3 °C Budapest
Kiderült: ennyit keresnek a nagymúltú magyar húsgyár dolgozói

Kiderült: ennyit keresnek a nagymúltú magyar húsgyár dolgozói

2021. szeptember 28. 15:16

A tavalyi két és az idei tavaszi béremelés után ismét felülvizsgálta a béreket hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozója. A tavaszi általános béremelés után ősztől az alacsony jövedelműek bérét növelik, és az újonnan belépők óradíja is magasabb lesz a próbaidő alatt. Így egy szakképesítés nélküli dolgozó akár 260 ezer forint nettó bért is kaphat havonta, sőt 13. havi bérre is jogosult.

A pandémiás helyzet is bizonyította, hogy a húsiparra szükség van és szükség is lesz, stabil munkahátteret ad. Ráadásul a KOMETA 5 éven belül szeretné a kapacitását megkétszerezni, több száz új munkahelyet teremteni, de csapatukat már most is bővítik.

 „Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a munka nem könnyű. Hűvösben, állandóan maszkban dolgozni folyamatos kihívás. A bérek folyamatos felülvizsgálatával szeretnénk kifejezni munkavállalóinknak, hogy számítunk rájuk, ahogy ők is számíthatnak ránk” – mondta el a Giacomo Pedranzini, a KOMETA ügyvezető igazgatója a béremelés kapcsán. A cégben egyébként számos béren kívüli juttatás is rendelkezésre áll, pl. napi meleg étkezést biztosítanak a kollegáknak, de mindemellett folyamatos fejlődési lehetőséget is kínálnak. Ez utóbbi azt jelenti, hogy aki tanul és tapasztalatot szerez, az könnyen előre léphet és magasabb fizetési sávba kerülhet.

Ahogy a cég mérete is nő, úgy a bérek is folyamatosan emelkednek. A tavalyihoz hasonlóan az általános béremelésen túl idén ősszel újra megvizsgálták a béreket. Az új belépők már a próbaidő alatt is magasabb, 1180 Ft-os órabért kapnak, ami a próbaidő letöltését követően (3 hónap elteltével) automatikusan 1300 Ft/órára emelkedik. Ehhez adódnak hozzá a különböző pótlékok és prémiumok (az üzem teljesítménye alapján maximum 10 százalék prémium, jelenléti díj, műszak- és túlórapótlékok), valamint a cafeteria és a hűségpénz.

Az alacsony jövedelműek órabére jelentős mértékben változott: szeptember 1-től a szakképesítés nélkül dolgozók munkabére a végzett munkától és gyakorlattól függően többségében 1350-1400-1450 Ft/órára emelkedik. Így ezekben a bérsávokban átlagos túlórát és műszakot figyelembe véve 210-260 ezer forint is lehet a nettó bér. Ehhez jön még hozzá 13. havi bérként most már egy teljes havi jövedelem az év során - áll a vállalat közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
hrdoktor  |  2022.11.28 06:42
Kimerült, kedvetlen, feszült, olykor felkelni sincs kedve? Csökkenő lelkesedéssel, egyre gépiesebben...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52