31 °C Budapest

Lekötnéd a pénzed? - Okosan vadássz kamatra!

Pénzcentrum
2006. május 24. 08:30

A kamatvadászok továbbra is elsősorban hosszabb távon számíthatnak elfogadható százalékokra lekötött betéteik után, összességében azonban elmondható, hogy nem történt túl sok minden az elmúlt hónap során a lekötött betétek piacán. Havi sorozatunk legújabb felvonásában ezért nem is járjuk végig a szokott részletességgel a vizsgált szegmenseket, sokkal inkább egy csokorba gyűjtjük a biztonságos befektetési lehetőségeket keresők számára releváns információkat, amellett hogy bemutatjuk a legkedvezőbb betétlekötési ajánlatokat.Az összehasonlíthatóság kedvéért újra a következő összegeket vizsgáltuk: 800 ezer Ft, 3 millió és 8 millió Ft, melyeket 1, 3, 6, illetve 12 hónapra igyekszünk minél jobb kamat mellett lekötni.

A hazai bankok kínálatának elemzésekor a következő ajánlatokat hasonlítjuk össze: OTP, K&H, MKB, CIB, Budapest Bank, Erste Bank, HVB és IEB.

A kamatok minden esetben a 365 napos évvel számított EBKM-et jelölik. Az összeállítás elkészítésekor továbbra sem vesszük figyelembe a kezelési költségeket, ezek ugyanis nem magához a lekötéshez, hanem a bankszámlához kötődnek. (Az adatok forrását a bankok honlapjai képezik, az adatgyűjtés május 23-án történt.)


 

Ne a kamatot nézd! - Tipp a trükkök ellen... 


A vizsgált szegmensekben a következő ajánlatok bizonyultak a legkedvezőbbnek:


 

 


Amennyiben azonban ennél valamivel többre vágyunk, nem árt körülnézni a hibrid konstrukciók piacán, persze csak óvatosan, tudva hogy mit is keresünk és mekkora kockázatot vagyunk hajlandók vállalni. A mérlegelésben alábbi írásunk nyújthat segítséget:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


 

Magas kamat buktatókkal - Amire nem árt figyelni! 


Amennyiben ennél is tovább merészkedünk és befektetési alapban gondolkodunk, mindenképp tisztában kell lennünk azzal, hogy itt a hozamok nem annyira előre tervezhetők, mint a betét esetében. A kockázat fokától függően érhetnek bennünket pozitív és negatív meglepetések egyaránt. A bankbetét és a befektetési alap, mint befektetési forma közötti választást alábbi cikkünk igyekszik megkönnyíteni:

 

Bankbetét vs. befektetési alap - Ki nyeri a csatát?

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?