27 °C Budapest

Rangos szakmai elismerésben részesült a Pénzcentrum.hu

2010. november 2. 12:15

MegtakarítOK program: az online kategória győztese Orosz Márton A Megtakarítási Világnapon adta át "MegtakarítOK" elnevezésű sajtópályázatának díjait Raiffeisen Bank. A hazai lakossági megtakarításokat ösztönző, "MegtakarítOK" program részeként tavasszal kiírt versenyben három kategóriában hirdettek győztest, akik egyenként 250 ezer forintos jutalomban részesültek.

A "MegtakarítOK" program keretén belül, 2010 tavaszán hirdette meg sajtópályázatát a Raiffeisen Bank. A versenybe a takarékosság témáját népszerűsítő, online, nyomtatott és televíziós sajtóanyagokkal lehetett nevezni.

A sajtópályázatnak csakúgy, mint a "MegtakarítOK" programnak az volt a célja, hogy gyakorlati példákon keresztül hozzájáruljon a hazai megtakarítási hajlandóság növekedéséhez és a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztéséhez.

 

Soós Csaba, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese és Orosz Márton, a Pénzcentrum.hu újságírója


A kategóriák győztesei egyenként 250 ezer forintot vehettek át, Raiffeisen Okoskártyán, a díjakat Soós Csaba, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese adta át.

 

A pályázaton első helyezést ért el: online kategóriában Orosz Márton, a Pénzcentrum.hu újságírója, nyomtatott sajtó kategóriában Juhász Marianna, a Heves Megyei Hírlap újságírója, valamint televíziós kategóriában Molnár Zoltán és D. Nagy Mátyás, a VI. kerületi Digi Televízió munkatársai.


"A MegtakarítOK program keretében igyekszünk minél több eszközt használni a tudatos megtakarítások népszerűsítésére. A sajtópályázatra beérkezett anyagok azért különösen fontosak, mert első kézből és hiteles forrásból juttatták el a lakosságnak a takarékosság fontosságáról szóló üzenetet. Összesen 33 pályázat érkezett be, amelyekből mi is sok praktikus és gyakorlatias ötletet meríthetünk. Örülünk a pályázat sikerének, amely újabb lendületet ad a programunk folytatásához, hiszen látjuk, hogy a téma nem csak nekünk fontos, hanem a sajtót és a lakosságot is érdekli." - értékelte a pályázat eredményeit Soós Csaba.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri tagjai voltak: Dr. Várhegyi Éva a Pénzügykutató Zrt. tudományos tanácsadója és a Pénziránytű Alapítvány elnöke, Dr. Hajnal Zsolt a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének elnöke, Bacher János a GfK Hungária Piackutató Intézet ügyfélkapcsolati igazgatója, valamint Soós Csaba a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese.

GfK-Raiffeisen Megtakarítási Index 2010 III. negyedév: alacsony megtakarítási képesség, növekvő bizalom, erős ügyféllojalitás

Alacsony, és továbbra is stagnál a hazai lakosság megtakarítási képessége, ugyanakkor növekedett a pénzintézetek iránti bizalom és a megtakarítással rendelkezők körében erős a banki lojalitás - derült ki a Raiffeisen-GfK Megtakarítási Index kutatás III. negyedévi eredményeiből. A 100-as skálán jelenleg 43,2 ponton álló index aktuális értéke gyakorlatilag megegyezett az előző negyedéves eredménnyel, és csak a részindexek változásában jelentkezett mérhető különbség.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?