12 °C Budapest
Ennyivel keresnek többet azok, akik gyakrabban váltanak munkahelyet

Ennyivel keresnek többet azok, akik gyakrabban váltanak munkahelyet

2017. augusztus 28. 14:32

Fizetésemelésre vágysz? Legjobb, ha minél előbb elkezdesz önéletrajzokat küldözgetni. A Nomura, egy japán brókercég elemzése szerint ugyanis anyagilag azok járnak a legjobban, akik mernek váltani, és nem ragaszkodnak a munkahelyükhöz.

Anyagilag nem éri meg lojálisnak lenni egy céghez - erre jutott az egyik legnagyobb japán brókercég, a Nomura elemzésében. Az ADP kutatóintézet munkaerőpiaci jelentésére és az Atlanta FED bérnövekedéssel kapcsolatos adatait elemezve kiderült, hogy azok, akik nem ragaszkodnak annyira munkahelyükhöz, és időről időre mernek váltani, többet keresnek, mint akik huzamosabb ideje ugyanott dolgoznak.

Hogy pontosan mennyivel is járnak jobban azok, akik folyamatosan keresik az új lehetőségeket? Első ránézésre nem nagy a különbség: 1 százalék.

Évről évre egy százalékkal keresnek többet azok, akik szívesen váltanak munkahelyet.

Csakhogy aki nem lép, az idővel jócskán lemarad amögött, aki viszont bátran felmondott: több százezer forintot veszíthetünk el csak azért, mert ragaszkodunk ahhoz, amit biztosnak hiszünk.

A pénz mellett azoknak, akik nem félnek a változástól, jobb az alkupozíciójuk is, és nagyobb eséllyel találnak időről időre előrelépési lehetőséget: vagyis az előző pozíciójukhoz képest jobban fizető, felelősségteljesebb beosztással járó munkát.

Jól látható, hogy azok fizetése, akik időről időre munkahelyet váltanak (piros) , jelentősen nőtt azokéhoz képest, akik huzamosabb ideig ugyanott dolgoztak (szürke). Forrás: Business Insider

Persze akkor sem kell elkeseredni, ha nem akarunk az ismeretlenbe fejest ugorva felmondani, vagy kifejezetten szeretjük a jelenlegi munkahelyünket. Érdemes bizonyos időközönként leülni a főnökünkkel és jelezni, ha esetleg valami nem tetszik, netán fizetésemelést szeretnénk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Minden egyes másodperc, amit az új munkaerő keresésével, a tárgyalásokkal, a betanításával töltünk, és az új alkalmazottak folyamatos fejlesztése is a fő üzleti tevékenységből vesz el időt" - mondta  a legendás amerikai webáruház, a Zappos.com vezérigazgatója, Tony Hsieh a Business Insidernek. Épp ezért sok cég valószínűleg hajlandó átbeszélni a munkavállaló igényeit, semhogy szó nélkül elengedje. A cégek érdeke is egy erős, összetartó csapat, az pedig csak elégedett alkalmazottakal lehetséges.

Az elemzés egyébként kitér arra is, hogy különösen a húszas, harmincas években járó fiataloknak érdemes nyitott szemmel járniuk és új állásra pályázniuk, hogy mielőbb megtalálják a lehető legjobb állást. Ugyanis a legtöbbet a negyvenes éveikben fogják keresni egy amerikai tanulmány szerint. Ha a béreket nézzük, a nők 38-39 évesen vannak a csúcson - legalábbis a fizetésüket tekintve. A férfiak viszont 48 évesen keresik a legtöbb pénzt életük során.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?