7 °C Budapest

Zsúfolásig megtelt a kis kocsi ajándékokkal, a legszegénybbek kapják

2014. december 25. 13:00

A magyar gyerekek csaknem fele él létminimum alatt; 730 ezren nőnek fel szegénységben. Sokan közülük még életükben nem kaptak ajándékot, nem láttak karácsonyfát. A Polgár Alapítvány három éve segít többek között számos ilyen családon, idén Olaszliszkán a helyi és környékbeli gyerekeket ajándékozzák meg.

Idén a Pénzcentrum is csatlakozott a Polgár Alapítvány ajándékgyűjtő akciójához. Használt, megunt, vagy akár új játékokat vártunk, hogy azokat eljuttassuk az alapítványhoz, akik továbbították a karácsonyi csomagokat nehéz sorsú gyerekeknek.

Egy autónyi játékot gyűjtöttünk össze kollégáinkkal:

A játékok utána szortírozás alá kerültek: lányos és fiú, plüss állat, vagy könyv, társas. Minden csomagba került egy-egy ezekből, és még egy nagy meglepetés, valamiféle különlegesség, ritkaság, ami értékesebb a többinél.

Fotó: Polgár Alapítvány
Fotó: Polgár Alapítvány

Miután a csomagok elkészültek, az alapítvány munkatársai nekivágtak az országnak, és a különösen szegény területeken egy nagy ünnepség keretében szétosztják a csomagokat. A gyerekek húznak, és az így nekik jutó csomagot megkapják.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: Polgár Alapítvány

December 20-án Olaszliszkára mentek az alapítvány munkatársai, ott körülbelül 300 gyerek várta őket, a környező falvakból is sokan érkeztek az ünnepségre. Olaszliszka község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Sárospataki Kistérségben a Bodrog folyó jobb partja és a 37-es számú főútvonal között fekszik, a legszegényebb települések egyike.

Az alapítvány a gyerekek ajándékozása mellett sok esetben élelmiszerrel segíti ilyenkor a rászoruló családokat, és néha az idősebb gyerekeknek is jut egy-két felnőttesebb csomag. A Polgár Alapítvány egyébként egész évben a hátrányos helyzetű, kiemelten cigány közösségek és egyének helyzetének javításán fáradozik.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm