30 °C Budapest

Lekötnéd a pénzed? - Okosan vadássz kamatra!

Pénzcentrum
2006. május 24. 08:30

A kamatvadászok továbbra is elsősorban hosszabb távon számíthatnak elfogadható százalékokra lekötött betéteik után, összességében azonban elmondható, hogy nem történt túl sok minden az elmúlt hónap során a lekötött betétek piacán. Havi sorozatunk legújabb felvonásában ezért nem is járjuk végig a szokott részletességgel a vizsgált szegmenseket, sokkal inkább egy csokorba gyűjtjük a biztonságos befektetési lehetőségeket keresők számára releváns információkat, amellett hogy bemutatjuk a legkedvezőbb betétlekötési ajánlatokat.Az összehasonlíthatóság kedvéért újra a következő összegeket vizsgáltuk: 800 ezer Ft, 3 millió és 8 millió Ft, melyeket 1, 3, 6, illetve 12 hónapra igyekszünk minél jobb kamat mellett lekötni.

A hazai bankok kínálatának elemzésekor a következő ajánlatokat hasonlítjuk össze: OTP, K&H, MKB, CIB, Budapest Bank, Erste Bank, HVB és IEB.

A kamatok minden esetben a 365 napos évvel számított EBKM-et jelölik. Az összeállítás elkészítésekor továbbra sem vesszük figyelembe a kezelési költségeket, ezek ugyanis nem magához a lekötéshez, hanem a bankszámlához kötődnek. (Az adatok forrását a bankok honlapjai képezik, az adatgyűjtés május 23-án történt.)


 

Ne a kamatot nézd! - Tipp a trükkök ellen... 


A vizsgált szegmensekben a következő ajánlatok bizonyultak a legkedvezőbbnek:


 

 


Amennyiben azonban ennél valamivel többre vágyunk, nem árt körülnézni a hibrid konstrukciók piacán, persze csak óvatosan, tudva hogy mit is keresünk és mekkora kockázatot vagyunk hajlandók vállalni. A mérlegelésben alábbi írásunk nyújthat segítséget:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


 

Magas kamat buktatókkal - Amire nem árt figyelni! 


Amennyiben ennél is tovább merészkedünk és befektetési alapban gondolkodunk, mindenképp tisztában kell lennünk azzal, hogy itt a hozamok nem annyira előre tervezhetők, mint a betét esetében. A kockázat fokától függően érhetnek bennünket pozitív és negatív meglepetések egyaránt. A bankbetét és a befektetési alap, mint befektetési forma közötti választást alábbi cikkünk igyekszik megkönnyíteni:

 

Bankbetét vs. befektetési alap - Ki nyeri a csatát?

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
MEDIA1  |  2022. június 25. 08:54
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerint a sajtószabadság kerületi elesését jelentené, h...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?