Közösségi munka lesz az előfeltétele az érettséginek?

MTI
2010. december 22. 15:02

Az elképzelések szerint három-négy év múlva egy 60 órásra tervezett közösségi munka lesz az előfeltétele az érettségi vizsgákra történő jelentkezésnek - jelentette be Hoffmann Rózsa az oktatásért felelős államtitkár egy a mai napon, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Ezt az elképzelést azzal kapcsolatban jegyezte meg az államtitkár, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős, valamint a szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkársága 2011-ben meghirdeti a középfokú nevelési-oktatási intézmények számára az úgynevezett Társ-programot, amelynek keretében a diákok rászorultakon segítenek majd.

A középiskolás diákok tanulmányaik során így részt vesznek majd olyan munkában, amellyel előtérbe kerül a szolidaritás és a segítés az ő életükben is. A program kötődik a 2011-re meghirdetett önkéntesség évéhez. A pályázat lényege, hogy a 9-12. évfolyamon tanuló diákok személyenként 30 óra közösségi szolgálatot vállaljanak tanórán kívül - tette hozzá az államtitkár asszony.

Pályázhatnak iskolák, kollégiumok, együttműködve egyebek mellett helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, szociális intézményekkel. A közösségi munkát idősek és fogyatékkal élők körében lehet végezni. A hátrányos helyzetűek megsegítéséről az osztályfőnököknek be kell számoltatniuk a tanulókat, akik leírják tapasztalataikat. Ezeket összegyűjtve a tanév végén könyvet jelentetnek meg - mutatott rá Hoffmann.

Az államtitkár ígéretet tett arra, hogy az akció lezárása után jövő ősszel beszámolnak az eredményekről. Arról is beszélt, hogy ha az önkéntes munkára buzdító pályázat nem lesz sikeres, akkor újra gondolják a nézeteiket, és nem teszik az érettségire bocsátás kritériumává a segítő közösségi munkát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hoffmann Rózsa közölte, hogy január 22-én konferenciát tartanak, amelyen a pályázók segítséget kapnak olyan intézményektől, amelyek régóta bonyolítanak le ilyen programokat. A pályázat benyújtásának határideje január 31., a támogatást pedig a koordináló pedagógus, illetve a projektet segítő mentor díjazására, valamint dologi kiadásokra lehet fordítani. A pályázatra rendelkezésre álló keretösszeg több mint 44,6 millió forint.

 

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?