Egy üres iroda látványa

Brutál felmondási hullám indult Magyarországon: egyre nagyobb a baj a munkahelyeken

2024. június 24. 18:04

A hazai családi vállalatok körében egyre nagyobb figyelem hárul a munkatársak megtartására és ösztönzésére. Egy beszélgetés alkalmával azt járták körül a szakértők, hogy milyen eszközökkel lehet erősíteni a dolgozók felé a bizalmat, elköteleződést. Ilyen az aszinkron – szinkron munkavégzés egyensúlyának megteremtése, ami plusz költségek nélkül is hatékonyabb munkát eredményezhet.

A meglévő munkatársak megtartása és ösztönzése egyre nagyobb kihívást jelent a családi vállalatoknál. Elmondásuk alapján jelenleg a fluktuáció mértéke 10-20 százalék között jellemző, és egyre több figyelmet kell fordítani a munkavállalók elkötelezettségére is” – tájékoztatott Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok központ vezetője a legutóbbi K&H családi vállalatok klubon, amelyen a szakértők azt járták körbe, hogy milyen eszközökkel lehet erősíteni a dolgozók felé a bizalmat és biztosítani hosszú távú megtartásukat.

Nagy-Józsa Dorottya, az Y2Y Hungary szervezetfejlesztő cég ügyvezetője szerint a koronavírus-járvány óta eltelt 4 évben elvesztettük az aszinkron – szinkron munkavégzés egyensúlyát, vagyis amikor nyugodt körülmények között, magunk dolgozunk, illetve amikor a megbeszélések és az irodai munka során a kollégákkal közösen.

Akár otthon, akár az irodában dolgozunk, fontos, hogy meglegyen az önálló, fókuszált munkavégzés lehetősége. Mára azonban elmosódtak a határvonalak, mindig elérhetőek vagyunk – online megbeszélésben ülünk otthon is, bármikor ránk írnak chaten vagy odajönnek hozzánk az irodában egy gyors kérdésre, ötletre, segítségre. Ez pedig hosszú távon ronthatja a hatékonyságot. A könnyű, azonnali elérhetőség és a nyitott iroda koncepció megtartása mellett ezért érdemes odafigyelünk arra, hogy mikor van valóban szükség az elérhetőségre, és mikor érdemes hagyni az egyéni tevékenységet. A jó hír, hogy ebben úgy lehet elérni komoly változásokat, eredményeket, hogy még plusz költséget sem jelent.

 

Tippek, hogy egyensúlyba hozzuk a munkavégzést

  • Megfontolandó a cégek számára, hogy legyenek olyan napok, hetek is, amikorra nem szervezünk megbeszélést. A „nincs meeting” időszakok ugyanis segíthetnek abban, hogy a valóban szükséges időpontban legyenek csúcsformában a kollégák.
  • A saját kameraképünk viszontlátása, egyfajta feszültséget kelthet, így ennek csökkentése hatékonyabbá, fókuszáltabbá teheti az online megbeszéléseket. Időnként ezért érdemes lehet elengednünk a kamera használatát vagy ne tegyük kötelezővé.
  • Érdemes lehet magunknak aszinkron időszakot vagy napot kijelölni – vagyis amikor „nem vagyunk elérhetők” a kollégák számára, hanem a saját feladatunkra tudunk megszakítás nélkül koncentrálni. Ilyenkor természetesen előre jelezzük feléjük, hogy ebben a pár órában egy bizonyos feladatunkra szeretnénk összpontosítani – így számukra is világos lesz, hogy mikor és miért vagyunk csendben.
  • Teremtsünk egyensúlyt az open-door-policy-ban: Sokáig az volt jellemző a cégeknél, hogy a vezetők, csapatvezetők egy külön irodában, zárt ajtók mögött, a kollégák számára szinte elérhetetlenül ültek. Mára az open-door-policy világában bárki bármikor megkeresheti a kollégáját, felettesét. Szükség van azonban olyan időre, amikor nem zavarhatnak meg, sem személyesen, sem online. Ezzel valójában nem a kollégákat zárjuk ki, hanem a saját hatékonyságunkat növeljük. 
  • Növeljük a megbeszélések hatékonyságát! A 60 perces megbeszélések helyett tervezzünk 30 perceseket, a kisebb egyeztetésekre pedig akár 15 percest, hogy növeljük a hatékonyságot.
  • Alakítsunk ki „könyvtár” zónát, vagyis olyan helyet, ahol nem lehet beszélni, csak csendben dolgozni.
  • Havi egyszer tartsunk „hogy vagy?” találkozót a szokásos státusz helyett, hogy a munkamegbeszélések valóban röviden és a feladatok egyeztetésére fókuszáltan folyjanak, ugyanakkor legyen lehetőség a munkával kapcsolatos érzésekről is beszélni.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.17 10:23
A Z-generáció, a 15-29 éves korosztály tagjai a legfiatalabbak, akik még csak mostanában léptek be a...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem