17 °C Budapest
Banknotes of the Hungarian currency -Forint, close-up. cimlapi

134 ezren már letöltötték a szja-nyilatkozatot: így kérik a visszatérítést

MTI
2021. november 14. 10:02

Idén 2,3 millióan ajánlották fel adójuk egy százalékát. Mintegy 140 ezerrel többen rendelkeztek személyi jövedelemadójukról, mint tavaly. A civilszervezetek és az egyházak jövőre még több pénzhez juthatnak, hiszen évről-évre egyre több a felajánlás összege, és a családi adóvisszatérítés miatt kieső egy százalékokat is megkapják az érintettek - tájékoztatott Tállai András.

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy idén 20,7 milliárd forintot ajánlottak fel adójukból a civil és egyházi szervezeteknek, valamint a Nemzeti Tehetség Programnak a magánszemélyek. A felajánlott összeg 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A koronavírus-járvány idején a felajánlás hatalmas segítség az egyházaknak és civil szervezeteknek. Éppen ezért döntött úgy a kormány, hogy a családi adóvisszatérítés miatt kieső egy százalékokkal az érintettek számolhatnak jövőre is - emelte ki az államtitkár. Ezt az összeget civil és egyházi szervezetek megkapják, azt ugyanis költségvetési támogatásként visszapótolja az állam. A szülők tehát még a számukra visszatérítendő adó terhére is rendelkezhetnek annak 1+1 százalékáról - összegezte Tállai András.

A kieső egy százalékok visszapótlásra nagy szükség van, hiszen csaknem kétmillió szülőnek jár a családi adóvisszatérítés, a gyermekes családok pedig összességében 600 milliárd forint plusz bevétellel számolhatnak jövőre - magyarázta Tállai András.

Péntek délig már csaknem 210 ezren tekintették meg, és több mint 134 ezren ki is töltötték online azt a nyilatkozatot, amin az adó-visszatérítés 2022. február 15-i kiutalásához szükséges adataikat küldhetik el a szülők - ismertette az adóhivatal legfrissebb adatait az államtitkár. Az úgynevezett VISSZADO-nyilatkozatot csak azoknak kell idén december 31-ig kitölteni és elküldeni, akik a családi kedvezményre jogosultak, de a családi pótlékot nem ők kapják kézhez - emlékeztetett Tállai András.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm