27 °C Budapest
Neked is förtelmes a főnököd? Nem éri meg vitába szállni vele

Neked is förtelmes a főnököd? Nem éri meg vitába szállni vele

2018. december 27. 16:50

Nem muszáj minden kollégáddal kijönnöd, azonban ha a főnökkel nem találjátok meg a közös hangot, az elég nagy baj. Ez nem egyenlő felek kapcsolata - világított rá Marie McIntyre karrier-coach, aki könyvet is írt a témában -, hiszen a felettesednek nagyobb szava van a cégnél, hatalom tekintetében is övé a fölény.

A főnök befolyásolhatja a fizetéseket, és az egyes feladatok kiosztását is, tehát igencsak visszavetheti a karrieredet, ha rossz a kapcsolatod vele. Meg kell tanulni kezelni a problémákat, a munkahelyi kapcsolatokat, hogy sikeresebbé válhass. Hiszen ennek titka egy erős csapat - ezt már egy másik szakértő, John Gordon mondta. Ha súrlódásod van a többiekkel, az kihat a terlesítményedre, nem leszel annyira sikeres, mint amit elképzeltél magadnak.

Nem oldhatod meg az ismeretlen problémákat

Válaszd külön a főnök személyét, és úgy tervezd meg, miképpen lehetne enyhíteni a feszültségeken. Ez fakadhat az egyenlőtlen munkaelosztásból, vagy a menedzsment stílisából. Ha másoknak is problémái vannak a főnökkel, akkor bizony elképzelhető, hogy rossz személyt raktak a vezetői posztra.

Meg kell találnod a módját, hogyan kell velük dolgozni. Ha a főnököd idióta, akkor ki kell találnod, hogyan kell egy idióta főnökkel bánni

- vázolta McIntyre, aki szerint segíthet, ha a munkatársaiddal megvitatjátok, hogyan lehet érdemben együtt dolgozni az ilyen főnökkel.

Te vagy a probléma?

Igen, sok esetben idióták a főnökök, de megesik, hogy a munkavállalóval van a probléma. Emlékezz vissza: minden főnökkel voltak problémáid, vagy csak az aktuálissal? Lehet, hogy veled van a baj, és kevésbé tudod elviselni, ha irányítanak - legalábbis ha a főnökök többségével bajod volt. Ennek másik jele a szakértő szerint az, ha bosszant, amikor a főnököd iránymutatást ad, beleszól a dolgokba - ezeket esetleg akár figyelmen kívül hagyod, vitatkozol a feletteseddel.

Ha a főnökkel vitába szállsz, már vesztettél

- mondta McIntyre.

Kezeld tapintatosan

Ha a főnököddel való rossz kapcsolat abból fakad, hogy nem tudjátok kezelni kettőtök különböző stílusát, akkor ülj le vele, és beszéljétek át, hogyan tudnátok elsimítani a dolgokat, min kellene változtatni, hogy mindketten a munkára koncentrálhassatok.

Ha nagyobb függetlenséget részesíted előnyben, akkor hozz létre egy ütemtervet és kommunikációs módszert, amely működik, ezt vitassátok át. Hozz létre egy táblázatot, amelyben a főnök követni tudja, hol tartasz egyes feladatokban. Emellett beszéljétek meg, hogy naponta, hetente e-mailen is tájékoztatod őt a dolgok állásáról. Ha látja, hogy az ő komolabb beavatkozása nélkül is mennek a dolgaid, akkor mindketten csak nyerhettek!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ha több visszacsatolást igényelsz, akkor kérd meg a főnököt, hogy bizonyos időközönként üljetek le, és nézzétek át a feladatokat. Fektesse le az elvárásokat, és mondja el, sikerült-e megfelelned azoknak, milyen úton haladsz.

Világíts rá a hibákra, beszéljétek meg

Mindenki hibázik, még a főnökök is. McIntyre szerint el kell ismerni, hogy nincsenek tökéletes vezetők, ők is csak emberek, neked pedig meg kell találnod a módját, hogyan közöld velük, ha hibáztak. Azzal pedig, hogy kevés időt töltesz kettesben a főnököddel, elkerülhetitek a súrlódásokat. Ha többen vagytok, könnyebben lehet kezelni, ha egyes személyiégek összecsapnak. Hiszen senkit sem lehet megváltoztatni, de megpróbálhatjátok a lehető legjobban kezelni a konfliktusokat.

Szüntesd meg a negatív kört

Az, hogy sokat gondolsz a főnökre, folyamatosan rombolhatja a kapcsolatotokat. "Minél többször mormolod el magadban, hogy ő egy ostoba, akalmatlan személy, annál nehezebb lesz jó kapcsolatot építeni vele. Ne légy megszállottja a rossz dolgoknak, keress néhány pozitívumot a főnökben, koncetrálj inkább azokra" - tanácsolta McIntyre.

Tarts meg a tiszteletet

Ha nem akarod, hogy tiszteletlenként azonosítsanak a munkahelyen, akkor komoly lépéseket kell tenned, ha nem akarod bedönteni a karriered.

Lehet, hogy nem tartod tiszteletben a személyt, mint vezetőt, de az alá-fölérendelt helyzetet akkor is tisztelned kell, hogy a dolgok jól menjenek. Soha ne menj háborúba a főnök ellen, ha mégis, azt valószínűleg elveszíted

- húzta alá a szakértő.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15