Januárban búcsút int 3 ezer magyar orvos

Pénzcentrum
2011. december 12. 08:33

Ha nem egyeznek meg az orvosok bérezéséről, január elején mintegy háromezer orvos mond fel Magyarországon - írja a Napi Gazdaság. A napilap szerint 40 milliárd forint már fedezhetné az első lépést.

Január elején aktiválhatják az Élhető magyar egészségügyet mozgalom keretében letétbe helyezett orvosi felmondóleveleket, ha addig nem lesz megegyezés az orvosok bérezéséről.

Amennyiben mind a háromezer felmondólevél postázásra kerül, az jelentősen befolyásolja majd a már most is óriási orvoshiánnyal küzdő egészségügy működését − a 33 ezer orvosra tervezett ellátórendszerben 28 ezer orvosnak van működési engedélye.

Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint a létszámnál sokkal súlyosabb probléma lehet a területi szakirányú elosztás; olyan gócpontok keletkezhetnek, melyekben az ellátást jelentősen befolyásolják a felmondások.

A szövetség szerint nagyságrendileg már 40 milliárd forint fedezhetné az első lépésnek tartott, orvosonkénti nettó százezer forintos béremelést. Ez a kompenzáció megállíthatná a rendszer teljes összeomlásához vezető, drámai mértékű elvándorlást.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20