4 °C Budapest

Átvert a munkáltatód? Ide fordulhatsz ingyenes jogi segítségért

Pénzcentrum
2012. június 18. 16:31

Az Új Széchenyi Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Programban július elsején elindul a Jogpont+ munkavállalói és munkaadói ingyenes jogsegélyszolgálat - jelentették be a projektet megvalósító munkaadói és munkavállaló szervezetek hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az Európai Unió több mint egymilliárd forintos támogatásával finanszírozott kétéves projekt a LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok, valamint a KISOSZ, az OKISZ, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség és az IPOSZ partnerségében valósul meg további három év fenntartási kötelezettséggel.

Gaskó István, a LIGA elnöke kiemelte: a Jogpont+ programban Magyarországon valamennyi állampolgár - az országban százötven helyszínen - ingyen vehet igénybe minőségi jogi szolgáltatást a munkajog, a társadalombiztosítás, a társasági- és cégjog, a közigazgatás, a pénzügyi- és adójog, a családjog területén személyesen vagy telefonos ügyfélszolgálatokon, valamint postai úton, és megteremtették az elektronikus kapcsolatot is.

Vadász György, az OKISZ ügyvezető elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte: a korábban is konzorciumi keretek között működtetetett Jogpont-szolgáltatás keretében három év alatt ötvenezer érdeklődő kapott jogi segítséget, és arra készülnek, hogy a most induló projektben a jogi tanácsadás mellett a vállalkozásoknak információt nyújtsanak az európai uniós fejlesztési források elérhetőségéről is.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az új munka törvénykönyve életbelépésével nagyobb jelentőséget kap a két fél között létrejött szerződés, és aláírás előtt érdemes felkeresni a Jogpont+ irodákat.

Urbán Júlia, az IPOSZ alelnöke arra számít, hogy a Jogpont+ irodákat felkereső nehéz helyzetben lévő vállalkozók olyan információkat kapnak majd, amely hozzájárul vállalkozásaik sikeressé tételéhez.

Antalffy Gábor, a KISOSZ ügyvezető elnöke szerint az új Munka törvénykönyve életbelépésével jelentős ügyfélköre lesz a jogsegélyszolgálatnak. Kiemelte: a korábban működtetett Jogpont-irodák munkája erőteljesen megelőző jellegű volt, és ezzel elkerülhetővé váltak vitás ügyek a munkaadók és munkavállalók között.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.11.30 10:44
Az Országgyűlés a 2022. november 22-ig ülésnapján elfogadta az egyes adótörvények módosításáról szól...
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
hrdoktor  |  2022.11.28 06:42
Kimerült, kedvetlen, feszült, olykor felkelni sincs kedve? Csökkenő lelkesedéssel, egyre gépiesebben...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58