Közösségi munka lesz az előfeltétele az érettséginek?

MTI
2010. december 22. 15:02

Az elképzelések szerint három-négy év múlva egy 60 órásra tervezett közösségi munka lesz az előfeltétele az érettségi vizsgákra történő jelentkezésnek - jelentette be Hoffmann Rózsa az oktatásért felelős államtitkár egy a mai napon, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Ezt az elképzelést azzal kapcsolatban jegyezte meg az államtitkár, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős, valamint a szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkársága 2011-ben meghirdeti a középfokú nevelési-oktatási intézmények számára az úgynevezett Társ-programot, amelynek keretében a diákok rászorultakon segítenek majd.

A középiskolás diákok tanulmányaik során így részt vesznek majd olyan munkában, amellyel előtérbe kerül a szolidaritás és a segítés az ő életükben is. A program kötődik a 2011-re meghirdetett önkéntesség évéhez. A pályázat lényege, hogy a 9-12. évfolyamon tanuló diákok személyenként 30 óra közösségi szolgálatot vállaljanak tanórán kívül - tette hozzá az államtitkár asszony.

Pályázhatnak iskolák, kollégiumok, együttműködve egyebek mellett helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, szociális intézményekkel. A közösségi munkát idősek és fogyatékkal élők körében lehet végezni. A hátrányos helyzetűek megsegítéséről az osztályfőnököknek be kell számoltatniuk a tanulókat, akik leírják tapasztalataikat. Ezeket összegyűjtve a tanév végén könyvet jelentetnek meg - mutatott rá Hoffmann.

Az államtitkár ígéretet tett arra, hogy az akció lezárása után jövő ősszel beszámolnak az eredményekről. Arról is beszélt, hogy ha az önkéntes munkára buzdító pályázat nem lesz sikeres, akkor újra gondolják a nézeteiket, és nem teszik az érettségire bocsátás kritériumává a segítő közösségi munkát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hoffmann Rózsa közölte, hogy január 22-én konferenciát tartanak, amelyen a pályázók segítséget kapnak olyan intézményektől, amelyek régóta bonyolítanak le ilyen programokat. A pályázat benyújtásának határideje január 31., a támogatást pedig a koordináló pedagógus, illetve a projektet segítő mentor díjazására, valamint dologi kiadásokra lehet fordítani. A pályázatra rendelkezésre álló keretösszeg több mint 44,6 millió forint.

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22