8 °C Budapest
Kiderült: ennyit keresnek a nagymúltú magyar húsgyár dolgozói

Kiderült: ennyit keresnek a nagymúltú magyar húsgyár dolgozói

2021. szeptember 28. 15:16

A tavalyi két és az idei tavaszi béremelés után ismét felülvizsgálta a béreket hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozója. A tavaszi általános béremelés után ősztől az alacsony jövedelműek bérét növelik, és az újonnan belépők óradíja is magasabb lesz a próbaidő alatt. Így egy szakképesítés nélküli dolgozó akár 260 ezer forint nettó bért is kaphat havonta, sőt 13. havi bérre is jogosult.

A pandémiás helyzet is bizonyította, hogy a húsiparra szükség van és szükség is lesz, stabil munkahátteret ad. Ráadásul a KOMETA 5 éven belül szeretné a kapacitását megkétszerezni, több száz új munkahelyet teremteni, de csapatukat már most is bővítik.

 „Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a munka nem könnyű. Hűvösben, állandóan maszkban dolgozni folyamatos kihívás. A bérek folyamatos felülvizsgálatával szeretnénk kifejezni munkavállalóinknak, hogy számítunk rájuk, ahogy ők is számíthatnak ránk” – mondta el a Giacomo Pedranzini, a KOMETA ügyvezető igazgatója a béremelés kapcsán. A cégben egyébként számos béren kívüli juttatás is rendelkezésre áll, pl. napi meleg étkezést biztosítanak a kollegáknak, de mindemellett folyamatos fejlődési lehetőséget is kínálnak. Ez utóbbi azt jelenti, hogy aki tanul és tapasztalatot szerez, az könnyen előre léphet és magasabb fizetési sávba kerülhet.

Ahogy a cég mérete is nő, úgy a bérek is folyamatosan emelkednek. A tavalyihoz hasonlóan az általános béremelésen túl idén ősszel újra megvizsgálták a béreket. Az új belépők már a próbaidő alatt is magasabb, 1180 Ft-os órabért kapnak, ami a próbaidő letöltését követően (3 hónap elteltével) automatikusan 1300 Ft/órára emelkedik. Ehhez adódnak hozzá a különböző pótlékok és prémiumok (az üzem teljesítménye alapján maximum 10 százalék prémium, jelenléti díj, műszak- és túlórapótlékok), valamint a cafeteria és a hűségpénz.

Az alacsony jövedelműek órabére jelentős mértékben változott: szeptember 1-től a szakképesítés nélkül dolgozók munkabére a végzett munkától és gyakorlattól függően többségében 1350-1400-1450 Ft/órára emelkedik. Így ezekben a bérsávokban átlagos túlórát és műszakot figyelembe véve 210-260 ezer forint is lehet a nettó bér. Ehhez jön még hozzá 13. havi bérként most már egy teljes havi jövedelem az év során - áll a vállalat közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm