-1 °C Budapest

Őrület, ennyit kereshetsz most a KFC-ben: rengeteg dolgozót keresnek

2020. június 5. 11:02

Rengetegen veszítették el az állásukat a koronavírus-járvány miatt, főként a turizmusban és a vendéglátásban. Most azonban, az újranyitások idején ismét megindult a toborzás. Az egyik hazai étteremlánc például rengeteg hirdetést adott fel a héten, és az is kiderült, mennyit fizetnek.

A koronavírus-járvány miatti leállások egyik legnagyobb vesztese kétség kívül a turizmus-vendéglátás, hiszen egyik pillanatról a másikra csúszott ki alóluk a talaj. Nem csak a hotelek, szállodák zártak be még a kijárási korlátozások előtt, de a éttermek, kávézók többsége sem fogadhatott vendégeket legalább két hónapig.

A világban különböző mértékben emelkedett a munkanélküliség a koronavírus-járvány kitörése óta, Magyarországon (hivatalosan) 3,8 százalékra emelkedett áprilisban a munkanélküliség, amivel még viszonylag olcsón megúsztuk. A tényleges munkanélküliség viszont jóval magasabb lehet, sokan ugyanis inaktívvá váltak, a korlátozások miatt munkát sem tudtak keresni. Egyelőre a régió többi országában sem látszik a tömeges leépítési hullám, de ez csak idő kérdése - írja a Portfolio.

Valami elindult?

Mostanra azonban úgy tűnik, enyhült a helyzet. A Pénzcentrumon rendszeresen szemlézzük a legfrissebb álláshirdetéseket, folyamatosan figyeljük a piacot, és feltűnt, hogy a hét elején a KFC gyorsétteremlánc rengeteg pozíciót hirdetett meg az ország különböző pontjain.

Szinte folyamatosan keresünk új éttermi munkatársakat csapattag és vezetői pozícióba. Az elmúlt két hónap sajnos kivétel volt, a Covid-19 járvány alatt lecsökkent forgalom nem indokolta, hogy intenzíven toborozzunk.

Jelenleg szegedi, győri és budapesti éttermeinkbe keresünk új munkatársakat. Győrben nyáron új éttermet nyitunk, teljesen új csapatot építünk fel. Szegeden már három egység működik, az éttermi vendéglátás újraindulása óta gyors forgalomnövekedést tapasztalunk.Ennek színvonalas kiszolgálásához a jelenleginél több munkatársra van szükségünk" -mondta el a Pénzcentrumnak Juhász Nándor, a KFC Brand Managere, majd hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan vizsgálják a nyitva tartásuk bővítésének lehetőségét is.

Budapesten az M3 autópálya melletti és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található éttermekbe keresnek új dolgozókat, hiszen

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A korlátozási intézkedések lazítása óta az autópályán növekszik a forgalom, a reptéri éttermünket pedig nemrég nyitottuk újra.

Diákokat is várnak, azonban nem kifejezetten nyári munkára, hanem hosszabb távon szeretnének együttműködni velük. Sok egykori diák munkatárs ma már éttermet vezet. 

A kezdő órabér helyszíntől függően 1000 - 1400 forint között alakul

- ám ez a bérezés növekszik, miután a munkatárs elvégezte a kötelező képzéseket és teljesítette az előírt élelmiszerbiztonsági és termékismereti vizsgákat.

1400 orintos órabérrel napi 8 órás munkaidővel, havi 20 nappal számolva 224 ezer forintot lehet keresni ezek szerin. Persze, mint ahogy Juhász Nándor is említette, ez tovább nőhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.10 00:01
FLEXIDUS After the Great Resignation, a new term has entered the workplace lexicon, 'flexidus', ref...
perfekt  |  2023.12.08 14:05
A kormány új rendeletet adott ki a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók és okleveles adószakértők ké...
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem