21 °C Budapest

Alig 15 éves a fosztogató győri fémtolvaj

Pénzcentrum
2013. március 23. 11:03

Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság azt a két helyi fiatalt, akit félszáznál több fémlopással gyanúsítanak a rendőrök - közölte pénteken a megyei főkapitányság.

Kálmán Gabriella közlése szerint épp egy pince ablakrácsát feszegette a 15 és a 20 éves fiú, amikor egy lakó jelzése alapján a rendőrök tetten érték, majd néhány utcával távolabb elfogták őket. Kihallgatásuk során mindketten részletes beismerő vallomást tettek; ekkor derült ki, hogy bűnlajstromukon 57 lopás szerepel.

Hozzátette: a fiúk a pincék mellett a lépcsőházakat is előszeretettel fosztogatták, ajtókról réz névtáblát éppúgy leszereltek, mint lépcsőkorlátot. Korábbi zsákmányaik egy része fémfelvásárló telepekről elő is került. Előzetes letartóztatásuk mellett lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást velük szemben a Győri Rendőrkapitányság.

Súlyos büntetésre számíthatnak a fémtolvajok is

Szigorítaná a Fidesz a büntető törvénykönyvet (Btk.) annak érdekében, hogy a jövőben súlyosabban lehessen büntetni az emberek széles körét sújtó katasztrófahelyzet vagy természeti csapás helyszínén elkövetett lopásokat - közölte a kormánypárt kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

KATTINTS! "Lecsaptak a hókatasztrófa vámszedői"

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A javaslatot Kocsis Máté azzal indokolta, hogy az ország északkeleti részén, ahol a múlt hétvége rendkívüli időjárása komoly áramellátási gondokat okozott, kábeltolvajok nehezítették az áramszolgáltatás helyreállítását. Az indítvány nyomán a jövőben az eddigi kettő helyett alapesetben három évig terjedő szabadságvesztéssel lehetne büntetni az ilyen lopások elkövetőit.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?