27 °C Budapest

Akár betegek is lehetünk, ha ezt nem tesszük meg a munkahelyen

2016. február 29. 20:30

Az iroda és az íróasztal takarítása soha nem volt népszerű a munkatársak körében. Az még elmegy, hogy rendben tartjuk az íróasztalt, de valljuk be, azt is leginkább azért tesszük, hogy az aktuális papírhalmok között tudjuk, mit hol keressünk. Ugyanakkor arra csak kevesen gondolnak, hogy a rendetlenség és a kosz akár az egészség rovására is mehet.

Sokan nem szeretnek takarítani a munkahelyen, pedig amellett, hogy tiszta környezetben hatékonyabban tudunk dolgozni, a rendetlenség és a kosz akár az egészség rovására is mehet.

Így tartsuk rendben az irodát:

Nem sokan tudják, hogy már azzal sokat tehetünk a mindennapi munkakomfortért, ha rendszerezzük a mappáinkat. Az úgynevezett papírkezelés a lelke mindennek. Dobjunk ki, semmisítsünk meg mindent, ami nem kell.

A tudósok szerint már három vagy annál is több kép és tárgy már komolyan el tudja vonni figyelmünket a munkáról. Limitáljuk az íróasztalon a személyes tárgyakat is, hiszen a tiszta irodai környezet fenntartásához az asztalunkon tartott személyes tárgyaink felett is ellenőrzést kell tartanunk. Hajítsuk ki a sokadik emlékeztetőt ugyanarról az eseményről, tegyük el az ötödik kabalafigurát. Lehet, hogy sokaknak először hiányozni fog, de később sokkal komfortosabban érezzük majd magunkat. A személyes dolgoknak az otthonunkban van a legjobb helye.

Az irodai takarítás napi rutinjához hozzátartozik a polcok és a rajtuk lévő könyvek takarítása, portalanítása is. Adott szakmától és iparágtól függően ezek a könyvek viszonylag gyorsan elavulttá válhatnak. Amennyiben már nem aktuális, nem találunk benne újdonságot, akkor haszontalan számunkra, és már csak a helyet foglalja, a port gyűjti a munkahelyen. Selejtezzük le, adjuk oda valaki olyannak, aki még hasznát veheti. Ha nincs ilyen, mehet az összes egyből a szelektív gyűjtőbe.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ételek tárolására szolgáló műanyag dobozok, vagy éppen a gyorséttermek dobozai könnyen fel tudnak szaporodni az irodai teakonyhában sőt, még az asztalunkon is. Az eldobható dobozokban nagyon hamar elszaporodnak a baktériumok, kellemetlen szagokat okozva, és még az egészségünkre is káros hatással lehetnek. Egy kutatás eredménye szerint egy átlagos, munkahelyi íróasztal csaknem 400-szor több baktériumot tartalmaz, mint egy WC-ülőke. Éppen ezért érdemes lehet időnként a klaviatúrát is alaposan áttörölni.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.27 08:03
Katalin Laczkó postjában találtam ezt a 3 éleseszüen azonosított szimptómát, aminél érdemes gondolko...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM