Hamarosan eléri a 300 ezret a kibocsátott SZÉP Kártyák száma

Pénzcentrum
2012. március 13. 18:45

Heteken belül eléri a háromszázezret a kibocsátott SZÉP Kártyák száma. A K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank legfrissebb, március eleji adatközlése szerint több mint 270 ezer munkavállalónak van már elektronikus utalványkártyája.

A béren kívüli juttatásban részesülő munkavállalók több mint a fele 53,5 százaléka kapja a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) által forgalmazott étkezési utalványt, míg SZÉP Kártyára az alkalmazásban állók 48 százalékának utalnak. A kibocsátó pénzintézetek és a NÜSZ Kft. közös kutatása szerint jelenleg a munkavállalók 43 százaléka részesül valamilyen béren kívüli juttatásban - a harmadik legnépszerűbb elem az utazási támogatás, amelyet a cafeteriában részesülő dolgozók ötöde kap. Tíz százalék egészségpénztári támogatásban részesül. A béren kívüli juttatásban részesülő válaszadók 7,5 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Erzsébet-utalványt, SZÉP Kártyát és utazási támogatást is kap, míg további 27 százalékuknak jár az Erzsébet-utalvány mellett a kártyára is juttatás.

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft., valamint a kártyakibocsájtó pénzintézetek (K&H, MKB, OTP) megbízásából készült kutatásból kiderül: a SZÉP Kártya a 40 évnél fiatalabbak, az Erzsébet-utalvány pedig a nők körében népszerűbb. A kisebb településeken lakók inkább az utalványt, a megyeszékhelyen élők pedig a kártyát kapják, míg a fővárosiaknál kiemelkedően magas az utazási támogatásban részesülők aránya. A juttatások közül a többség (majdnem 60 százalék) maga választhatott - a válaszadók 42,5 százaléka mondta azt, hogy számára meghatározták a cafeteria formáját, további 42,2 százalékuk választhatott, de egy előre megadott listából, míg 14,9 százalék válaszolta, hogy szabadon határozhatta meg azt, milyen formában kapjon béren kívüli juttatást. (A megkérdezettek 0,4 százaléka nem válaszolt).

A többség pontosan tisztában van azzal, hogy a kártyával meleg étkezést, belföldi pihenést is ki lehet fizetni - valamivel kevesebben tettek azonban említést a Széchenyi Pihenő Kártya legszélesebb körben felhasználható, rekreációs alszámlájáról. (Innen egyébként a színházjegyektől, kezdve a múzeumi, állatkerti látogatást, az edző- és fitnesztermek, fürdők, lovardák és a hazai sípályák belépőit is ki lehet fizetni, de az alszámla felhasználható masszázs, szolárium vagy egyéb rekreációs szolgáltatások igénybevételekor is).

A kártya népszerűségének növekedését támasztják alá a legfrissebb kibocsátói adatok is. A március eleji adatközlés szerint immáron több mint 270 ezer munkavállaló rendelkezett SZÉP Kártyával. A K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank már mintegy tízezer munkáltatóval kötött megállapodást (mint ismert a kártyát a munkáltatók igényelhetik dolgozóik számára). Jelentősen emelkedett az elfogadóhelyek száma is, a kibocsátó intézmények immáron több mint 12 ezer elfogadóhellyel kötöttek szerződést.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.02.06 07:49
Kell-e tudás? És hogy szerezzük meg? És a gyerekeinknek hogyan adjuk át, ha bennünk megvan? Pláne, h...
hrdoktor  |  2023.02.06 06:28
A C-vitamin a legelső, legismertebb, legnépszerűbb táplálékkiegészítő, amely szinte minden család há...
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?