Extrém hobbikkal vezetik le a stresszt a világ leggazdagabb emberei

Extrém hobbikkal vezetik le a stresszt a világ leggazdagabb emberei

2017. február 8. 14:25

Korábban már írtunk arról, hogyan töltik a hétvégéket a világ legsikeresebb emberei, most pedig azt gyűjtöttük össze, hogy milyen hobbiknak hódolnak a szabadidejükben. Sokan hétköznapi módszerrel oldják a munkában felgyülemlett feszültséget, de van olyan is, aki késgyűjtő szenvedélyének hódol. Gondoltad volna, hogy Barack Obama extrém sporttal piheni ki az elnökség fáradalmait?

Van, aki sakkal lazít

A lázadó milliárdos, Richard Branson kedvenc időtöltése a sakk. Szerinte ez a legjobb játék a világon, mivel több sport nagyszerűségét egyesíti, a taktikát, a tervezést, bátorságot és a kockázatvállalást egyaránt magában hordozza. Ráadásként a játék közben mindig van lehetőség egy csésze tea elfogyasztására is. Bevallása szerint már több ezer játszmán van túl a milliárdos.

Obama, az extrémsportoló?

Barack Obama jelenleg a Brit Virgin-szigeteken piheni ki a 8 éves elnökség fáradalmait feleségével. Mivel Obamának elnöksége alatt nem jutott ideje arra, hogy a vizisportoknak is időt szenteljen, ezért most kapva kapott az alkalmon és az előbb említett Bransonnal kitesurfing versenybe kezdtek, amit az nyer meg, aki tovább tud a vízszint felett maradni. és hogy ki győzött? Nézd meg az alábbi videóban:

Vissza a természetbe

Van, aki inkább hagyományos hobbit választ magának, nincs ezzel másként Jack Dorsey sem. A Twitter társalapítójának kedvenc időtöltése a túrázás, ennek a hobbijának napi szinten hódol, így vezeti le a stresszt.

Előkerül a zsuga

A világ egyik leggazdagabb embere, Bill Gates igazi régi vágású szórakozást választ magának, ő ugyanis lelkes bridzsjátékos. Ez egyébként az agyat is igénybe veszi, nem csoda, hogy emellett teniszezni jár, és sok időt tolt a gyerekeivel is.

A művészlélek

Az egykori amerikai elnök, George W. Bush kedvenc elfoglaltsága a festés, igen termékeny művésznek mondható. Kedvenc témái a kutyák, több mint 50 ilyen képet festett már, sokszor tájképeket fest, de 30 világvezetőről is készített már portrét. Bush az elnöksége után kezdett a festészettel foglalkozni.

A zenész

A világ második leggazdagabb embere, Warren Buffet hangszert ragad, ha pihenésről van szó, ráadásul nem is akármit, a milliárdos ugyanis az ukulele mestere már évtizedek óta. A tudását egyébként nemcsak magának őrizgeti, gyakran lép fel jótékonysági koncerteken.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A gyűjtő

Magyarországon az egyik legnépszerűbb elfoglaltság volt a bélyeggyűjtés, a hollywoodi sztárok között is van, aki ilyen hobbiban éli ki magát. Tom Hanks kedvenc elfoglaltsága ugyanis, hogy régi írógépeket gyűjt, ezt a hobbit pedig már 1978 óta tartja, így valószínűleg már igen szép gyűjteménye lehet.

A cukrász

Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatója sütéssel üti el a szabadidejét, ez ugyanis tudományos alapokon nyugszik, nem véletlen, hogy a legjobb cukrászok gyakorlatilag vegyészek is egyben. A hobbinak köszönhetően egyébként a munkában is jobban teljesít, cukrászkodás közben jönnek meg a legjobb ötletei.

Ilyen sportról még nem hallottál

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak egy teljesen új sportot talált magának: a Segway-pólót, ami a lovaspóló kevésbé veszélyes változata. A lovaspólóhoz hasonlóan egy labdát kell eljuttatni az ellenfél kapujába, azonban nem lovon ülnek a játékosok, hanem egy két kerekű járművön állnak.

A késgyűjtő

Még annak idején édesanyja vezette be a kések világába Angelina Jolie-t, azóta is a fegyverek szerelmese a színésznő. Már nemcsak ő az egyetlen, aki rajong a késekért, fiát, Maddox-ot is megfertőzte hobbijával.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?