3 °C Budapest

Legális sportfogadás magyar módra

Pénzcentrum
2012. március 27. 08:32

A Szerencsejáték Zrt. júniusban elindítja saját internetes fogadóirodáját - írja a Népszabadság a társaság honlapjára felkerült pályázati kiírásra hivatkozva.

A Szerencsejáték Zrt. már a foci-Eb előtt elindítaná a fogadási rendszert. A cég illetékesei legalábbis a pályázat szövegében úgy fogalmaznak, hogy "várhatóan júniusban" lépnek piacra. A lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadal pedig június 8-án, a lengyel-görög mérkőzéssel veszi kezdetét.

A kiírásból sok konkrétum is kiolvasható: A tender már nem is a fogadási oldal létrehozásáról, hanem annak teljes marketingfeladatainak kidolgozásáról és ellátásáról szól - ami igen komoly összegű megrendelést jelent majd a későbbi nyertesnek.

A 200 milliós pályázatért cserébe ugyanakkor konkrét elvárásai is vannak az állami szerencsejáték-szervezőnek. Akkor tekintik sikeresnek a reklámhadjáratot, ha az Szrt. jelenlegi 15 ezres aktív, azaz havonta legalább egyszer játszó fogadói ügyfélállománya ötvenezerre bővül az év végéig.

Az oldal kialakításának és hat évre szóló működtetésének szerződését egyébként az elmúlt év végén írták alá az olasz Lottomatica-csoporthoz tartozó Gtech-G2 szolgáltatóval. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az oldal létrehozása nettó 528 millió forintba kerül, s várhatóan három év alatt térül meg.

Illegalitásban maradtak a külföldi oldalak a Rogán-törvény ellenére

Az év eleje óta a külföldi játékszervező vállalkozások a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) együttműködve akár szabályos keretek között is nyújthatnának szolgáltatást Magyarországon. Ám úgy tűnik, a törvénymódosítások nem voltak a cégek kedvére valók, s valószínűleg ezután sem törik majd magukat azért, hogy legalizálják itteni tevékenységüket.

A lobbi ellenére ugyanis az Országgyűlés végül a 20 százalékos, forgalomalapú adózást fogadta el. A törvénynek azonban mégsem ez volt a legtöbbet bírált eleme, hanem az, hogy a sportfogadásokat teljes egészében érintetlenül hagyta a piaci liberalizáció. A szolgáltatók ugyanis csak a lóversenyfogadások és online kártyajátékok esetében működhetnek törvényesen, sportfogadásokat ezután sem kínálhatnak szabályosan. Így a Szerencsejáték Zrt. fogadási oldalának akkor sem tudnának törvényes konkurenciát teremteni, ha akarnának.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?