30 °C Budapest

Facebook-adatlapja miatt nem kapta meg az állást

2011. március 13. 11:02

A közösségi oldalak használatának terjedésével egyre többen esnek abba a hibába, hogy túl sokat árulnak el leendő munkáltatójuknak magukról az állásinterjú előtt. Kényszerűen cenzúráznunk kell adatlapunkat, ha a legjobb képet akarjuk festeni magunkról. Mit rejtsünk el és mit mutassunk meg, ha a legjobb eredményt akarjuk elérni?

Hivatalosan nincs semmilyen szabályzat arra, hogy megnézzük-e egy jelentkező Facebook oldalát, de a modern kommunikáció eszközei olyan lehetőséget adnak a kezünkbe, amit kihagyni nem lehet - mondta el a Pénzcentrum.hu kérdésére Szekeres Katalin a Manpower Munkaerő-Szervezési Kft. marketing menedzsere. Manpowernél nem nézik meg a közösségi oldalon közzé tett adatainkat a személyes találkozóig, így az első találkozáskor elhangzottak és látottak maradhatnak meghatározók. Ezeket csak kiegészíthetik az interneten talált információk. De persze semmilyen garancia nincs rá, hogy minden munkáltató így tesz.

Amit biztosan megnéznek az a közös ismerősök megléte, akiknél tovább érdeklődhetnek a jelentkezőről. A szabadidős tevékenységeket vagy a személyiség egyéb jellemzőit magánügynek nevezte Szekeres Katalin, így megpróbálják őket nem figyelembe venni a felvételkor.

El kell fogadnunk azonban, hogy nem találnak majd  vonzónak a munkáltatók, ha nem megfelelő adatokat hozunk nyilvánosságra, vagy akár a képeink lógnak ki a megszokottak közül. Elsősorban az dönt a közösségi oldalunk megfelelő tartalmáról, hogy milyen pozíciót pályázunk meg. Egy elemző jellegű, vagy kevés kommunikációt igénylő munkakörre való jelentkezéskor nem előny a kelleténél tartalmasabb adatlap, de akár a túl sok ismerős/barát is hátrányt jelenthet. Ugyanezek az információk viszont egy marketinges munkakörre jelentkező esetében kifejezetten előnyösen mutathatnak. Például a "partyarcok" ilyen munkakörökre felelhetnek meg igazán és nem baj, ha ez a tulajdonságuk kitűnik az adatlapjukon.

Amerikában kevésbé visszafogottabbak a munkáltatók, ott akár már a főiskolai felvételikor is sokkal nagyobb súlyban számíthat a közösségi tartalom. Elterjedésének hála mindenki magánéletéről pontos információja van a felvételiztető tanácsoknak és nem is szégyellik ezeket használni.

Töröld az adataidat, vagy cenzúrázd?


(Forrás: Facebook)

Sok esetben jobb, ha semmilyen információt nem lehet rólunk találni, mintha akárcsak egyetlen kellemetlen bejegyzést is talál az utánunk érdeklődő munkaadó. Ha nem tudjuk vagy akarjuk karbantartani közösségi oldalunkat, akkor rejtsük el a kíváncsi szemek elől!

Le az alkalmazásokkal!

Nagyon nem mutat jól egy pályázó Facebook oldalán, ha az akár játékok, akár más alkalmazások által generált üzeneteket tartalmaznak. Kerüljük ezeket, vagy ha nem tudjuk kihagyni napi internetes életükből, akkor tiltsuk le az alkalmazások üzeneteit lapunkon!
Ne hangoljuk le jövendő munkáltatóinkat a"Mónika talált két elárvult kiscicát a farmján" üzenettel.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Like, vagy nem Like?

Olvasott oldalak, videók linkek megosztása kétirányú fegyver. Jól és rosszul is elsülhet. Ne like-oljunk támadó, obszcén vagy csak egy szűk rétegnek vicces dolgot. A túl sok szakmai tartalom is zavaró lehet. Próbáljuk megtalálni az egyensúlyt a szakmai és a magánjellegű tartalom között. Nem lehet előre kitalálni, hogy mi tetszik majd a legjobban a leendő főnökünknek, de egyensúlyt tartva nem ezen fog elúszni a felvételünk.
A szeretett tevékenységek, filmek, újságok, zenék elárulják a személyiségünket. Nem kell ezeket elrejteni csak csempésszünk bele komoly tartalmat is. Látszódnia kell viszont a valódi érdeklődésünknek.

Egy kép ezer szó helyett

A feltöltött képeinken is ellehet csúszni, az önéletrajzban betett öltöny és nyakkendőnek nem kell itt is megjelennie, de nem is szerencsés, ha olyan nem kívánt helyzetben látnak minket munkáltatóink, amit csak a legszűkebb baráti körnek szántunk.

 

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15