Vége az ételosztásnak a Blahán: hova mehetnek az éhezők?

Pénzcentrum
2013. október 29. 16:01

A Blaha Lujza tér felújítása miatt néhány hónapra a Teleki László térre költözik át a nyilvános ételosztás. A kérdés csak az, később hova mehetnek az éhezők?

Október 29-től a Teleki László térre költözik át a nyilvános ételosztás - olvasható az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány legfrissebb tájékoztatójában. A VIII. kerületi önkormányzat döntése szerint azonban csak átmeneti jelleggel (egyelőre 2014. január 15-ig) használható a Teleki tér Dobozi utca felőli területe ételosztás céljára, mely továbbra is hétfőtől péntekig, a megszokott időben, déli 12 órakor kezdődik majd.

A költözésre az alapítvány tájékoztatása szerint azért van szükség, mivel október 29-én a Corvin melletti kisutcában (Márkus Emília utca) átalakítási munkálatok kezdődnek. Bár pontos információink nincsenek a fejlesztésről, de elképzlehető, hogy ezzel megkezdődik Budapest egyik legforgalmasabb csomópontjának várva várt felújítása. Mint ismert, a tér rendezését a válság ellenére is évek óta tervezik. Korábban a Portfolio.hu hozta nyilvánosságra a Fővárosi Tervtanács által elfogadott terveket. A kérdés már csak az, később hol kapnak majd helyet az éhezők.


Nagyobb térképre váltás

A tér rendezésének rövid története

Az Ablon (az Ablon volt a fejlesztője a lebontott Sajtószékház helyén létesült Europeum beruházásnak - a szerk.) projektcégének, a Duna Office Center Kft.-nek a megbízásából készült még 2011. áprilisában egy elvi engedélyezési terv a Blaha Lujza tér felújítására, amit azonban a Fővárosi Tervtanács nem támogatott (a hírek szerint magának az Ablonnnak sem tetszett - a szerk.). Éppen ezért új tervezőket kerestek; az új csapat sikeres volt, hiszen 2012. áprilisában a Fővárosi Tervtanács támogatta az új koncepciót.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Fővárosi Tervtanács által elfogadott terv (Forrás: Portfolio.hu)

A rendelkezésre álló információk szerint a terv jelenleg több ütemet is tartalmaz. Az I. ütemet az Ablon finanszírozná, a II. ütem pedig fővárosi (a tér telkei ugyanis nem kerületi, hanem fővárosi tulajdonban állnak - a szerk.) forrásból valósulna meg, ez a két ütem pedig ideális esetben együtt épülne meg.

A Fővárosi Tervtanács által elfogadott terv (Forrás: Portfolio.hu)

A fejlesztés azonban szélesebb körű, hiszen létezik III. és IV. ütem is, ezek megvalósulása azonban nagyban függ a BKK-s közlekedési fejlesztésektől. Ilyen a Rákóczi út - Kossuth Lajos utca tervezett alakítása, valamint a későbbi villamosközlekedés esetleges megjelenése a téren. Az elfogadott terv állítólag már most is úgy van kialakítva, hogy kezelni tudjon bármely forgalmi, közlekedési változást is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?