17 °C Budapest

Hamarosan eléri a 300 ezret a kibocsátott SZÉP Kártyák száma

Pénzcentrum
2012. március 13. 18:45

Heteken belül eléri a háromszázezret a kibocsátott SZÉP Kártyák száma. A K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank legfrissebb, március eleji adatközlése szerint több mint 270 ezer munkavállalónak van már elektronikus utalványkártyája.

A béren kívüli juttatásban részesülő munkavállalók több mint a fele 53,5 százaléka kapja a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) által forgalmazott étkezési utalványt, míg SZÉP Kártyára az alkalmazásban állók 48 százalékának utalnak. A kibocsátó pénzintézetek és a NÜSZ Kft. közös kutatása szerint jelenleg a munkavállalók 43 százaléka részesül valamilyen béren kívüli juttatásban - a harmadik legnépszerűbb elem az utazási támogatás, amelyet a cafeteriában részesülő dolgozók ötöde kap. Tíz százalék egészségpénztári támogatásban részesül. A béren kívüli juttatásban részesülő válaszadók 7,5 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Erzsébet-utalványt, SZÉP Kártyát és utazási támogatást is kap, míg további 27 százalékuknak jár az Erzsébet-utalvány mellett a kártyára is juttatás.

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft., valamint a kártyakibocsájtó pénzintézetek (K&H, MKB, OTP) megbízásából készült kutatásból kiderül: a SZÉP Kártya a 40 évnél fiatalabbak, az Erzsébet-utalvány pedig a nők körében népszerűbb. A kisebb településeken lakók inkább az utalványt, a megyeszékhelyen élők pedig a kártyát kapják, míg a fővárosiaknál kiemelkedően magas az utazási támogatásban részesülők aránya. A juttatások közül a többség (majdnem 60 százalék) maga választhatott - a válaszadók 42,5 százaléka mondta azt, hogy számára meghatározták a cafeteria formáját, további 42,2 százalékuk választhatott, de egy előre megadott listából, míg 14,9 százalék válaszolta, hogy szabadon határozhatta meg azt, milyen formában kapjon béren kívüli juttatást. (A megkérdezettek 0,4 százaléka nem válaszolt).

A többség pontosan tisztában van azzal, hogy a kártyával meleg étkezést, belföldi pihenést is ki lehet fizetni - valamivel kevesebben tettek azonban említést a Széchenyi Pihenő Kártya legszélesebb körben felhasználható, rekreációs alszámlájáról. (Innen egyébként a színházjegyektől, kezdve a múzeumi, állatkerti látogatást, az edző- és fitnesztermek, fürdők, lovardák és a hazai sípályák belépőit is ki lehet fizetni, de az alszámla felhasználható masszázs, szolárium vagy egyéb rekreációs szolgáltatások igénybevételekor is).

A kártya népszerűségének növekedését támasztják alá a legfrissebb kibocsátói adatok is. A március eleji adatközlés szerint immáron több mint 270 ezer munkavállaló rendelkezett SZÉP Kártyával. A K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank már mintegy tízezer munkáltatóval kötött megállapodást (mint ismert a kártyát a munkáltatók igényelhetik dolgozóik számára). Jelentősen emelkedett az elfogadóhelyek száma is, a kibocsátó intézmények immáron több mint 12 ezer elfogadóhellyel kötöttek szerződést.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem