30 °C Budapest
Utálod az embereket? 10 meló, amit neked találtak ki

Utálod az embereket? 10 meló, amit neked találtak ki

2016. október 17. 14:15

Sokszor nehéz együtt dolgozni más emberekkel, rengeteg konfliktus adódhat, és gyakran kezelni kell kellemetlen munkahelyi helyzeteket is. Ennek ellenére az emberek többsége szeret közösségben dolgozni. A kisebb része viszont utálja a munkahelyi interakciókat, az egész közeget, sőt, az embereket is. Ha te is utóbbiak közé tartozol, akkor az alábbi listán megtalálhatod álmaid munkáját.

Tény, hogy sokszor nagyon nem egyszerű emberekkel együtt dolgozni, pláne, ha valaki olyan foglalkozást választ, ahol nem csak a kollégáival, de ügyfelekkel, vendégekkel, betegekkel, gyerekekkel, emberekkel foglalkozik. Ezek olyan munkák, amikhez muszáj, hogy a dolgozó szeresse embertársait, különben napi sok órában a poklok poklát éli meg.

Az Egyesült Államokban létezik egy olyan foglalkozási információs hálózat, ahol nullától százig lehet pontozni a különböző foglalkozásokat az alapján, hogy melyik munkakörökben mennyit kell más emberekkel érintkezni. Ezen a listán a legalacsonyabb pontszámmal rendelkező állásokat kimondottan azoknak ajánlják, akik nem szeretik az embereket, és inkább egyedül dolgoznának.

10. Órás

Javítja, tisztítja, beállítja az órákat, egész nap egyedül matathat az asztali lámpa fényénél. Persze ez csak akkor van így, ha nem tényleg csak a javítás a feladat, mert ha egyedül visz az órás egy vállalkozást, akkor bizony az ügyfelekkel is kell foglalkoznia.

9. Mezőgazdasági gépész

Az idő nagyrészét egyedül töltik a gépészek a földeken, traktoroznak, betakarítják a gabonát, és ha elromlik a gép, akkor megbütykölik. Persze egy mezőgazdaságban sok a feladat ezért a munkás is, de a gépésznek lehetősége van arra, hogy a munkaideje túlnyomó többségét egyedül töltse.

8. Matematikus

Kutatásokat végeznek, és a matematikai elvek megértésén, kidolgozásán munkálkodnak. Emellett adatokat elemeznek és matematikai módszerekkel segítenek megoldást találni valós problémákra. Számok, gondolkodás, magány és csönd - ez nyilván elég rendesen megosztja az embereket (csakúgy, mint a matematika), valakinek ez maga a mennyország, míg a többségnek inkább rémálom. Ezt a munkakört kicsit úgy lehet elképzelni, mint a Agymenők sorozat főszereplőinek munkáját (igaz, ők elméleti fizikusok, de nagyon hasonló a két foglalkozás munkamenete).

7. Közgazdász

Kutatásokat végeznek, jelentéseket készítenek, gazdasági problémákat oldanak meg, terveket fogalmaznak meg. Valójában elég összetett munka, és sokféle területre oszlik, tehát van lehetőség válogatni. Aki nem szereti az embereket, a számokat viszont igen, azoknak kimondottan ideális.

6. Fazekas

Régi kézműves foglalkozás, ahol az ember ugyan figyeli a vásárlók igényét is, de hatalmas szabadságot ad. Azzal viszont számolni kell, ha ezt valaki ezt a mesterséget egyszemélyes vállalkozóként űzi, akkor a vásárok alkalmával bizony találkoznia kell a vevőkkel.

5. Ipari munkás

Ez egy elég tág fogalom, de jelenleg ide soroljuk azokat a munkaköröket, ahol az emberek nem tudnak feladat közben beszélgetni. Vagy azért, mert hangos az adott tevékenység, vagy elszeparált helyen kell végezni, például festékszóróval dolgoznak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

4. Kézműves

Varrás, kötés, horgolás - minden, amit otthon egy szobában ülve is lehet végezni, és textil alapú kézműves termék lesz az eredménye. Viszont itt is ki kell emelni, hogy a piacot, a vásárlókat és a kereskedőket valahogy meg kell találni.

3. Költő, szövegíró, kreatív író

Ez lehet a matematikus humán megfelelője. Szavak, és fogalmazás egész nap, és senkihez se kell hozzászólni alkotás közben. De nyilván itt is van egy megrendelő, kiadó, vagy egy főnök, akivel időnként egyeztetni kell. 

2. Őstermelő

Az őstermelők főként kisebb családi gazdaságokban dolgoznak. Állattenyésztéssel és/vagy növény/termesztéssel foglalkoznak, és nagyon sok időt tölthetnek egyedül a földeken és az állatokkal.

1. Vadász

A vadászok töltik talán a legtöbb időt a szabadban, a természetben, csöndben, és sokszor vannak egyedül.

(via BI)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?