2017. március 22. szerda Beáta, Izolda
Hírek » Karrier

Havi egy milliót bukhat Kiss Ramóna

Szerdán jelentette be Kiss Ramóna, hogy otthagyja a Barátok Köztöt. Ugyan nyárig még láthatjuk a színésznőt a sorozatban, utána viszont a színházi munkájára koncentrál. Ezzel a lépéssel a biztos jövedelem mellett havi több százezer forinttól búcsúzhat el a színésznő.

Szerdán este a Fókuszban jelentette be Kiss Ramóna, hogy otthagyja a Barátok Köztöt és inkább a színházi munkákra fog koncentrálni. A színésznő ugyan tudja, hogy ezzel a fix, biztos megélhetését adja fel, azonban ezt most még megteheti, mivel nincs férje, gyereke.

A kiszámíthatóság mellett a fizetése is csökkenhet ezzel a színésznőnek. Ugyan pontosan nem ismerjük a szerződését, azonban évekkel ezelőtti sajtóhírek szerint a Barátok Közt oszlopos tagjai havonta 800 ezer forint körüli összeget vihettek haza. Bár 2012-ben jelentősen, összesen 13 százalékkal csökkentették a sorozatban szereplő színészek fizetését, de az eltelt évek alatt ez már simán felkúszhatott akár havi 1 millió forintra is.

Ezzel szemben a színházban szereplő színészek nem tartoznak a jól kereső magyarok közé, a Fizetések.hu adatai szerint jelenleg 192 900 forint a bérük, vagyis jóval kevesebb, mint amennyit eddig kaphatott a színésznő az RTl-nél. Ez ráadásul bruttó bér, aminek a nettója kevesebb, mint 130 ezer forintra jön ki.

Tényleg ennyiből fog megélni Kiss Ramóna?

A színészi fizetés ugyan kirívóan alacsonynak tűnik, azonban ennél azért jóval magasabb is lehet:

Az átlagba a statiszták bérét is belekalkulálják, míg a színésznő inkább kiemelt szerepeket kap, így az alapbére is magasabb lehet.

  • A kiemelt szerepek után extra juttatásokat is kaphat.
  • A fővárosi színházakban jellemzően magasabbak a bérek, mint az átlag.
  • Egyszerre több színházban is dolgozhat a színésznő, amely további plusz bevételt jelenthet neki.

A jellemzően több színházban is játszó színészek egyébként sokszor nem is egy bérből élnek, hanem megbízási szerződéssel lépnek fel, akár vállalkozói jogviszonyban. Így viszont saját maga dönthet arról, hogy milyen adózást választ, amivel a bevételei és kiadásai fényében kiválaszthatja a neki leginkább megfelelő adózási formát.

Címlapkép: MTI / Kollányi Péter

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Sorra szűnnek meg a pontgyűjtő kártyák, utalványok
Hivatalos: a Tesco és a Meki is bedarálja a kedvezményeket.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Nyaralni indulsz? Ennyibe kerül a szállás egy éjszakára fejenként

Amikor utazni indulunk sokszor felvetődik a kérdés, hogy milyen szállást válasszunk, nagyjából mekkora árakkal kalkulálhatunk. Egy friss térkép szerint viszont nem kell tippelgetnünk akkor, ha Airbnb-t...
 

Tuti tipp: így többé nem esik le a ragtapasz

Ha neked is mindig gondot okoz az ujjadon lévő sebek leragasztása, akkor van egy jó hírem: egy szuperegyszerű trükköt kell csak bevetned és többé nem lesz gond azzal, hogy leesik a ragtapaszt. ...
NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

kert
03.23-04.20
Országos

Lidl

03.23-03.29
Országos

Aldi

03.23-03.29
Országos

Spar

03.23-03.29
Országos

Interspar

03.23-03.29
Országos

Auchan

03.23-04.12
Országos

Auchan

03.23-03.29
Országos

Lidl

deluxe
03.20-03.23
Országos

  Ajánlatunk