Ismert DJ, énekesek is a Tescóban húzzák az igát: csak így élhetik túl a válságot

2020. május 11. 12:02

Ismert hazai DJ, balett táncos és operaénekes is beállt már a Tescóhoz dolgozni a járvány miatti leállások miatt. A boltoknál dolgozó munkaerő jókora része átállt a kiszállítás megszervezésére.

A hiper- és szupermarketláncoknál a járvány miatt  nagyon megnőtt a házhozszállítás iránti igény, ezért a boltoknál dolgozó munkaerő jókora része átállt a kiszállítás megszervezésére - írja a Növekedés.hu. A Spar azt mondta a portálnak, hogy ezen a téren kétszámjegyű növekedést tapasztaltak az előző normál időszakhoz képest, és a netes rendeléseknek a 80 százaléka házhozszállítás, a 20 százaléka pedig bolti átvétel.

A Tesco a meglévő munkaerővel nem is bírta a tempót, a cég a valaha volt leggyorsabb toborzási kampányát indította el a járvány hazai megérkezése után. A lap kérdésére arról számoltak be, jelenleg 240 új munkatárs segíti a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatását igénybe vevő vásárlók zökkenőmentes kiszolgálását.

Köztük van egyébként az első női kiszállítási asszisztens kollégánk, aki korábban kozmetikus és sminktetováló volt. De ismert hazai DJ, balett táncos és operaénekes is csatlakozott most a csapatunkhoz.

A kapacitásukbővítés érdekében a Tesco együttműködést kötött az Ice Cube jégszállítóval, akik 26 autóval és 28 sofőrrel segítik a házhozszállítást. Így összesen naponta 460 új háztartásba tudják eljuttatni a rendeléseket, a szállítási kapacitásuk pedig körülbelül 40 százalékkal bővült.

Az Auchan-nál a rendelés felfutását többek közt azzal kezelik, hogy a legkeresettebb árucikkekből náluk három, előre összekészített csomagot is lehet rendelni. Így az ország egész területén mindössze két munkanapra le tudják rövidíteni a kiszállítási időt. A cég azt is elmondta, az átlag online kosárméret kb. két és félszerese az offline kosaraknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem