25 °C Budapest

Kiderült: ez a legolvasottabb honlap Amerikában

2011. január 3. 14:02

Az elmúlt év leglátogatottabb honlapja a Facebook lett az Egyesült Államokban, a Google már csak a második - derül ki az Experian Hitwise felméréséből. A hatalmas piaci növekedésre a befektetők is felfigyeltek mivel a vállalatban a hosszú távú fejlődés lehetőségét látják.

Az árbevételének javát reklámokból szerző közösségi oldalra irányult az összes amerikai látogatás 8,93 százaléka az egész évben, míg a Google 7,2 százalékkal csak a második leglátogatottabb oldal lett. 2007-ben még a Myspace közösségi oldal volt a leglátogatottabb, idén viszont csak a hetedik helyet tudta megkaparintani magának.

 

A 2008-as illetve a 2009-es év legjobbja még a Google volt, tőle hódította el az első helyet a Facebook. Azonban a Google teljes piaci részesedését nézve, például ha a szintén a Google csoporthoz tartozó népszerű videómegosztó YouTube-ot is figyelembe vesszük, akkor továbbra is az övé az első hely a vizsgált időszakban 9,9 százalékkal.

A közösségi portál népszerűsége hazánkban is hatalmas növekedésnek indult az elmúlt évben. A Social Bakers grafikonján a közösségi portál elmúlt félévben hazánkból regisztrált felhasználóinak száma látható.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Facebook regisztrált felhasználóinak száma (Forrás: socialbakers)


A nagy növekedésnek köszönhetően nem csoda tehát, hogy július óta közel 50 százalékkal, 42 milliárd dollárra nőtt a Facebook értéke. Ezzel a legnépszerűbb közösségi oldal már jóval többet ér, mint a komolyabb árbevétellel és hosszú ideje tartó tőzsdei jelenléttel bíró Ebay vagy Yahoo.

A New York Times információi szerint jelenleg 50 milliárd dollár az online közösségépítő oldalt működtető vállalat értéke.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 17:33
A lap szerint kevesebbet fizet a Mészáros Lőrinc-féle Publimont Kaposvárnak, mint amikor még Simicsk...
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?