Butábbak vagyunk az európai átlagnál - de van megoldás

Pénzcentrum
2010. október 15. 09:32

Magyarországon a foglalkoztathatóság jelentős akadálya az alapkészségek hiánya. Az alacsony iskolázottságú emberek alapkészségei az uniós átlag alatt vannak - mutatta ki nemrég egy felmérés, ami a 16-65 év közötti lakosság teljesítményét mérte négy fő készségterületen. A kormány a foglalkoztatási szint emelésével és képzésekkel javítana a helyzeten - írja a Napi Gazdaság.

Hazánk 2004-ben csatlakozott a 11 országra kiterjedő Adult Literacy and Lifeskills Survey (ALL) nevű kutatáshoz.

A tanulmányból világosan kivehető, hogy aktív eszközökkel, például képzéssel kellene segíteni a leginkább hátrányos helyzetű csoportokat.  Ez különösen az érettségivel nem rendelkező, maximum nyolc általánost végző lakosságot érintené - véli Köpeczi Bócz Tamás, a közigazgatási tárca társadalmi felzárkóztatásáért felelős helyettes államtitkára.  

Továbbá mindenképpen emelni kellene ezeknek az embereknek a foglalkoztatottságát. Ebből a társadalmi rétegből kikerülő családok esetében majdnem a fele háztartásban egyik szülő sem dolgozik, ha ez továbbra is így marad, még nagyobb nyomorba fognak kerülni az amúgy is szegények. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az All-felmérés szerint fontos lenne egy hatékony továbbképzési rendszer kiépítése, olyan társadalmi-gazdasági környezet megteremtése, amelyben a folyamatos tanulási lehetőséget biztosítanák és jutalmaznák is. Ezáltal az élethosszig tanulás életstílussá válhatna. 

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25