20 °C Budapest
Ez a sikeres munkakeresés kulcsa: a cégeken múlik minden

Ez a sikeres munkakeresés kulcsa: a cégeken múlik minden

2018. július 1. 09:02

Annak ellenére, hogy a magyarok 44 százaléka szerint a hirdetések inkább nem, vagy egyáltalán nem tükrözik a valóságot, tavalyhoz képest jelentős javulás tapasztalható a területen.

Annak ellenére, hogy a magyarok 44 százaléka szerint a hirdetések inkább nem, vagy egyáltalán nem tükrözik a valóságot, tavalyhoz képest jelentős javulás tapasztalható a területen - derül ki a Dreamjo.bs megbízásából készített felmérésből.

A reprezentatív kutatás szerint az aktív korúak mindössze 46,6 százaléka nyilatkozott úgy, hogy teljesen, vagy többnyire megbízhatónak tartja az álláshirdetésekben megjelenteket. Bár ez kevésnek is tűnhet, az arány kiemelkedően javult a tavalyi, ugyanezen kérdésre adott válaszokhoz képest: ekkor a megkérdezettek alig 21 százaléka nyilatkozott így.

Az őszinteség az álláshirdetések terén is kifizetődő: a megfelelő elvárásokkal érkező jelentkezők nagyobb eséllyel lesznek elégedettek a tapasztalt körülményekkel,

így pedig megtartásuk esélye is magasabb. Nem mindenki számára a babzsákfotel tesz egy céget álommunkahellyé - van, akiket a rugalmas munkaidő, a tervezhetőség, vagy épp a nemzetközi közeg vonz.

A legfontosabb az, hogy pontosan, őszintén kommunikáljunk arról, milyen munkahely is vagyunk; ezáltal olyan új kollégákat vehetünk fel, akik tudják, mit várjanak a munkahelyen. Ezzel időt, energiát és pénzt spórolunk cégünknek: ha új kollégánk már a próbaidő alatt elhagyja a céget, nemcsak, hogy az ezáltal kiesett munka értékétől esünk el, de a megüresedett pozíció újrahirdetése, a kiválasztás és a betanítás további erőforrásokat von el tőlünk. Ezek a kiadások, pozíciótól függően akár többmilliós nagyságrendig is rúghatnak. A hatékony employer branding emellett abban is segíthet, hogy hosszú távon egy elkötelezettebb, jobb csapatot alakítsunk ki, amely pedig önmagában is vonzó tényező az álláskeresők számára

- jegyezte meg az állásportál társalapítója, Balogh-Mázi Mária.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?