18 °C Budapest

Rangos szakmai elismerésben részesült a Pénzcentrum.hu

2010. november 2. 12:15

MegtakarítOK program: az online kategória győztese Orosz Márton A Megtakarítási Világnapon adta át "MegtakarítOK" elnevezésű sajtópályázatának díjait Raiffeisen Bank. A hazai lakossági megtakarításokat ösztönző, "MegtakarítOK" program részeként tavasszal kiírt versenyben három kategóriában hirdettek győztest, akik egyenként 250 ezer forintos jutalomban részesültek.

A "MegtakarítOK" program keretén belül, 2010 tavaszán hirdette meg sajtópályázatát a Raiffeisen Bank. A versenybe a takarékosság témáját népszerűsítő, online, nyomtatott és televíziós sajtóanyagokkal lehetett nevezni.

A sajtópályázatnak csakúgy, mint a "MegtakarítOK" programnak az volt a célja, hogy gyakorlati példákon keresztül hozzájáruljon a hazai megtakarítási hajlandóság növekedéséhez és a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztéséhez.

 

Soós Csaba, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese és Orosz Márton, a Pénzcentrum.hu újságírója


A kategóriák győztesei egyenként 250 ezer forintot vehettek át, Raiffeisen Okoskártyán, a díjakat Soós Csaba, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese adta át.

 

A pályázaton első helyezést ért el: online kategóriában Orosz Márton, a Pénzcentrum.hu újságírója, nyomtatott sajtó kategóriában Juhász Marianna, a Heves Megyei Hírlap újságírója, valamint televíziós kategóriában Molnár Zoltán és D. Nagy Mátyás, a VI. kerületi Digi Televízió munkatársai.


"A MegtakarítOK program keretében igyekszünk minél több eszközt használni a tudatos megtakarítások népszerűsítésére. A sajtópályázatra beérkezett anyagok azért különösen fontosak, mert első kézből és hiteles forrásból juttatták el a lakosságnak a takarékosság fontosságáról szóló üzenetet. Összesen 33 pályázat érkezett be, amelyekből mi is sok praktikus és gyakorlatias ötletet meríthetünk. Örülünk a pályázat sikerének, amely újabb lendületet ad a programunk folytatásához, hiszen látjuk, hogy a téma nem csak nekünk fontos, hanem a sajtót és a lakosságot is érdekli." - értékelte a pályázat eredményeit Soós Csaba.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri tagjai voltak: Dr. Várhegyi Éva a Pénzügykutató Zrt. tudományos tanácsadója és a Pénziránytű Alapítvány elnöke, Dr. Hajnal Zsolt a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének elnöke, Bacher János a GfK Hungária Piackutató Intézet ügyfélkapcsolati igazgatója, valamint Soós Csaba a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese.

GfK-Raiffeisen Megtakarítási Index 2010 III. negyedév: alacsony megtakarítási képesség, növekvő bizalom, erős ügyféllojalitás

Alacsony, és továbbra is stagnál a hazai lakosság megtakarítási képessége, ugyanakkor növekedett a pénzintézetek iránti bizalom és a megtakarítással rendelkezők körében erős a banki lojalitás - derült ki a Raiffeisen-GfK Megtakarítási Index kutatás III. negyedévi eredményeiből. A 100-as skálán jelenleg 43,2 ponton álló index aktuális értéke gyakorlatilag megegyezett az előző negyedéves eredménnyel, és csak a részindexek változásában jelentkezett mérhető különbség.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?