12 °C Budapest

Legális sportfogadás magyar módra

Pénzcentrum
2012. március 27. 08:32

A Szerencsejáték Zrt. júniusban elindítja saját internetes fogadóirodáját - írja a Népszabadság a társaság honlapjára felkerült pályázati kiírásra hivatkozva.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Szerencsejáték Zrt. már a foci-Eb előtt elindítaná a fogadási rendszert. A cég illetékesei legalábbis a pályázat szövegében úgy fogalmaznak, hogy "várhatóan júniusban" lépnek piacra. A lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadal pedig június 8-án, a lengyel-görög mérkőzéssel veszi kezdetét.

A kiírásból sok konkrétum is kiolvasható: A tender már nem is a fogadási oldal létrehozásáról, hanem annak teljes marketingfeladatainak kidolgozásáról és ellátásáról szól - ami igen komoly összegű megrendelést jelent majd a későbbi nyertesnek.

A 200 milliós pályázatért cserébe ugyanakkor konkrét elvárásai is vannak az állami szerencsejáték-szervezőnek. Akkor tekintik sikeresnek a reklámhadjáratot, ha az Szrt. jelenlegi 15 ezres aktív, azaz havonta legalább egyszer játszó fogadói ügyfélállománya ötvenezerre bővül az év végéig.

Az oldal kialakításának és hat évre szóló működtetésének szerződését egyébként az elmúlt év végén írták alá az olasz Lottomatica-csoporthoz tartozó Gtech-G2 szolgáltatóval. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az oldal létrehozása nettó 528 millió forintba kerül, s várhatóan három év alatt térül meg.

Illegalitásban maradtak a külföldi oldalak a Rogán-törvény ellenére

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az év eleje óta a külföldi játékszervező vállalkozások a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) együttműködve akár szabályos keretek között is nyújthatnának szolgáltatást Magyarországon. Ám úgy tűnik, a törvénymódosítások nem voltak a cégek kedvére valók, s valószínűleg ezután sem törik majd magukat azért, hogy legalizálják itteni tevékenységüket.

A lobbi ellenére ugyanis az Országgyűlés végül a 20 százalékos, forgalomalapú adózást fogadta el. A törvénynek azonban mégsem ez volt a legtöbbet bírált eleme, hanem az, hogy a sportfogadásokat teljes egészében érintetlenül hagyta a piaci liberalizáció. A szolgáltatók ugyanis csak a lóversenyfogadások és online kártyajátékok esetében működhetnek törvényesen, sportfogadásokat ezután sem kínálhatnak szabályosan. Így a Szerencsejáték Zrt. fogadási oldalának akkor sem tudnának törvényes konkurenciát teremteni, ha akarnának.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.10.27 10:25
A hatályos Szja törvény szerint az az egyéni vállalkozó, aki a vállalkozói szja szerint adózza a jöv...
laskainelli  |  2021.10.26 14:32
Veled is előfordult már, hogy a társad nem tartotta be az ígéretét, vagy nem osztott meg veled egy f...
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00