29 °C Budapest
Ennyivel keresnek többet azok, akik gyakrabban váltanak munkahelyet

Ennyivel keresnek többet azok, akik gyakrabban váltanak munkahelyet

2017. augusztus 28. 14:32

Fizetésemelésre vágysz? Legjobb, ha minél előbb elkezdesz önéletrajzokat küldözgetni. A Nomura, egy japán brókercég elemzése szerint ugyanis anyagilag azok járnak a legjobban, akik mernek váltani, és nem ragaszkodnak a munkahelyükhöz.

Anyagilag nem éri meg lojálisnak lenni egy céghez - erre jutott az egyik legnagyobb japán brókercég, a Nomura elemzésében. Az ADP kutatóintézet munkaerőpiaci jelentésére és az Atlanta FED bérnövekedéssel kapcsolatos adatait elemezve kiderült, hogy azok, akik nem ragaszkodnak annyira munkahelyükhöz, és időről időre mernek váltani, többet keresnek, mint akik huzamosabb ideje ugyanott dolgoznak.

Hogy pontosan mennyivel is járnak jobban azok, akik folyamatosan keresik az új lehetőségeket? Első ránézésre nem nagy a különbség: 1 százalék.

Évről évre egy százalékkal keresnek többet azok, akik szívesen váltanak munkahelyet.

Csakhogy aki nem lép, az idővel jócskán lemarad amögött, aki viszont bátran felmondott: több százezer forintot veszíthetünk el csak azért, mert ragaszkodunk ahhoz, amit biztosnak hiszünk.

A pénz mellett azoknak, akik nem félnek a változástól, jobb az alkupozíciójuk is, és nagyobb eséllyel találnak időről időre előrelépési lehetőséget: vagyis az előző pozíciójukhoz képest jobban fizető, felelősségteljesebb beosztással járó munkát.

Jól látható, hogy azok fizetése, akik időről időre munkahelyet váltanak (piros) , jelentősen nőtt azokéhoz képest, akik huzamosabb ideig ugyanott dolgoztak (szürke). Forrás: Business Insider

Persze akkor sem kell elkeseredni, ha nem akarunk az ismeretlenbe fejest ugorva felmondani, vagy kifejezetten szeretjük a jelenlegi munkahelyünket. Érdemes bizonyos időközönként leülni a főnökünkkel és jelezni, ha esetleg valami nem tetszik, netán fizetésemelést szeretnénk.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Minden egyes másodperc, amit az új munkaerő keresésével, a tárgyalásokkal, a betanításával töltünk, és az új alkalmazottak folyamatos fejlesztése is a fő üzleti tevékenységből vesz el időt" - mondta  a legendás amerikai webáruház, a Zappos.com vezérigazgatója, Tony Hsieh a Business Insidernek. Épp ezért sok cég valószínűleg hajlandó átbeszélni a munkavállaló igényeit, semhogy szó nélkül elengedje. A cégek érdeke is egy erős, összetartó csapat, az pedig csak elégedett alkalmazottakal lehetséges.

Az elemzés egyébként kitér arra is, hogy különösen a húszas, harmincas években járó fiataloknak érdemes nyitott szemmel járniuk és új állásra pályázniuk, hogy mielőbb megtalálják a lehető legjobb állást. Ugyanis a legtöbbet a negyvenes éveikben fogják keresni egy amerikai tanulmány szerint. Ha a béreket nézzük, a nők 38-39 évesen vannak a csúcson - legalábbis a fizetésüket tekintve. A férfiak viszont 48 évesen keresik a legtöbb pénzt életük során.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
perfekt  |  2022.08.08 08:30
A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény s...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
vezetoi-coaching  |  2022.08.03 11:21
Akár külföldön, akár itthon, valami radikálisan mást keresel szenvedélyként, jövedelem-forrásként, m...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?