12 °C Budapest

Átvert a munkáltatód? Ide fordulhatsz ingyenes jogi segítségért

Pénzcentrum
2012. június 18. 16:31

Az Új Széchenyi Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Programban július elsején elindul a Jogpont+ munkavállalói és munkaadói ingyenes jogsegélyszolgálat - jelentették be a projektet megvalósító munkaadói és munkavállaló szervezetek hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Európai Unió több mint egymilliárd forintos támogatásával finanszírozott kétéves projekt a LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok, valamint a KISOSZ, az OKISZ, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség és az IPOSZ partnerségében valósul meg további három év fenntartási kötelezettséggel.

Gaskó István, a LIGA elnöke kiemelte: a Jogpont+ programban Magyarországon valamennyi állampolgár - az országban százötven helyszínen - ingyen vehet igénybe minőségi jogi szolgáltatást a munkajog, a társadalombiztosítás, a társasági- és cégjog, a közigazgatás, a pénzügyi- és adójog, a családjog területén személyesen vagy telefonos ügyfélszolgálatokon, valamint postai úton, és megteremtették az elektronikus kapcsolatot is.

Vadász György, az OKISZ ügyvezető elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte: a korábban is konzorciumi keretek között működtetetett Jogpont-szolgáltatás keretében három év alatt ötvenezer érdeklődő kapott jogi segítséget, és arra készülnek, hogy a most induló projektben a jogi tanácsadás mellett a vállalkozásoknak információt nyújtsanak az európai uniós fejlesztési források elérhetőségéről is.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az új munka törvénykönyve életbelépésével nagyobb jelentőséget kap a két fél között létrejött szerződés, és aláírás előtt érdemes felkeresni a Jogpont+ irodákat.

Urbán Júlia, az IPOSZ alelnöke arra számít, hogy a Jogpont+ irodákat felkereső nehéz helyzetben lévő vállalkozók olyan információkat kapnak majd, amely hozzájárul vállalkozásaik sikeressé tételéhez.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Antalffy Gábor, a KISOSZ ügyvezető elnöke szerint az új Munka törvénykönyve életbelépésével jelentős ügyfélköre lesz a jogsegélyszolgálatnak. Kiemelte: a korábban működtetett Jogpont-irodák munkája erőteljesen megelőző jellegű volt, és ezzel elkerülhetővé váltak vitás ügyek a munkaadók és munkavállalók között.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
perfekt  |  2021.10.14 16:27
A Magyar Közlöny 135. számában jelent meg júliusban a Kormány 429/2021. (VII. 16.) Korm. rendelete a...
hrdoktor  |  2021.10.11 08:39
Összegyűjtöttük a legjellemzőbb nőket érintő fertőzések tüneteit és kezelési módjait. [...] Bőveb...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20