Utolsó figyelmeztetés: éjfélig valld be, és fizesd meg az adódat!

Pénzcentrum
2013. május 21. 17:01

Ma éjfélig kell postára adni a személyi jövedelemadó bevallásokat, és eddig az időpontig meg is kell fizetni az adót - hívta fel ismételten a figyelmet közleményben az adóhatóság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összesen négy és félmillió szja-bevallást vár. Múlt csütörtökig nagyjából az adózók fele teljesítette a kötelezettségét, így idén is milliók hagyták az utolsó pillanatra ezt a feladatot. Tavaly 650 ezren a határidő után nyújtották be a bevallásukat.

A NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) pár kattintással letölthető a bevallás, és a kitöltéséhez segítséget nyújtó keretprogram. (Bal oldalon felül, narancssárga gomb SZJA felirattal.) A honlapon középen, a "Fontos" menüpont alatt megtalálhatóak a címek, ahová a kitöltött bevallást el kell küldeni, és a számlaszámok, ahová a fizetendő adót kell átutalni. Nagyon fontos: mindenhol ÍRD ALÁ a bevallást!

A nyomtatvány kitöltéséhez ITT TALÁLSZ segítséget: Adóbevallás az utolsó pillanatban? Erre nagyon figyelj!

Akinek további személyes segítségre van szüksége, hívja a 06-40-42-42-42 zöld számot, ahol a NAV munkatársai a mai napon 20 óráig adnak választ a bevallás kitöltésével kapcsolatban felmerült kérdésekre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A személyi jövedelemadót a 10032000-06056353, az egészségügyi hozzájárulást a 10032000-06056212 számlaszámra kell befizetni vagy átutalni. Átutalás esetén a közlemények rovatban fel kell tüntetni az adózó adószámát vagy adóazonosító jelét. Postai befizetéshez csekket a NAV ügyfélszolgálatain lehet kérni.

A várható forgalomnövekedés miatt a Magyar Posta rendkívüli ügyfélfogadási idővel tart nyitva több postahelyen. Például kedden Budapesten a Nyugati és a Keleti pályaudvarnál, illetve a Fogarasi úti Tescoban lévő posta éjfélig tart nyitva. Minden megyeszékhelyen legalább egy posta nyitva lesz este 20 óráig. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy az adóbevallások leadásának utolsó napján átlagosan 10-15 százalékos forgalomnövekedés lehet számítani.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?