3 °C Budapest
Akár betegek is lehetünk, ha ezt nem tesszük meg a munkahelyen

Akár betegek is lehetünk, ha ezt nem tesszük meg a munkahelyen

2016. február 29. 20:30

Az iroda és az íróasztal takarítása soha nem volt népszerű a munkatársak körében. Az még elmegy, hogy rendben tartjuk az íróasztalt, de valljuk be, azt is leginkább azért tesszük, hogy az aktuális papírhalmok között tudjuk, mit hol keressünk. Ugyanakkor arra csak kevesen gondolnak, hogy a rendetlenség és a kosz akár az egészség rovására is mehet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Sokan nem szeretnek takarítani a munkahelyen, pedig amellett, hogy tiszta környezetben hatékonyabban tudunk dolgozni, a rendetlenség és a kosz akár az egészség rovására is mehet.

Így tartsuk rendben az irodát:

Nem sokan tudják, hogy már azzal sokat tehetünk a mindennapi munkakomfortért, ha rendszerezzük a mappáinkat. Az úgynevezett papírkezelés a lelke mindennek. Dobjunk ki, semmisítsünk meg mindent, ami nem kell.

A tudósok szerint már három vagy annál is több kép és tárgy már komolyan el tudja vonni figyelmünket a munkáról. Limitáljuk az íróasztalon a személyes tárgyakat is, hiszen a tiszta irodai környezet fenntartásához az asztalunkon tartott személyes tárgyaink felett is ellenőrzést kell tartanunk. Hajítsuk ki a sokadik emlékeztetőt ugyanarról az eseményről, tegyük el az ötödik kabalafigurát. Lehet, hogy sokaknak először hiányozni fog, de később sokkal komfortosabban érezzük majd magunkat. A személyes dolgoknak az otthonunkban van a legjobb helye.

Az irodai takarítás napi rutinjához hozzátartozik a polcok és a rajtuk lévő könyvek takarítása, portalanítása is. Adott szakmától és iparágtól függően ezek a könyvek viszonylag gyorsan elavulttá válhatnak. Amennyiben már nem aktuális, nem találunk benne újdonságot, akkor haszontalan számunkra, és már csak a helyet foglalja, a port gyűjti a munkahelyen. Selejtezzük le, adjuk oda valaki olyannak, aki még hasznát veheti. Ha nincs ilyen, mehet az összes egyből a szelektív gyűjtőbe.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az ételek tárolására szolgáló műanyag dobozok, vagy éppen a gyorséttermek dobozai könnyen fel tudnak szaporodni az irodai teakonyhában sőt, még az asztalunkon is. Az eldobható dobozokban nagyon hamar elszaporodnak a baktériumok, kellemetlen szagokat okozva, és még az egészségünkre is káros hatással lehetnek. Egy kutatás eredménye szerint egy átlagos, munkahelyi íróasztal csaknem 400-szor több baktériumot tartalmaz, mint egy WC-ülőke. Éppen ezért érdemes lehet időnként a klaviatúrát is alaposan áttörölni.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
hrbonbon  |  2021.12.06 00:33
Az ÉRTÉKADÁS TÖRVÉNYE a vezetést mások szolgálataként határozza meg. A jó vezető arra fókuszál, hog...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?