10 °C Budapest
Zsúfolásig megtelt a kis kocsi ajándékokkal, a legszegénybbek kapják

Zsúfolásig megtelt a kis kocsi ajándékokkal, a legszegénybbek kapják

2014. december 25. 13:00

A magyar gyerekek csaknem fele él létminimum alatt; 730 ezren nőnek fel szegénységben. Sokan közülük még életükben nem kaptak ajándékot, nem láttak karácsonyfát. A Polgár Alapítvány három éve segít többek között számos ilyen családon, idén Olaszliszkán a helyi és környékbeli gyerekeket ajándékozzák meg.

Idén a Pénzcentrum is csatlakozott a Polgár Alapítvány ajándékgyűjtő akciójához. Használt, megunt, vagy akár új játékokat vártunk, hogy azokat eljuttassuk az alapítványhoz, akik továbbították a karácsonyi csomagokat nehéz sorsú gyerekeknek.

Egy autónyi játékot gyűjtöttünk össze kollégáinkkal:

A játékok utána szortírozás alá kerültek: lányos és fiú, plüss állat, vagy könyv, társas. Minden csomagba került egy-egy ezekből, és még egy nagy meglepetés, valamiféle különlegesség, ritkaság, ami értékesebb a többinél.

Fotó: Polgár Alapítvány
Fotó: Polgár Alapítvány

Miután a csomagok elkészültek, az alapítvány munkatársai nekivágtak az országnak, és a különösen szegény területeken egy nagy ünnepség keretében szétosztják a csomagokat. A gyerekek húznak, és az így nekik jutó csomagot megkapják.

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: Polgár Alapítvány

December 20-án Olaszliszkára mentek az alapítvány munkatársai, ott körülbelül 300 gyerek várta őket, a környező falvakból is sokan érkeztek az ünnepségre. Olaszliszka község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Sárospataki Kistérségben a Bodrog folyó jobb partja és a 37-es számú főútvonal között fekszik, a legszegényebb települések egyike.

Az alapítvány a gyerekek ajándékozása mellett sok esetben élelmiszerrel segíti ilyenkor a rászoruló családokat, és néha az idősebb gyerekeknek is jut egy-két felnőttesebb csomag. A Polgár Alapítvány egyébként egész évben a hátrányos helyzetű, kiemelten cigány közösségek és egyének helyzetének javításán fáradozik.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?