14 °C Budapest

Így élnek a magyar luxusfeleségek: leesik az állad, mennyit hagynak a boltban

2017. szeptember 25. 17:30

Hétfőn este elindul a Feleségek luxuskivitelben műsor első évada, amit úgy harangoztak be, hogy beleshetnek a nézők a gazdagok életébe. Tény, hogy az ajánlója is elég erősre sikerült: van, aki 6-9 milliót elköltött egy vásárlás alkalmával, és olyan is, aki bővítené a 400 négyzetméteres otthonát, mert már nem férnek el a ruhái.

Úgy tűnik, hogy nemzetközi viszonylatban a tévénézőket nagyon érdeklik, hogy élnek az ország gazdag emberei. A Real Housewives-franchise már elég sok verzióban elkészült, nálunk hétfő este debütál a Viasat3-on. A beharangozóban már bemutatták a műsor szereplőit, és néhány olyan megszólalás is elhangzott, amiből már sokat lehet következtetni, miről is fog szólni a show.

Muszáj mindig jól kinéznem, nem csak azért, mert nő vagyok, hanem mert meg is tehetem. Budán élünk egy csodálatos házban, 400 négyzetméteren, ami most már kezd szűkös lenni a ruháimnak, úgyhogy gondolkodom a bővítésen"

- mondta Köllő Babett, a 38 éves színésznő és táncos luxusfeleség. Bemutatkozik még a műsorban Smaltig Dalma (31 éves gyermekruha-tervező), Farkas Rita (48 éves gyorsétterem-tulajdonos), Vasvári Vivien (26 éves lakberendező), Rubint Réka (39 éves fitness edző), és Csősz Boglárka (33 éves modell és színésznő). Utóbbinak szintén nem semmi a bemutatkozója, ezt mondta magáról:

Kipróbáltam magam, mint producer, és elkészült már két filmem, van két szépséghálózatom illetve két szépségklinikám. Az otthonunk az számomra egy oázis, van egy nagy kertünk, ami másfél hektár, medencénk, van egy óriási villánk, ami 1300 négyzetméter. Volt olyan alkalom, amikor elköltöttem egy 20-30 ezer eurót mondjuk, de azért nem szoktam ennyit költeni minden alkalommal"

- mondta Csősz Boglárka. Az a 20-30 ezer eurós vásárlásból (jelenlegi 310 forintos árfolyamon számolva 6,2-9,3 millió forint) egy átlag magyar családnak nagyon kényelmes megélhetést jelent. Ha 6,2 millió az éves bevételük, akkor havi 517 ezer forintból gazdálkodnak, ha 9,3 millió, akkor pedig havi 775 ezer forintból. Sajnos a legtöbben ennek csak kis töredékéből kénytelenek fedezni a megélhetésüket.

A műsor arra is rádöbbenti a nézőket, hogy milyen hatalmas a társadalmi egyenlőtlenség. Míg valaki számára magától értetődő a luxus, addig a többség még csak elképzelni sem tudja, milyen lehet az ő életük. A legutóbbi jelentés szerint ez az egyenlőtlenség azonban nemhogy csökkenne, hanem egyre inkább növekszik.

Ugyan nőttek az elmúlt időszakban Magyarországon a munkajövedelmek, a legutóbbi OECD jelentés szerint viszont a társadalmi egyenlőtlenségek is nőttek 2007-2014 között. Ráadásul pont az alacsonyabb keresetűek reáljövedelme nőtt a legnagyobb mértékben, vagyis a piaci folyamatok alapján pont az ellenkező irányba kellett volna elmozdulnia az állapotoknak. Akkor mégis miért lesz rosszabb a helyzet? Röviden: az adó- és ellátórendszer miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Portfolio elemzése szerint az alacsonyabb keresettel rendelkezők bére ugyanis részben azért nőtt ilyen nagymértékben, mert a kormány 2011-ben az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével párhuzamosan jelentősen növelte a minimálbér összegét, illetve elvárt béremeléseket fogalmazott meg a vállalatokkal szemben, hogy az alacsony keresetűek számára emelkedő adóteher ne járjon együtt az elkölthető jövedelem drámai csökkenésével. Az állam ezzel a lépéssel gyakorlatilag a vállalatokra hárította azt a felelősséget, hogy ne nőjenek a keresetek közötti különbségek.

Az OECD egészét nézve az adórendszer, illetve a pénzbeli transzferek átlagban 27 százalékkal mérsékelték a piaci egyenlőtlenségeket, a helyzet azonban 2010-hez képest romlott. Bár abszolút helyezésben nem áll rosszul Magyarország, a tendencia viszont aggasztó. 2007-2010 között valamelyest erősödött az állam újraelosztó szerepe jövedelemkülönbségek mérséklésében, a rá következő 4 évben azonban az összes OECD-ország közül nálunk hátrált ki a leglátványosabban az állam újraelosztási feladata mögül, vagyis hogy mérsékelje a piaci folyamatokból fakadó jövedelmi különbségeket.

Ezt egyrészt a 2011-ben bevezetett egykulcsos adórendszer bevezetése, másrészt a közmunkaprogram bevezetésével párhuzamosan erőteljesen visszavágott szociális juttatások okozták: előbbi a magasabb jövedelműek relatív - alacsonyabb keresetűekhez viszonyított - adóterhét, míg utóbbi az alacsonyabb jövedelműeknek járó szociális transzferek összegét csökkentette.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem