28 °C Budapest

Szeptembertől jön a chipsadó és a kényszer közmunka

2011. július 11. 10:06

Csaknem húsz törvényjavaslatról szavaz hétfőn az Országgyűlés, a nyári szünet előtti utolsó plenáris ülésén. Nincs visszaút: szeptembertől jön a népegészségügyi termékdíj, közmunkára fogják a tartósan állás nélkülieket. Jövő évtől kötelező béremelést varr a kormány azoknak a cégeknek a nyakába, amelyek részt kívánnak venni a közbeszerzésben vagy állami támogatásra pályáznak.

Megközelítően 20 törvényjavaslatról szavaz ma a parlament. Íme a végső határozathozatal előtt álló legfontosabb módosítások:

Már csak egy gombnyomás kell ahhoz, hogy a chipsadóra áldásukat adják a képviselők. Szeptember elsejétől extra adó sújtja a túlzottan sós és a cukrozott termékeket.

KATTINTS! Ők a chipsadó igazi vesztesei

Végszavaz a parlament a közfoglalkoztatásról szóló törvényjavaslatról is. Eszerint szeptembertől már csak 90 napig jár álláskeresési járadék a munkanélkülieknek a jelenleg hatályos 270 nap helyett. Álláskeresési segélyt csak azok kaphatnak, akik öt évvel az öregségi nyugdíjkorhatár előtt állnak, vagy rendelkeznek a nyugdíjba vonulásukhoz szükséges szolgálati idővel.

KATTINTS! Gátakra küldi a kormány a munkanélkülieket

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Törvényben kötelezi az Országgyűlés a munkáltatókat arra, hogy a bruttó 300 ezer forint alatti kereseteket a kormány által rendeletben meghatározott mértékben emeljék legalább az érintett munkavállalók kétharmadánál. (Az parlament nemrégiben fogadta el az Országos Érdekegyeztető Tanácsot felváltó Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsról szóló törvényt, amely szerint a jövőben a kormány előzetes egyeztetés nélkül rendeletben megállapíthatja a vállalkozói szférára érvényes béremelés mértékét.) Ha a vállalkozások nem tesznek eleget ennek a kötelezettségnek, ugyan nem kapnak munkaügyi bírságot, de felkerülnek egy szégyenlistára, és nem vehetnek részt közbeszerzési eljárásokban, s nem pályázhatnak állami támogatásra.

KATTINTS! Agyoncsapja a kisvállalkozókat a kormány - Muszáj lesz bért emelni

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?