felkeltette az FBI érdeklődését, így hamarosan velük is találkozhatnak majd a virtuális szerencsejátékot űzők.

A Linden Labs, a Second Life üzemeltetője már kikérte néhány szakember véleményét arról, hogy a tavaly bevezetett törvény hatálya a virtuális világra is kiterjed-e, akik arra a véleményre jutottak, hogy a Linden Labs nem végez szerencsejátékkal kapcsolatos tevékenységet, a virtuális világban tevékenykedők tetteiért pedig nem tartozik felelősséggel.

Emellett a játékban szereplő valuta virtuális ezért annak nincs valós értéke. Az ellenkező véleményen lévő szakértők ezzel szemben úgy gondolják, hogy a 2 milliárdos pénzforgalommal rendelkező valuta, amelynek átváltási árfolyama szerint 1 USA dollár egyenlő 267 Linden dollár, olyasvalami, amit értéknek kell tekinteni.

Az utóbb említett szakértői csoport véleménye szerint az, hogy a hatóság mindezidáig nem adott választ a Liden Labs kérdéseire, amelyek a virtuális világ kaszinóinak legalitására vonatkoztak, azt mutatja, hogy némileg enyhült az online szerencsejátékok a tavalyi évben még oly szigorú megítélése.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?