12 °C Budapest

Kiderült: ez a legolvasottabb honlap Amerikában

2011. január 3. 14:02

Az elmúlt év leglátogatottabb honlapja a Facebook lett az Egyesült Államokban, a Google már csak a második - derül ki az Experian Hitwise felméréséből. A hatalmas piaci növekedésre a befektetők is felfigyeltek mivel a vállalatban a hosszú távú fejlődés lehetőségét látják.

Az árbevételének javát reklámokból szerző közösségi oldalra irányult az összes amerikai látogatás 8,93 százaléka az egész évben, míg a Google 7,2 százalékkal csak a második leglátogatottabb oldal lett. 2007-ben még a Myspace közösségi oldal volt a leglátogatottabb, idén viszont csak a hetedik helyet tudta megkaparintani magának.

 

A 2008-as illetve a 2009-es év legjobbja még a Google volt, tőle hódította el az első helyet a Facebook. Azonban a Google teljes piaci részesedését nézve, például ha a szintén a Google csoporthoz tartozó népszerű videómegosztó YouTube-ot is figyelembe vesszük, akkor továbbra is az övé az első hely a vizsgált időszakban 9,9 százalékkal.

A közösségi portál népszerűsége hazánkban is hatalmas növekedésnek indult az elmúlt évben. A Social Bakers grafikonján a közösségi portál elmúlt félévben hazánkból regisztrált felhasználóinak száma látható.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Facebook regisztrált felhasználóinak száma (Forrás: socialbakers)


A nagy növekedésnek köszönhetően nem csoda tehát, hogy július óta közel 50 százalékkal, 42 milliárd dollárra nőtt a Facebook értéke. Ezzel a legnépszerűbb közösségi oldal már jóval többet ér, mint a komolyabb árbevétellel és hosszú ideje tartó tőzsdei jelenléttel bíró Ebay vagy Yahoo.

A New York Times információi szerint jelenleg 50 milliárd dollár az online közösségépítő oldalt működtető vállalat értéke.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06