20 °C Budapest

Hol érdemes pénzt lekötni?

Pénzcentrum
2006. június 20. 08:30

A tőzsdei lejtmenet idején szeretnéd biztonságban tudni megtakarításodat és úgy döntöttél a befektetési alapok helyett a lekötött betétet választod? Segítünk eligazodni a banki ajánlatok útvesztőjében, de előrebocsátjuk, a tegnap bekövetkezett 25 bázispontos kamatemelés hatása még nem szerepel az adatokban, ennek lereagálására a bankoknak időre van szüksége. (Különösen a betéti oldalon...) Egy hónap múlva ismét megnézzük, hogyan rendeződött át a mezőny!

Kezdjük kicsiben!Az összehasonlíthatóság kedvéért újra a következő összegeket vizsgáltuk: 800 ezer Ft, 3 millió és 8 millió Ft, melyeket 1, 3, 6, illetve 12 hónapra igyekszünk minél jobb kamat mellett lekötni.

A hazai bankok kínálatának elemzésekor a következő ajánlatokat hasonlítjuk össze: OTP, K&H, MKB, CIB, Budapest Bank, Erste Bank, HVB és IEB.

A kamatok minden esetben a 365 napos évvel számított EBKM-et jelölik. Az összeállítás elkészítésekor továbbra sem vesszük figyelembe a kezelési költségeket, ezek ugyanis nem magához a lekötéshez, hanem a bankszámlához kötődnek. (Az adatok forrását a bankok honlapjai képezik, az adatgyűjtés június 19-én történt.)

A 800 ezer forintos mezőnyben a legjobb ajánlatok terén nincs változás az egy hónappal ezelőtt közöltekhez képest, az Erste Bank kamatcsökkentései azonban meglátszanak a listákon.

 

 

 

 

3 millióval

3 millió forint esetén azt láthatjuk, hogy 1 hónapos időtávon letaszította a trónról az Erstét az MKB, míg a Raiffeisennek úgy tűnik bérelt helye van a 3 hónapos dimenzióban összegtől függetlenül.

A legjobb ajánlatokat a következő táblázat tartalmazza:


 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Összesítés - Ki a legjobb?

8 millió forint lekötése esetén nagy évrágás lehet a Raiffeisen akciós kamatának csökkenése. Rövid távon itt is az MKB-t érdemes választani, 6 és 12 hónapra azonban már a CIB nyújtja a legkedvezőbb ajánlatot.


 

 


A maximálisan elérhető kamatokat és az élenjáró bankok változását az alábbi táblázatok mutatják be az elmúlt négy hónap távlatában a vizsgált szegmensekben:

 

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29