A SZÉP Kártya titkai: szoláriumtól a fesztiválig

Pénzcentrum
2012. január 27. 05:26

Kevesen tudják, hogy SZÉP Kártyánkat nem csak belföldi szálláshelyeken, éttermekben, vagy büfékben használhatjuk. Olyan speciálisnak mondható elfogadóhelyek is vannak, mint például sípályák, szoláriumok, vagy fogyasztó- és karcsúsító szalonok. És persze a legnagyobb hazai kulturális rendezvényeken, így a fesztiválokon is elfogadják.

Alapvetően belföldi üdülésre, pihenésre, meleg étkezésre használhatjuk a SZÉP Kártyát, amely a legismertebb kedvezményes adózású cafeteria utalványokat felváltó, megjelenésében és használatában is leginkább a bankkártyákhoz hasonlítható univerzális, elektronikus kártya. A klasszikusnak számító elfogadóhelyek - szállodák, panziók, éttermek- mellett azonban számos egyéb "terepen" is bevethetjük SZÉP Kártyánkat.

A SZÉP Kártya januártól három alszámlát tartalmazhat:

A szálláshely-szolgáltatási alszámlára a munkáltatók kedvezményesen évi 225 ezer forintot utalhatnak át. Innen csak és kizárólag a szálláshelyek, valamint a belföldi utazások árát lehet fedezni.

A rekreációs alszámlára kedvezményesen átutalható keret évi 75 ezer forint, amelyet szórakoztató és kulturális intézményekben (színház, múzeum, állatkert, vidámpark, hajózás) valamint az egészségmegőrzést szolgáló szolgáltatásoknál (edző- és fitnesz termekben, lovaglásnál, hazai sípályákon, törökfürdőkben, szaunákban és gőzfürdőkben, gyógyfürdőkben, valamint szoláriumokban és fogyasztó- és karcsúsító szalonokban) lehet felhasználni. Ez az alszámla is alkalmas a belföldi szálláshely-költségek fedezésére.

Az évi 150 ezer (havi 12.500) forintos kedvezményes kerettel rendelkező melegétel alszámláról éttermekben lehet majd költeni. A keretből ugyanúgy lehet fedezni a szálláshely költségeket is.

A SZÉP Kártyára év közben bármikor - akár egyfajta jutalomként is - átutalhatnak a munkáltatók, miközben természetesen lehetőség van a bérkiegészítésként adott, megszokott havi átutalásokra (étkezési-jegyek, sport-célú juttatások) is.

2011. december 31-én a SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma meghaladta az ötezret, az azóta eltelt néhány hét alatt közel 2000 taggal bővült a hálózat, a tervek szerint az év közepére a 20 ezret is el fogja érni a SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma.

A legtöbb elfogadóhely jelenleg még a szállodák, éttermek köréből kerül ki, azonban sok szolgáltató kezdte már meg a felkészülést a kártya elfogadására. A kártya slágercikk lehet a hétköznapi sportolás tekintetében is: már jelenleg is több fitneszteremben, uszodában, fürdőben elfogadják. A családi kiruccanások kedvelt helyei, az állatkertek is több helyen készen állnak már a SZÉP Kártya elfogadására. A téli sportok szerelmesei számára jó hír, hogy a hazai sípályák is lehetnek elfogadóhelyek - indulás előtt érdemes érdeklődni a pályák honlapjain, információs telefonszámain.

Sziget: pozitív változást várnak a SZÉP Kártyától

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fontos elfogadóhelyek lehetnek a legnagyobb hazai kulturális rendezvények, így a fesztiválok is, amelyek évről-évre tízezreket mozgatnak meg. Február közepétől már SZÉP Kártyával is lehet a Sziget Szervezőiroda fesztiváljaira jegyet vásárolni - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Sziget Szervezőiroda. Természetesen a korábban már ismert és használt csekkekkel és utalványokkal 2012-ben is elérhetőek a fesztiváljegyek.

Újabb lehetőséget kínál - az Üdülési Csekkek és különböző utalványok - mellett a Széchenyi Pihenő Kártya a fesztiválrajongóknak. Az idei évtől ugyanis a SZÉP Kártya már igényelhető a szabadidő üdítő tartalommal való kitöltésére is, így a VOLT, a Heineken BalatonSound és természetesen a Sziget fesztiválra is.

A különböző utalványos jegyvásárlás a hazai látogatók körében nagyon népszerűnek bizonyult, 2005-től évente 30 százalékkal nőtt az ilyen fizetőeszközökkel történő belépőjegy vásárlók száma, egészen 2009-ig, Az utóbbi 2 évben szinte ugyanilyen arányban redukálódott visszafelé - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t Marinka Csaba, a Sziget Kulturális Szervezőiroda kommunikációs vezetője. A szigetes rendezvényeken a legtöbb felhasználás Üdülési Csekkel történt, emellett kultúra utalványokkal is lehet belépőjegyet venni - ez az elmúlt évben azonban elenyésző vásárlóra esett vissza.
Mint megtudtuk, a két, javarészt hazai közönséget mozgató fesztiváljukon, tehát a soproni VOLT-on és a Heineken BalatonSoundon a jegyvásárlók negyede különböző utalványokkal vásárolt, ez a Sziget esetében természetesen jóval kevesebb.

Marinka Csaba elmondta: mind felhasználói, mind elfogadói szinten pozitív irányú változást várnak a SZÉP Kártyától. Mivel hasonló lesz egy bankkártyához, egyszerűsödik és rövidül maga a fizetés, könnyebben azonosítható lesz, hogy jogos-e a felhasználás, és jóval időtakarékosabb, "modernebb", szinte azonnali lesz maga az elszámolás is. A rendezvényekre természetesen napijegyet is lehet majd SZÉP Kártyával vásárolni. A jegyvásárlással kapcsolatos részletes információkat a fesztiválok weboldalain találhatják az érdeklődők.

Hegyalja: a kártyás fizetés egyszerűsítést hozhat

Tervezik a SZÉP Kártya bevezetését, jelenleg szerződéskötés előtt állnak az egyik legnagyobb vidéki fesztivál, a tokaji Hegyalja szervezői is - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t Bukovinszky Béla, a rendezvény főszervezője. Mint megtudtuk, a Hegyalja esetében korábbi években az összes értékesítés mintegy 30 százaléka utalványokkal történt, ezekből 80 százalék Üdülési Csekkel, a többi Sodexo, Cheque Dejunner és egyéb utalványokkal.

Bukovinszky Béla szerint mindenképp előnyös, hogy a SZÉP Kártya jutalékrendszere olcsóbb lesz, ráadásul a kártyás fizetés egyszerűsíti az eddigi utalványos rendszert.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?