17 °C Budapest

Vége az ételosztásnak a Blahán: hova mehetnek az éhezők?

Pénzcentrum
2013. október 29. 16:01

A Blaha Lujza tér felújítása miatt néhány hónapra a Teleki László térre költözik át a nyilvános ételosztás. A kérdés csak az, később hova mehetnek az éhezők?

Október 29-től a Teleki László térre költözik át a nyilvános ételosztás - olvasható az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány legfrissebb tájékoztatójában. A VIII. kerületi önkormányzat döntése szerint azonban csak átmeneti jelleggel (egyelőre 2014. január 15-ig) használható a Teleki tér Dobozi utca felőli területe ételosztás céljára, mely továbbra is hétfőtől péntekig, a megszokott időben, déli 12 órakor kezdődik majd.

A költözésre az alapítvány tájékoztatása szerint azért van szükség, mivel október 29-én a Corvin melletti kisutcában (Márkus Emília utca) átalakítási munkálatok kezdődnek. Bár pontos információink nincsenek a fejlesztésről, de elképzlehető, hogy ezzel megkezdődik Budapest egyik legforgalmasabb csomópontjának várva várt felújítása. Mint ismert, a tér rendezését a válság ellenére is évek óta tervezik. Korábban a Portfolio.hu hozta nyilvánosságra a Fővárosi Tervtanács által elfogadott terveket. A kérdés már csak az, később hol kapnak majd helyet az éhezők.


Nagyobb térképre váltás

A tér rendezésének rövid története

Az Ablon (az Ablon volt a fejlesztője a lebontott Sajtószékház helyén létesült Europeum beruházásnak - a szerk.) projektcégének, a Duna Office Center Kft.-nek a megbízásából készült még 2011. áprilisában egy elvi engedélyezési terv a Blaha Lujza tér felújítására, amit azonban a Fővárosi Tervtanács nem támogatott (a hírek szerint magának az Ablonnnak sem tetszett - a szerk.). Éppen ezért új tervezőket kerestek; az új csapat sikeres volt, hiszen 2012. áprilisában a Fővárosi Tervtanács támogatta az új koncepciót.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Fővárosi Tervtanács által elfogadott terv (Forrás: Portfolio.hu)

A rendelkezésre álló információk szerint a terv jelenleg több ütemet is tartalmaz. Az I. ütemet az Ablon finanszírozná, a II. ütem pedig fővárosi (a tér telkei ugyanis nem kerületi, hanem fővárosi tulajdonban állnak - a szerk.) forrásból valósulna meg, ez a két ütem pedig ideális esetben együtt épülne meg.

A Fővárosi Tervtanács által elfogadott terv (Forrás: Portfolio.hu)

A fejlesztés azonban szélesebb körű, hiszen létezik III. és IV. ütem is, ezek megvalósulása azonban nagyban függ a BKK-s közlekedési fejlesztésektől. Ilyen a Rákóczi út - Kossuth Lajos utca tervezett alakítása, valamint a későbbi villamosközlekedés esetleges megjelenése a téren. Az elfogadott terv állítólag már most is úgy van kialakítva, hogy kezelni tudjon bármely forgalmi, közlekedési változást is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?