2 °C Budapest

Bedőlt a magyar celeb étterme - milliókat bukott

Pénzcentrum
2012. június 3. 12:28

Egy év alatt beletört a bicskája a vendéglátó-ipari vállalkozásba VV Lacinak: bezárta a tavaly nyár óta Komáromban üzemeltetett Club Lazarust. Az üzleten 8 millió forintot bukott - írta a Blikk. VV Laci A Cetelem Körkép 2012 című tanulmány szerint a magyar családok mindössze 6 százaléka teheti meg, hogy havonta elmenjen étterembe.

Egy év alatt beletört a bicskája a vendéglátó-ipari vállalkozásba VV Lacinak: bezárta a tavaly nyár óta Komáromban üzemeltetett Club Lazarust. Az üzleten 8 millió forintot bukott - írta a Blikk.

Nem volt elég a jövedelmező a vállalkozás működtetéséhez a Való Világban megszerzett ismertség VV Lacinak ahhoz, hogy sikeresen tudja működtetni a hét közben étteremként, hétvégén pedig szórakozóhelyként, pubként üzemeltetett vendéglátóhelyét. Nem jött be az a számítása sem, hogy Szlovákiából tömegesen átruccantak volna a vendégek egy-két finom fogásra.

- Soha többé nem vágok bele a vendéglátásba, ez egyszerűen nem nekem való. Magyarországon nincs pénzük az embereknek ilyesmire; a fővárosban még talán, de vidéken halálra ítélt egy étterem. Egy ideig próbálkoztam, de eljött az a pont, amikor be kellett látnom, hogy ha tovább csinálom, csak még nagyobbat bukom, úgyhogy inkább visszaadtam a tulajdonosának a helyet. Persze így is nyolcmillió forintom bánja, amit most próbálok törleszteni - mondta a Blikknek Laci.

Laci a tavalyi Sziget Fesztiválon is nagyot bukott: nyereség helyett hatmillió forint volt a vesztesége az üzleten. Mivel ismertsége miatt a szakmájában, biztonsági tisztként nem tud dolgozni, kénytelen külföldön - Svájcban, Ausztriában és a többi környező országban munkát vállalni.

Elmaradnak a vendégek

VV Lacinak nincs igazán miért csodálkoznia azon, hogy elmaradnak a vendégek új étterméből: mondhatjuk, hogy talán a lehető legrosszabb időpontban nyitotta meg a vendéglátóhelyet. Egy friss felmérés szerint Magyarország fogyasztói ugyanis úgy érzik, helyzetük romlott az előző évhez képest. A hazai fogyasztók nemcsak jelenlegi helyzetüket látják kilátástalannak: úgy érzik, anyagiak tekintetében az elmúlt 10 év sem hozott előrelépést.

A Cetelem Körkép 2012 című tanulmány szerint a bizonytalan körülmények összességében óvatosságra sarkallják a családokat. A bevételek folyamatos csökkenésére a kiadások, a fogyasztás visszafogásával reagálnak: Európában és Magyarországon is leginkább a ruházkodáson, szórakozásra vagy utazásra, illetve az élelmiszer vásárlásra fordított összegeken spórolnak a fogyasztók.

A körkép szerint míg a felmérésben részt vevő 12 európai ország átlagában a családok harmada havonta jár étterembe, a magyarok 6 százaléka teheti/teszi meg mindezt - hasonló a különbség aránya a kultúra, szórakozás területén is. A családok spórolnak az utazáson, nyaraláson, de növekszik a használt termékek vásárlásának, az otthoni barkácsolásnak, újrahasznosításnak aránya is.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?